Lehet, hogy velem van a probléma, de nagyon nem vágom, hogy a "a magyarellenes, gyűlölködő írók ne szerepelhessenek többet az érettségi tételek soraiban" felvetésre, hogy jött a "Nem számít, hogy Thomas Mann a férfiakhoz vonzódott, vagy József Attila kommunista volt" válasz? Hovatartozásuktól függetlenül egyikük sem volt magyarellenes.
2011. máj. 4. 16:09
3/17 anonim válasza:
Nincs különösebb véleményem, egy piti dolog, jelentéktelen. Vannak ennél fontosabb dolgok is, ez pedig nem oszt, nem szoroz, ha benn vann, ha nincs.
2011. máj. 4. 16:09
4/17 anonim válasza:
Nem vagyok jobbikos, de válaszolok a kérdésre, ha tetszik, ha nem.
Az, aki az alapján ítél meg egy írót, hogy egyébként milyenek a nézetei már önmagában rossz megközelítés. Egy író, költőt a képességi alapján kell megítélni.
2011. máj. 4. 16:12
5/17 anonim válasza:
Szóval Leonardo Da Vinci találmányait sem használhatjuk soha többet? Csak mert ő is homoszexuális volt. Engem nem érdekel, ha kommunista volt is, érdekes példa a papi békemozgalom, ahol a felső vezetőket elítélték és megvetették, majd kiderült, hogy azért vezették mert a családjukkal fenyegették őket vagy kínozták.
A költő pedig legyen akármilyen, ha mondjuk ír egy verset a szerelemről, az miért ne lehetne szép?
2011. máj. 4. 16:22
6/17 anonim válasza:
Réthelyi gyönyörűen félrebeszélt, ahogy a cikk címe is, mert nem ez volt a felvetés. A jobbikos nem azt kritizálta, hogy valaki homoszexuális vagy kommunista, bármennyire is ezt akarták sugallni, hanem hogy vannak olyan "költők", akik undorítóan beszélnek a magyarokról vagy Magyarországról, ehhez képest szerepelnek a magyar érettségin. Szerintem utóbbiaknak (lásd Spiró) tényleg nincs helye a magyar érettségin.
2011. máj. 4. 16:28
7/17 Jóska Pista Sanyi válasza:
Engem személy szerint sem József Attila sem Thomas Mann nem zavarna az érettségi tételek között abban az esetben ha pl Wass Albert és a többi elhallgatott nemzeti író és költő bekerülne legalább a tananyagba és netelántán az érettségi tételek közé is.
Aki meg magyarellenes annak szerintem nincs helye egy Magyar Nyelv És Irodalom érettségin!
2011. máj. 4. 16:36
8/17 anonim válasza:
Réthelyi nagyon szép választ adott, de igazán kár, hogy ennek semmi köze a kérdéshez, magyarul ez egy kitérő válasz a kérdés elől. Mivel a kérdés nem úgy lett feltéve, hogy milyen identitású és politikai nézeteket valló költőkről és írókról van szó. De úgy néz ki, hogy nagyon sokan olvasni sem tudnak, mert a válaszokat elnézve...hát nem igazán értették meg a kérdést vagy pedig a választ, esetleg mindkettőt.
2011. máj. 4. 16:42
9/17 anonim válasza:
Hát őszintén szólva én erről most hallottam először, gondolom csak valami kis piti ügy volt.
2011. máj. 4. 17:18
10/17 anonim válasza:
József Attila nem volt kommunista egyáltalán,ők pénzelték ugyan,de úgy látszik az emberek nem látják a fát az erdőtől.Szántai Lajosnak van erről egy jó előadása.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!