Mi a véleményed Magyarországról?
Én utálok itt élni, és remélem ,hogy hamarosan elköltözök innen, német nyelvterületre.Miért vagyok ezen az állásponton?Azért mert a suliba amibe járok arra sincs pénz hogy szappan legyen a wc-be,ha vonattal utazom, úgy néznek ki a vonatállomások, mint egy nagy kalap sz*r,ha földutak lennének komolyan mondom ,hogy jobb állapotban lennének, mint az aszfalt,ha az egészségügy nem lenne olyan sz*r, hogy a nagymamám azért halt meg mert nem kezelték időben mert a vizsgálatokat mindig elcseszték és mindig 2 hónappal és így 2 év alatt derült ki hogy a nagymamám testében teljesen elszaporodott a rák és rá egy félévre meghalt, szegény.A családomon és 1-2 barátomon kívül sajnálnák ha itt hagynám ezt az országot
16f
Hát te meg nagyon buta vagy ,ha nem érted ,h mit mondok.
Ki állította itt neked ,h aki kimegy egyből ezüst tálcán nyújtanak át mindent?
Mikor is mentél ki?Miért nem jössz haza ,ha így is úgy is szívás?Már elhatároztam, hogy kiköltözök, nekem ez így ahogy van ,nem kell, ha mindenhol szívok akkor legalább ott használjanak ki ahol látom ,hogy azt amit elszednek tőlem pénzt ,azt normálisabb célokra használják mint itt.
Ha meg ott olyan nagy szám az hogy Amerikában 3 órát kell várni hogy bekkősék a sebedet ahhoz képest ami itt van az azzonali ellátás.
Mérnöknek készülök.
Két tannyelvűbe járok, és még van 3 évem arra ,hogy a németet jó szintre fejleszteni.
18:11-es vagyok
Tudod,en tanulmanyi osztondijon vagyok kinn,es egy honap mulva megyek is haza.Majd' 1 evet tolteni jo volt,szep volt,eleg volt kulfoldon.
En nem mondtam,hogy igy is-ugy is szivas (ill. csak a nyugdijrendszerre,de arra igaz is).Ha valaki perfekt beszeli a nyelvet,es hianyszakmat tanul,annak valoban van eselye,amugy ezt irtam is par oldallal korabban.
Nekem abbol van elegem,hogy divat azt gondolni egyesek koreben,hogy Mo-n minden szar,Nyugat bezzeg a Kanaan.Mert ez egyreszt nem ilyen egyszeru,es erre ra is jonnek azok,akik a nagy semmire kimennek es azt hiszik,majd belenyulnak a tutiba es lesz amerikai (svajci,nemet,stb.) alom.Masreszt azzal,hogy a tehetseges,eletkepes emberek kimennek,csak azoknak a dolgat nehezitik meg,akik maradnak,arrol nem beszelve,mennyit koltott az orszag valakinek a tanittatasara,ami Mo-n speciel ingyenes,mig itt,Amerikaban egy kocsi arat kicsengetheted egy egyetemi felevert.Ha meg maradnak itthon,akkor jon a karogas,es hibaztatunk mindenkit,hogy miert szar,ahelyett,hogy eszrevennenk,hogy
a.,Annyira nem szar,mint gondoljuk
b.,Negativ szemlelettel es masok hibaztatasaval egy tapodtat sem lehet elore lepni (amugy kulfoldon sem)
16 evesen meg nagyon fiatal vagy,konnyen elkeseredsz,ha szembetalalkozol a hetkoznapi szarsagokkal.Viszont 3 ev mulva meg rohadtul nem leszel mernok,az meg jo par ev egyetemen,nem? "Felkesz termekkent" meg nem tudom hogy akarsz kimenni,ill. mit varsz.
Szerintem,ha meg akarod tapasztalni,milyen kulfold,csipj el egy osztondijat,menj ki egy evre,es donts utana,hogy akarnad-e ezt hosszu tavon.Utana gyere haza,diplomazz le,es utana nezz korul,siman lehet,hogy kinalnak jo allast kulfoldon,es segitenek a beilleszkedesben is.Na,ugy mar megerne kimenni.De vakon ugrani a semmibe 19 evesen-na ugy semmikep sem.
A "dus legelos" csavonak meg uzenem,hogy jovot epiteni nem csak kulfoldre menekulve lehet.Nekem nincs bajom azokkal,akik kimennek,ha van egy jo lehetoseguk,de azokkal igen,akik a sajat hazajukat osztjak.Altalaban ezek azok az emberek,akik lof.szt nem tudnak a vilagrol,es csak lehuznak azokat,akik ma,Magyarorszagon valamit alkotni es epiteni akarnak.Mondjuk azzal jobban is jarunk,ha az ilyenek lelepnek,es inkabb utcat sepernek Dusseldorfban...
Ja,a sebkotozos peldanal amugy nem a 3 ora varakozas volt a fontos,hanem a durvan 50 ezer Ft-os szamla egy olyan 2 perces meloert,amit en is megcsinalhattam volna magamnak,ha a patikaban adnak antibiotikumot recept nelkul.
Ill. meg annyit,hogy visszaolvasva megcsipte a szemem,amit "az adodrol" irsz.16 evesen hol a rak tokeben vagy meg Te az adozastol?
Nincs szappan a WC-n,meg szarul neznek ki az allomasok...Ez legyen a legkisebb bajod az eletben.Attol meg siman lehet odahaza is boldogulni.
Az ,hogy rossz.
A fidesz tönkre tette a külpolitikát,gazdaságot,oktatást,egészségügyet a hadsereget fejleszti ,de mivel a magyar hadsereg soha sem ért semmit így ez is csak kidobott pénz.Ennek kb csak annyi értelme van ,hogy teljesítsük a Nato elvárásait azért ,hogy majd Trump ha hatalomra kerül akkor megvédjen minket vagy ha nem akkor Biden.
Egszerűsítve sajnos egy nagy kalap semmi.
Én sajnos nem tudok nyelvet így csak abban reménykedhetek ,hogy a Fidesz megbukik vagy pedig vele együtt az egész ország,nemzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!