Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményed Magyarországról?

Mi a véleményed Magyarországról?

Figyelt kérdés

Én utálok itt élni, és remélem ,hogy hamarosan elköltözök innen, német nyelvterületre.Miért vagyok ezen az állásponton?Azért mert a suliba amibe járok arra sincs pénz hogy szappan legyen a wc-be,ha vonattal utazom, úgy néznek ki a vonatállomások, mint egy nagy kalap sz*r,ha földutak lennének komolyan mondom ,hogy jobb állapotban lennének, mint az aszfalt,ha az egészségügy nem lenne olyan sz*r, hogy a nagymamám azért halt meg mert nem kezelték időben mert a vizsgálatokat mindig elcseszték és mindig 2 hónappal és így 2 év alatt derült ki hogy a nagymamám testében teljesen elszaporodott a rák és rá egy félévre meghalt, szegény.A családomon és 1-2 barátomon kívül sajnálnák ha itt hagynám ezt az országot

16f

2011. máj. 1. 16:52
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem Magyarország a legjobb ország a világon és most nem csak középső részéről beszélek hanem az egész Kárpát-medencéről. Természetföldrajzilag az egyik legjobb Európában

gazdag múlttal remélhetőleg szebb jövővel.Jelenleg vannak gondok azokat meg lehet oldani.Optimista hozzáállás kell és hit.Népünk, nyelvünk a legősibbek közt van, egy nagy múltú nemzetnek pedig nagy jövője van. Szerintem. De ha mindenki elmegy a helyett, hogy megpróbálná az országot rendbe hozni előbb-utóbb magyar helyett a lovári vagy a mandarin lesz a hivatalos nyelv.

2011. máj. 1. 22:40
 12/28 anonim ***** válasza:

Minden ilyen jellegű kérdésnél valaki beírja, hogy "kimegy külföldre, ahelyett, hogy megpróbálna javítani az országon".

De mégis hogyan ? Én nem egy noname faluban élek, hanem ugyanabban a kerületben, mint a politikusok többsége, mégsem érzem úgy, hogy bármivel hozzájárulhatnék az ország javításához. Szóval inkább én is megyek nyugatra.

2011. máj. 1. 23:46
 13/28 Tyler913 ***** válasza:
Es nyugaton mit csinalsz,ember? Vegzed ugyanugy a tetves melot,es ugyanugy elegedetlen leszel.Ha megcsak nem is egy elmaradott faluban elsz,hanem a fovarosban,van munkahelyed,van hol elned,van mit enned,akkor oszinten,mi a l.fasz kell meg,ami itt nincs,de kulfoldon megvan?Miben bizol?
2011. máj. 2. 00:50
 14/28 anonim ***** válasza:

kedves kérdező, teljesen egyezik a véleményünk, én 15/f vagyok, ahogy befejezem a gimnáziumot, egyből ki szeretnék költözni Németországba. :D

itt nincs semmi lehetőség, jövőkép, csak lefele megyünk egyre inkább.

2011. máj. 2. 11:21
 15/28 anonim ***** válasza:
Gimnazistaként én is ki akartam költözni minden áron. Most egyetemista vagyok, és itt tervezem az életet. Ki fogjátok nőni.
2011. máj. 2. 11:24
 16/28 anonim ***** válasza:
Mellesleg egyszál érettségivel Németországban se fogod sokra vinni.
2011. máj. 2. 11:25
 17/28 anonim ***** válasza:

"Bármely korban élsz, a megélhetéshez két dologra lesz szükséged, bővizű folyókra és dús legelőkre, másra semmire, e kettő nélkül viszont meghaltál."

Hát nem éppen. Egy rakás afrikai országban sokkal jobb a termőföld, mint itt(nincs túlnövényvédőzve) és mégis éheznek, mert csak erre számíthatnak az országban. A külföldiek kinyírják a mezőgazdaságukat a támogatásokkal és mivel nincs ott semmi más ezért éhendöglenek a kapitalizmus keretei között. Nem az ősközösségben vagyunk, hogy van sok termőföld, víz és akkor szétosszuk. Itt piaci mechanizmusok működnek és mivel nem nagyon van más termékük, amivel külföld felé kereskedhetnének (kivéve ásványkincsek, de azokat lerabolják), ezért még a saját élelmiszerüket sem tudják megvenni.

Ennyit erről.

2011. máj. 2. 13:14
 18/28 anonim ***** válasza:

Én ugyanígy vagyok, mint te. Teljesen igazad van mindenben! Elsőéves egyetemista vagyok, de amint befejeztem a sulit, megyek el innen minél előbb!

Egyébként tegnap halt meg egy ismerősünk rákban, évekig sz*rakodtak vele a kórházban, lehúzták a feleségéről a nagy lóvét, közben meg rángatták a vállukat, hogy nincs mit tenni. Kb 2 évig szenvedett vele... nem is közép vagy végső stádiumban vették észre, mégsem tettek vele semmit. Papám 10 évvel ezelőtt szintén rákban, ugyanígy halt meg. Jaa, félrekezelték Parkinsonnal (nem is volt az a baja), olyan erős gyógyszert kapott, aminek rákkeltő hatása volt. Szépen eltették láb alól... kétszer akasztotta fel magát, mert már nem bírta a fájdalmat. Kemo mellett a kórházban az étkező mellett volt a szobájuk, hogy egész nap öklendezzen... ennyit erről. Nagybátyám osztrák állampolgár volt, jártam osztrák kórházban miatta, az itteniekhez képest luxusszállodák vannak ott.

Egy szó, mint száz, el kell menni innen, különben idő előtt eltesznek láb alól... a hajtás, a stress, az állandó aggódás, mit eszünk holnap... ehhez nekem nincs kedvem. Érthető, hogy neked sem. Sok sikert, tanulj nyelveket, egy piacképes szakmát és sikerülni fog! ;)

20/L

2011. máj. 2. 16:35
 19/28 A kérdező kommentje:
Nekem nem azzal van bajom, hogy nincs termőföld vagy ,nincs elég folyó.Itt az a baj, hogy amit régen normálisan megcsináltak azok akik tényleg értetek ahhoz amit csinálnak,(bár nem tudom ,hogy régen mi volt, nem éltem akkor)Azt most csak javítgatjuk még hozzá nagyon silány módon és nagyon enyhén fogalmazok.most komolyan ha itt maradok ,mi fog változni?Az adómat amit minden címszóval elvesznek erre arra valóban arra fogják használni?Most jobb a hazának ,ha a politikusok beteszik azt a pénzt egy svájci bankszámlára?Egy szóval nem mondtam ,hogy máshol kolbászból van a kerítés, de van különbség életszínvonal tekintetében.Szeretnék zongorázni , nincs pénzünk még szintetizátora sem ,pedig nagyon szeretnék, pedig édesanyám és édesapám is dolgozik méghozzá kihajtják a belüket azért ,hogy fenntartsák azt amink van ,de örülnek a szüleim ,ha hó végén nem vagyunk mínuszba .Mi lesz ha a szüleim megöregszenek ,fognak egyáltalán nyugdíjt kapni?
2011. máj. 2. 17:40
 20/28 Tyler913 ***** válasza:
80%

Sracok,ne haragudjatok,de nagyon naivak vagytok.A nyugdijrendszer nem csak nalunk,hanem az egesz nyugati vilagban ossze fog omlani,mivel 20-30 ev mulva nem lesz,aki fizesse.Nemetorszagban ugyanugy,mint nalunk,hacsak nem vallaljak,hogy elarasszak magukat bevandorlokkal.

Eletszinvonalkulonbseg valoban van,de emigranskent valoban nagyon keveseknek adatik meg,hogy kitelepulve jol keressenek es megbecsultek legyenek.A legtobb kelet-europait az aljamunkakra alkalmazzak.Mehetsz mosogatni meg bebiszitterkedni,es marhara nem fogsz jobban elni,mint itthon,csak kozelebbrol csodalhatod masok magas eletszinvonalat.

Az egeszsegugy sem ingyen van.Az a "luxuskorhaz",amelybe az egyik kerdezo nagybatyjat vittek,valoszinu olyan szamlakat is kuldott.Csak egy pelda: mult csutortokon muszaj voltam bemenni a korhazba,mert elvagtam a tenyerem eleg melyen (Amerikaban elek amugy).250 dollart szamlaztak ki azert,hogy fertotlenitsek es atkossek a sebemet.Kb. 2 perc volt,ehhez durvan 3 orat kellett varnom.Szoval ha azt hiszed,nyugaton barhol nem kezelnek felre embereket,vagy a csorobbak nem elnek es halnak nyomorusagos korulmenyek kozott,es ha ugy gondolod,kimenve automatikusan a f.sz jo oldalara kerulsz,akkor meg egyszer mondom: naiv vagy.

2011. máj. 2. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!