Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ki az akit megfog a globalizác...

Ki az akit megfog a globalizációellenesség ideológiája?

Figyelt kérdés
különböző véleményeket!
2011. ápr. 27. 15:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
80%
hát nem tudom, nekem nincs bajom az egységes nagy globális faluval. a baj az hogy nem feltétlen tudjuk rendesen megvalósítani azt úgy ahogy kellene.
2011. ápr. 27. 15:31
 2/11 anonim ***** válasza:
64%

Nekem nincs bajom a kínaiakkal, arabokkal stb. néppel, amíg a saját országukban vannak... De ha már idejönnek, hozzák a hülye szokásaikat, mint pl. a valentin nap vagy a helovín, akkor már igen nagy ellenszenvet tudnak kiváltani, főleg, ha a minőségtelen kínai áruikat is hozzák.

És az a baj, hogy olyanok irányítják a médiát, akik szimpatizálnak ezekkel. Ha valami női divatmagazin címlapján a népviseletünk jelenne meg, rá egy hónapra a lányok 80%-a abban flangálna, a fiúknak meg 2 hónap kéne... Ugyan ez igaz az ételekre is. Ha Stahl Judit töki pompost sütne, akkor a kínai máris nem lenne olyan finom...

2011. ápr. 27. 15:38
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vannak nagyon jó elemei, viszont a globalizáció mellett meg kell tartani a hagyományos elemeket.
2011. ápr. 27. 15:42
 4/11 anonim ***** válasza:
76%

Az a bajom vele, hogy tönkreteszi a környezetet ez a nagy globalizáció.

Nem elég, hogy az indián eszik olyat, ami az őserdőben megterem, nem, a világ másik pontján, még 5 milliárd embernek azt kell ennie.

Nem elég, hogy az eszi a lazacot, aki kifogja, még 1 milliárd embernek lazac kell.

Ez érvényes még szinte mindenre.

Így elkezdődik a természet kizsákmányolása, az erdőirtás, rengeteg szennyező anyag kerül a légkörbe, a vizekbe a szállítás során.

Miközben a legtöbb országban a helyi kultúrnövények (főleg most, hogy ilyen jól le lehet fagyasztani, minimális vitamin- és ásványi anyag veszteséggel, és évekig lehet tartósítani) tökéletesen fedezik a lakosság tápanyagigényeit, ahogy a helyi állatok is a fehérje igényt.

Ellenben neeeem, hát nekünk kell az argentin tojás, mert az szállítással együtt is két forinttal olcsóbb, a helyi termelőknek meg olyan szabályokat aggatnak a nyakába, hogy sorra zárják be a boltot.

Ahogy szinte minden téren káros ez a fajta hozzáállás.

Lehet felhozni még az olcsó, kínai termékeket, a helyi textil- és cipőipar halálát, a munkanélküliség növekedését, és elég megnézni, milyen árat fizetett ezért Kína: lassan a levegő is mérgező, ha beszívják.

Nem jó ez így...

Az internet korában meg különösen feleslegesnek tartom, amikor egy k.. papír aláírása miatt egy cég fél igazgatósága átutazik a világ másik felére... nem lenne fontos, de vállalati pénzen lehet nyaralni.

Olyan dolgokra pazaroljuk az erőforrásokat, amikre nem lenne szükség.

De mondhatnám erre a többi tömegterméket is, a sminktől a bizsukon át a nejlonzacskóig... azért kell, mert másnak is van.

Nem vagyok globalizáció ellenes, de ha lehet válogatni, inkább patrióta, és támogatom a helyi ipart, mezőgazdaságot, és környezetvédő, tehát ami nem kell, azt nem veszem meg, és halok bele, ha nem eszek lazacot. :)

Na jó, a banánról és a narancsról már nehéz lemondani, a csokiról nem beszélve.

:)

2011. ápr. 27. 15:52
 5/11 anonim ***** válasza:
57%
A globalizációról még annyit, hogy anno több millió indián bánta kárát, igaz, akkor még imperializmus és gyarmatosítás volt a neve. De tulajdonképpen ugyan az...
2011. ápr. 27. 15:55
 6/11 anonim ***** válasza:
57%
Mindenkinek azt kell ennie ami a környezetében megterem. Ennyi.
2011. ápr. 27. 15:56
 7/11 anonim ***** válasza:
52%

"A globalizációról még annyit, hogy anno több millió indián bánta kárát, igaz, akkor még imperializmus és gyarmatosítás volt a neve. De tulajdonképpen ugyan az..."

Így van, ezzel egyetértek. Viszont ezen a szálon menjünk tovább. Amikor mi, magyarok jöttünk be a Kárpát-medencébe, azt az Avarok bánták, és még jó pár törzs. De ez is globalizáció, mivel a népvándorlás is hozzátartozik. Őseink egy jobb világ reményében indultak el, és nem zavarta őket, hogy így elvesztik az identitásukat, megismerkednek más kultúrákkal.

Aki a globalizáció ellen van, az a Honfoglalás ellen van, aki nem akar globalizációt, az nem akar magyar földet, főleg, aki visszacsinálná az "egészet".

2011. ápr. 27. 16:09
 8/11 anonim ***** válasza:
47%

"Nekem nincs bajom a kínaiakkal, arabokkal stb. néppel, amíg a saját országukban vannak... De ha már idejönnek, hozzák a hülye szokásaikat, mint pl. a valentin nap vagy a helovín, akkor már igen nagy ellenszenvet tudnak kiváltani, főleg, ha a minőségtelen kínai áruikat is hozzák."

Nekem nincs bajom azokkal a magyarokkal, akik nem voltak képesek megmaradni a területükön, és átvándoroltak a Kárpát-medencébe.

Nekem nincs bajom azokkal a német/itáliai/görög/stb... emberekkel, akik idejöttek, és elterjesztették a kereszténység eszményeit, szokásait.

Nekem nincs bajom azzal, hogy elterjedtek a máshol kifundált találmányok, gondolatvilágok (romantika, felvilágosodás, népek öntudatra ébredése, stb...), nálunk is. ÉS igen, ezek mindig messzebb vittek az eredeti, ősmagyar világtól, de attól mi még magyarok vagyunk. Mert van múltunk, és ez tesz minket egyedivé. Nem a globalizmussal van a baj, hanem hogy az egyén nem tudja magában azt helyretenni.

2011. ápr. 27. 16:57
 9/11 anonim ***** válasza:
68%

Tanulj meg különbséget tenni vándorlás, és globalizáció közt.

Tudnék neked könyvet is ajánlani, igaz, nem a fő mondanivalója miatt, hanem hogy legyen rálátásod.

És persze, ezek régen is terjedtek, de pl. a könyvnyomtatás feltalálása nem jelentett veszélyt a függetlenségünkre, míg például a zsidó telepesek igen...

2011. ápr. 27. 17:09
 10/11 anonim ***** válasza:
52%
Semmi olyannak nem vagyok a támogatója, amelyik végső soron a kultúrák, a nemzeti identitástudat eltörlésére törekszik. Nincs bajom más népekkel addig, amíg nem jönnek ide tömegesen és nem erőltetik ránk a gondolkodásmódjukat.
2011. ápr. 27. 17:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!