Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Igaz, hogy Orbán Viktor...

Igaz, hogy Orbán Viktor szeretné visszaállítani a királyságot és Ő szeretne trónra lépni?

Figyelt kérdés

Egyre több ilyen mende-mondát hallok.

Ez jogilag hogyan volna lehetséges?

Spanyolországban 44 év után sikerült visszaállítani a királyságot, de megvolt a Bourbon-ház kontinuitása, hiszen a jelenlegi uralkodó, a trónfosztott utolsó király vér szerinti unokája. Ilyen alapon, Magyarországon az 1918-ben trónfosztott, majd hivatalosan is lemondott IV. Károly utódja vér szerinti fia, a 99. évében járó Habsburg Ottó lehetne, igaz 1961-ben hivatalosan lemondott a trón-igényről.

Orbán Viktor ráadásul születésétől fogva nem is római katolikus vallású!

Mint írtam, Orbán Viktor uralkodói ambíciója csak mende-monda - könnyen meglehet, hogy csak gúny -, de hogyan alakulhatott ki????

A III. Magyar Köztársaság másik hat miniszterelnökével kapcsolatban még tréfa szintem sem születtek ilyen vélemények, feltételezések.

2011. ápr. 24. 09:32
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
15%
"A demokrácia a legrosszabb kormányzási form - churchill" vajon miért?...
2011. ápr. 24. 10:40
 12/24 anonim ***** válasza:
95%

ahogy én tudom:

ha trianon után a királyságot és nem a köztársaságot választottuk volna,akkor jogosan követelhettük volna vissza az egykori magyar királyság területét,amiket elcsatoltak tőlünk...azt nem tudom,hogy ha most sikerülne a királyság,akkor tudunk-e a néhai magyar királyság területére hivatkozni,vagy ez hogy működik...nyilván a király nem rendelkezne hatalommal,csak formális uralkodó lenne és az országgyűlés rendelkezne mindenről...azt nem tudom,hogy ki lehet király és ki nem,gondolom csak kell,hogy legyen valami köze a néhai uralkodócsaládhoz..na mindegy,én ezt eddig így tudtam,javítsatok ki,ha tévednék...

2011. ápr. 24. 10:41
 13/24 anonim ***** válasza:
95%

A mende-monda az előző miniszterelnöksége alatt született.

Egy nagyméretű képet festetett,a kormányi tagjai vannak rajta. A kép előterében egy asztalon a korona,Orbán két keze pedig a korona fölött. A festményt az Országházban akarta a falra tenni.

Ekkor röppent fel a hír,hogy király akar lenni.

A kormányváltás után a festő reklamált,hogy most ki fogja neki kifizetni a festésért járó 20 millió Ft-ot? Lehet,hogy még azóta sem kapta meg a pénzét?

2011. ápr. 24. 10:46
 14/24 bumbi02 ***** válasza:
46%

ha trianon után a királyságot és nem a köztársaságot választottuk volna,akkor jogosan követelhettük volna vissza az egykori magyar királyság területét,amiket elcsatoltak tőlünk.

nem követelhettük volna vissza akkor se őket.. történelmi jog egy szép szó, de nem létezik. a győztes visz mindent.

amúgy meg, a területeket nem elcsatolással vesztetük el, hanem Csehszlovákia is kijelentette függetlenségét még trianon előtt, és a gyulafehérvári gyülés is kimondta a Romániához való csatlakozást, igy mire eljutottunk Trianonig, addigra már a mai határaink voltak jószerint, és a béke csak szentesitette azokat. nagyjából.

amúgy meg nem tom kipontozott le, de gratulálok neki, leirtam mér nem lehet királyság...

2011. ápr. 24. 11:30
 15/24 anonim ***** válasza:

Hát igen először elfoglalod a területet utána jöhetsz az ősi jog mesével de előtte csak maszlag...

A kérdésre válaszolva egyértelműen nem.

2011. ápr. 24. 11:38
 16/24 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a megtisztelő hozzászólást!

- Számomra leghasznosabb - és igazán újat csak Ő írt le - a 2011-04-24 10:46-os kedves fórumozó válasza volt.

Ilyen cselekedet- és jellembeli hibára gondoltam első kommentemben.

Így már az egész "mítosz" eredetét is kezdem sejteni.

2011. ápr. 24. 11:46
 17/24 A kérdező kommentje:
Pontosítás: Most vettem észre, hogy a rendszer kettő 10:46-os hozzászólást rögzített. Az első kedves 10:46-os-ra gondoltam.
2011. ápr. 24. 11:51
 18/24 anonim ***** válasza:
83%
Az csak egy mende-monda, a valódi ok a 2/3os többség kihasználása, hogy benne lesz az alkotmányban, hogy 20 évenkénti választás, aztán nem lett belőle semmi. Ezt a mesét továbbszőtték diktátoros mesévé majd királyos mesévé is.
2011. ápr. 24. 11:55
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Azért született ez a mendemonda, mert a vak is látja, milyen hataloméhes alak. Egy párt sincs, aki 2 bukás után még ugyanazzal a vezetővel indul harmadszorra is, csak a Fidesz. Lelőni sem lehetne onnan. A másik pedig, hogy a stílusából lerí, hogy mindig az van, amit ő mond, és kész. Aki ellene szegül, azt kicsinálja (átvitt értelemben). A Fidesz tagjainak csak arra szabad szavaznia a parlamentben, amit a nagyvezír kiadott parancsba, különben pénzbírsággal büntetik őket (ez komoly).

Ez a demokrácia, ilyen egy demokratikus miniszterelnök? Nem csoda, amit híresztelnek, tőle csak az EU védhet meg, különben már megkoronázták volna, értem meg jönne a rendőrség, hogy ilyeneket merek írni a Führer-re. :D

2011. ápr. 24. 14:19
 20/24 anonim ***** válasza:
93%

Még annyit, hogy Hitlert is többre tartom, mint diktátort, ő legalább valami hasznosat csinált. :D Nem rasszizmusból, de akkor is...

Ja és Hitler legalább a hazájáért állt ki, a hazája mindenek előtt állt. Ellenben vele...

2011. ápr. 24. 14:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!