Igaz, hogy Orbán Viktor szeretné visszaállítani a királyságot és Ő szeretne trónra lépni?
Egyre több ilyen mende-mondát hallok.
Ez jogilag hogyan volna lehetséges?
Spanyolországban 44 év után sikerült visszaállítani a királyságot, de megvolt a Bourbon-ház kontinuitása, hiszen a jelenlegi uralkodó, a trónfosztott utolsó király vér szerinti unokája. Ilyen alapon, Magyarországon az 1918-ben trónfosztott, majd hivatalosan is lemondott IV. Károly utódja vér szerinti fia, a 99. évében járó Habsburg Ottó lehetne, igaz 1961-ben hivatalosan lemondott a trón-igényről.
Orbán Viktor ráadásul születésétől fogva nem is római katolikus vallású!
Mint írtam, Orbán Viktor uralkodói ambíciója csak mende-monda - könnyen meglehet, hogy csak gúny -, de hogyan alakulhatott ki????
A III. Magyar Köztársaság másik hat miniszterelnökével kapcsolatban még tréfa szintem sem születtek ilyen vélemények, feltételezések.
ahogy én tudom:
ha trianon után a királyságot és nem a köztársaságot választottuk volna,akkor jogosan követelhettük volna vissza az egykori magyar királyság területét,amiket elcsatoltak tőlünk...azt nem tudom,hogy ha most sikerülne a királyság,akkor tudunk-e a néhai magyar királyság területére hivatkozni,vagy ez hogy működik...nyilván a király nem rendelkezne hatalommal,csak formális uralkodó lenne és az országgyűlés rendelkezne mindenről...azt nem tudom,hogy ki lehet király és ki nem,gondolom csak kell,hogy legyen valami köze a néhai uralkodócsaládhoz..na mindegy,én ezt eddig így tudtam,javítsatok ki,ha tévednék...
A mende-monda az előző miniszterelnöksége alatt született.
Egy nagyméretű képet festetett,a kormányi tagjai vannak rajta. A kép előterében egy asztalon a korona,Orbán két keze pedig a korona fölött. A festményt az Országházban akarta a falra tenni.
Ekkor röppent fel a hír,hogy király akar lenni.
A kormányváltás után a festő reklamált,hogy most ki fogja neki kifizetni a festésért járó 20 millió Ft-ot? Lehet,hogy még azóta sem kapta meg a pénzét?
ha trianon után a királyságot és nem a köztársaságot választottuk volna,akkor jogosan követelhettük volna vissza az egykori magyar királyság területét,amiket elcsatoltak tőlünk.
nem követelhettük volna vissza akkor se őket.. történelmi jog egy szép szó, de nem létezik. a győztes visz mindent.
amúgy meg, a területeket nem elcsatolással vesztetük el, hanem Csehszlovákia is kijelentette függetlenségét még trianon előtt, és a gyulafehérvári gyülés is kimondta a Romániához való csatlakozást, igy mire eljutottunk Trianonig, addigra már a mai határaink voltak jószerint, és a béke csak szentesitette azokat. nagyjából.
amúgy meg nem tom kipontozott le, de gratulálok neki, leirtam mér nem lehet királyság...
Hát igen először elfoglalod a területet utána jöhetsz az ősi jog mesével de előtte csak maszlag...
A kérdésre válaszolva egyértelműen nem.
Mindenkinek köszönöm a megtisztelő hozzászólást!
- Számomra leghasznosabb - és igazán újat csak Ő írt le - a 2011-04-24 10:46-os kedves fórumozó válasza volt.
Ilyen cselekedet- és jellembeli hibára gondoltam első kommentemben.
Így már az egész "mítosz" eredetét is kezdem sejteni.
Azért született ez a mendemonda, mert a vak is látja, milyen hataloméhes alak. Egy párt sincs, aki 2 bukás után még ugyanazzal a vezetővel indul harmadszorra is, csak a Fidesz. Lelőni sem lehetne onnan. A másik pedig, hogy a stílusából lerí, hogy mindig az van, amit ő mond, és kész. Aki ellene szegül, azt kicsinálja (átvitt értelemben). A Fidesz tagjainak csak arra szabad szavaznia a parlamentben, amit a nagyvezír kiadott parancsba, különben pénzbírsággal büntetik őket (ez komoly).
Ez a demokrácia, ilyen egy demokratikus miniszterelnök? Nem csoda, amit híresztelnek, tőle csak az EU védhet meg, különben már megkoronázták volna, értem meg jönne a rendőrség, hogy ilyeneket merek írni a Führer-re. :D
Még annyit, hogy Hitlert is többre tartom, mint diktátort, ő legalább valami hasznosat csinált. :D Nem rasszizmusból, de akkor is...
Ja és Hitler legalább a hazájáért állt ki, a hazája mindenek előtt állt. Ellenben vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!