Szerintetek jó megoldás lenne visszaállítani a királyságot Magyarországon?
Nem. Egyfelől, már az alapelgondolásod hibás: a demokrácia előrevisz. Még úgy is komoly eredményeket értünk el, hogy az ország jelentős részének fogalma sincs a többpártrendszer lényegéről.
A legnagyobb gond, hogy nincs semmiféle garancia arra nézve, hogy a király ért is a dolgához, és egy királyt nem olyan könnyű elzavarni, mint egy miniszterelnököt.
Bocs, de több diktátort és királyt nemes egyszerűséggel fellógatott a nép, ha beleunt.
Nesze neked demokrácia: sem 2006-ban nem lehetett elérni a kormányváltást, sem Egyiptomban nem tudják elzavarni Mubarakot, mert aki nem akar menni, az nem megy.
Mutassatok egy pártatlan, értelmiségi, magyar embert, aki alkalmas lenne a feladatra!
Kb. itt bukik az elmélet.
Egyébként most megtudjuk, hogy mire jut az ország, ha egy ember irányítja, akinek semmilyen demokratikus elvárásnak nem kell megfelelnie, és azt csinál, amit akar.
Annyi a különbség, hogy nincs a fején (még) a korona.
Én eleve a királyságra szavaztam.
Királyt nem lehet választani, a királyt a vér jelöli ki. Az isteni erdet.Meg kellene keresni a leszármazottat, akiben még az a vér folyik. Álmosé.Gondolom, a mai zudománynak ez nem akkora ügy.
A demokrácia humbukk.
S a nyakon a fej heje van, s a bélrendszer maradjon középen! A láb vigyen, a szív szeressen, a fej irányítson!Nem lehet fejre állítani.
Igen, szerintem jólenne... Ami most van az nem nevezném demokrácinak... Hungarian Democracy v nemis tudom.
A királyságban az volt jó, hogy mivel ott nemesi családok (is)irányítottak, nekik nem az volt a céljuk hogy minél rövidebb idő alatt minél több pénzt halmozzanak fel. Ők évszázadokra terveztek, nem pedig 4 év alatt akartak gusztustalanul meggazdagodni.
Egyetlen probléma tényleg az hogy kit hoznátok királynak? Rákóczi vmelyik állítólagos leszármazottját, v egy Habsburgot? Mert én nem látom egyetlen mostani politikusban sem az isteni szikrát...:/
Persze hogy a diktatúrák vagy a királyágok fejlődnek a leggyorsabban... Azért mert ha 1 karizmatikus vezető van, akkor az emberek szó szerint mindenüket odaadják érte. Mindegy h Hitler fanatikus követőiről beszélünk, vagy egy király támógatóiról. A nép bármit megtesz neki, mert tiszteli és isteníti. Hogy ez jó vagy nem, azt nemtudom.
De pl. Orbánért vagy a Fideszért ki menne tűzbe? Hát nemsokan....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!