Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vannak ennyien megakadva...

Miért vannak ennyien megakadva a cigányoknál?

Figyelt kérdés

Teljesen nevetséges az ami itt folyik.

Ha te egy burgonyatermelő ipse vagy, és van 2-3 cigó alkalmazottad. Nem permeteztetsz velük, nem kapáltatsz, és sz@r lessz a termés, akkor ők a hibásak?

Mikor érti már meg sok ember, hogy a cigányok soha semmibe nem döntöttek a maguk sorsa felett társadalmi szinten. Mi a magyar többségi társadalom alakítottuk a sorsukat, amikor bányásznak, martinásznak, mzőgazdasági munkásnak, épipari segédmunkásnak, kellettek és nem volt kellő magyar munkaerő akik ezeket az alacsony nívoju munkákat elvégezzék. És mikor vesszük észre, hogy a rendszerválltás után 20 éve elhibázott gazdaságpolitikáért " ami egyzserüen kizárja őket a tanulás és a munak világából" sem ők a hibásak, hanem akik a törvényeket alakítják. " a többségi magyar társadalom álltal megbízott kormányok"

2011. ápr. 23. 10:40
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
79%

"Érdekes..Miért nem látok szinte egyetlen cigányt sem egy egyházi iskolában,vagy egy erősebb gimnáziumban? "

Talán mert oda még egy nem cigánynak is nehezebb bekerülni?

2011. ápr. 23. 16:34
 22/28 anonim ***** válasza:
76%

"A megoldás a munkalehetőség, ami a gazdasági feltételeink testreszabása az adottságainkat szemelőtt tartva!"

Egyetértek.

2011. ápr. 23. 16:36
 23/28 anonim ***** válasza:
77%

végig se lehet olvasni annyi sok mindent összehordanak itt

a cigánymunkáról! Kretének! a cigányok nem dolgoznak és nem is dolgoztak! ha mégis akkor a szerelés után szénmonoxid mérgezést kap a család, összedől a ház, kirohad a termés, mert a legegyszerűb munkára is alkalmatlanok, betanított munkásnak meg jobb lenne egy csimpánz, az legalább nem lop

egy valamit tudnak csinálni: lopni uzsorázni, maffiózoskodni, munka helyett lógni napotlopni, írni olvasni sem tud, mert a sulit is ellógja

nem emberek, patkányok

2011. ápr. 23. 19:38
 24/28 anonim ***** válasza:
94%

4 évesen már B*sznak, csak ahhoz értenek, nem tudom, hogy a kommunizmusban miket dolgozhattak, a munkapad alatt feküdtek egész nap

ha egy házat építenek nekik és adnak nekik vetőmagot és tyúkot, hogy éljenek ,akkor aköv történik:

a tyúkokkal felzabáltaják a vetőmagot, aztán a tyúkot megeszik, az ajtókat ablakokat összetörik, a dolgokat a házból eladják, teleszemtelik az egéz környéket, pusztítanak, a pénzt elisszák, eldrogozzák, eljátékgépezik, a gyerek meg eheti a kóbor kutya kakit!

2011. ápr. 23. 19:43
 25/28 anonim ***** válasza:
94%

A rendesebb romák jobban utálják a többit mint mi őket.

Roma vállalkozók nem alkalmaznak romákat. Amikor megkérdeztem hogy miért, csak legyintettek "Áh! Hát ezt nem lehet romákra bízni!"

Nekem volt 6 roma osztálytársam általánosban. Mindegyik folyamatosan bukásra állt és egyik sem tanult tovább 8. után. Mindig csak azt mondták hogy "hülyeség a tanulás".

Akkor most én vagyok a "gonosz fehér"?

2011. ápr. 23. 20:07
 26/28 anonim ***** válasza:
94%
Munkát a cigányoknak? Oké! De milyen képzettségük van? Semmilyen. 8 általános megvan? Csak néhánynak. Miért nem tanulnak? Mert "rajoskodni" jobb, példa erre bármelyik közösségi portál, továbbá a tanárokat fenyegető rokonság, amennyiben az fegyelmezi az órákat ellehetetlenítő cigánygyereket. Megkapják ugyan azokat az esélyeket mint egy magyar? Meg. Miért nincs akkor változás? Mert nem is keresik azokat a pontokat, ahol kapcsolódni tudnának a társadalomhoz. Van köztük normális? Van. De miért a kisebb hányaduk? Jó kérdés. A magyarok is bűnöznek? Igen. De miért a kisebb hányaduk? Jó kérdés.
2011. ápr. 23. 20:10
 27/28 stockinger ***** válasza:
100%

Szerintem a Tisztelt Kérdező felvetése nevetséges. Ez totál kétoldalú dolog. Elismerem, hogy a többségi társadalom részéről is jelentkezhet egyfajta kizárásra való hajlam, de minden ezzel magyarázni nem több mint puszta dilettantizmus. A mindenkori kormányok az én fejem fölött is átnyúltak, sőt, ezt elmondhatom a teljes észak-magyarországi régióról. A magyar lakosság túlnyomó része ennek ellenére mégis megmaradt emberi tisztességében, és ha nehezen is megy, igyekszik boldogulni - törvényes úton.

Emellett meg kell jegyeznem: több roma család is képes mifelénk munkával boldogulni, bár a válság óta nekik is kevesebb pénz jut, s mégis törekszenek a jóra. Ha ők képesek rá, akkor a többi is képes lenne. Ez csupán az AKARATon múlik.

Beszélnek itt hátrányos helyzetről - érdekes: magyar létemre én is abban vagyok, mégis csak a cigányságot illetik eme találó kifejezéssel -, meg hogy rengeteg roma fiatal ebben nő fel, így nem boldogulhatnak. Az én gyerekkorom sem volt egyszerű, anyagi segítséget soha nem kaptam tanulmányaimhoz, mégis akartam, mégis van diplomám. Ezek után senki ne próbálja megmagyarázni nekem, hogy a hátrányos helyzetből nem lehet kitörni. Minden fejben dől el, mint a fociban. Akarat kell. Fanatizmusba hajlóan kell akarnod, hogy kitörj a szegénységből. Sokan bizonyították már, hogy sikerülhet, és ehhez az egyenes út is járható. Ha nehezen is, de végig lehet rajta menni. Kicsit kiegészítve az előzőeket, az akaraton kívül kell még valami: ahelyett, hogy folyton az emberi jogaidról szónokolsz, inkább emberi kötelességeidet magad előtt látva teszel valamit nem csupán önnön boldogulásodért, hanem a közjóért. (Igen, már várom a komcsikat, hogy lerepublikánusozzanak. :D Tudom magamról, hogy ilyen eszméket vallok, de mindig jól jön az embernek, ha mások is megerősítik... :D)

A végére egy kedves kis adomát hagytam: Egyszer az egyik egyetemi sörözőben ültünk néhány társammal. A szomszéd asztalnál szociológusok beszélgettek, ráadásul a dilettáns fajtából. A téma az emberi jogok védelme volt, s az egyik "harcos" csillogó szemekkel, a távolba meredve - igen, mint a kommunista szobrok esetében -, szívében a dicsőséges - szerintem inkább szégyenletes - francia forradalom melegségével kijelentette: "Igenis én harcolok a jogegyenlőségért, és a negatív diszkrimináció ellenében!" A sok addig elhangzó sületlenség eme csúcsa betetőzte az én türelmemet is, s így válaszoltam: "Köszönöm, hogy harcolsz a jogaimért!"

Erre a szociológuspalánta: "Hogy érted ezt? Te nem tűnsz etnikumnak..."

Én: "Nem is vagyok etnikum, de mivel tudjuk, hogy ebben az országban a magyarok élnek elnyomásban, így azt hittem, az én jogaimért szólalsz fel. Másrészt beszéltél a negatív megkülönböztetés elleni harcról is. Szenzációs! Ez megint csak a mi javunkat szolgálja!"

Szociológus: -dühödten - "Mi? Hogyhogy?"

Én: "Hát láttál már olyan nemzetiségi egyént, akire hazánkban ráragasztották a "rasszista" jelzőt? Aligha..."

Ezek után liberálisunk tekintetét látni kellett volna... :D

Részemről ennyit erről...

2011. ápr. 24. 16:23
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Dolgozni ezek addig dolgoztam, amíg kötelező volt. Az volt az oltári nagy melléfogás, hogy eltörölték a BTK-ból a "közveszélyes munkakerülés" cikkelyt. Akkoriban lehet hogy a vörösök voltak az urak, de a kisebbség legalább dolgozott. Igaz, hogy szívta közben a fogát, de aki nem melózik, ne is egyék.

Aki pedig megtagadta a munkát, vagy selejtet állított elő, jó alaposan elverték puskatussal meg gumibottal, és gyerünk a hűvősre, hogy a műanyaglakat is rárohadjon. Nem volt segílyke, meg ombudsmanó, meg "rászistá mádzsárok", meg a többi ilyen baromság. Ha már mindenki a humánus megoldást keresi, szerintem EZT kellene visszaállítani - tökéletesen működött.

A kevésbé emberbaráti megoldás a minigun, egy hajórakomány lőszerrel.

Aki még ezek után is védi őket, meg jáááájszegínromákok, nézzen szét a RajVIPen. Öröm az ilyeneket olvasni, hogy "Halál a magyarokra" meg "megyünk magyart ölni" és a társaik.

2011. ápr. 24. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!