Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért vannak ennyien megakadva...

Miért vannak ennyien megakadva a cigányoknál?

Figyelt kérdés

Teljesen nevetséges az ami itt folyik.

Ha te egy burgonyatermelő ipse vagy, és van 2-3 cigó alkalmazottad. Nem permeteztetsz velük, nem kapáltatsz, és sz@r lessz a termés, akkor ők a hibásak?

Mikor érti már meg sok ember, hogy a cigányok soha semmibe nem döntöttek a maguk sorsa felett társadalmi szinten. Mi a magyar többségi társadalom alakítottuk a sorsukat, amikor bányásznak, martinásznak, mzőgazdasági munkásnak, épipari segédmunkásnak, kellettek és nem volt kellő magyar munkaerő akik ezeket az alacsony nívoju munkákat elvégezzék. És mikor vesszük észre, hogy a rendszerválltás után 20 éve elhibázott gazdaságpolitikáért " ami egyzserüen kizárja őket a tanulás és a munak világából" sem ők a hibásak, hanem akik a törvényeket alakítják. " a többségi magyar társadalom álltal megbízott kormányok"

2011. ápr. 23. 10:40
1 2 3
 11/28 bumbi02 ***** válasza:
54%

Miért nem látok szinte egyetlen cigányt sem egy egyházi iskolában,vagy egy erősebb gimnáziumban?

a mi gimnáziumunk dél dunántúl egyik legerősebb gimnáziuma , és nem egy cigány jár ide. akik tanulnak.

2011. ápr. 23. 11:38
 12/28 anonim ***** válasza:
90%

Munkát adni , számon kérni, ha nem tetszik nekik messzire

elűzni.

A börtönökben hány százalékuk a cigány-eltartott, és miért

kerültek oda ??!Statisztika miért nincs ??,demokrácia van,- nem de???

2011. ápr. 23. 11:45
 13/28 A kérdező kommentje:

Arra amúgy még mindig nem reagáltál, hogy a többi magyarországi nemzetiség közül miért csak a cigókkal van gond?

Miért nincs (és nem is volt soha) mondjuk ruszin-bűnözés, vagy tót-bűnözés, esetlegs sváb-bűnözés?

Mert nincsennek akkora számban jelen az országban.

És mert soha nem voltak annyira berekesztve egy adott helyzetbe mint itt mállunk. Az az, sokkal több lehetőségük volt mindíg is. Csak nézd meg a többi K-Eu s országban hol voltak cigány problémák. Ott ahol hasonlóan a multrendszer örökségeként belelettek " varázsolva" egy életközegbe, mint itt borsod, vagy szabolcs és hajdú megyékben. Integrálni és nem impregnálni kellene, de erre az elmúlt 20 évben semmi effektív lépést nem láttam, csak a szöveg megy. Amíg a szocializációs közeget nem tudju a változások irányába tolni, addig nem is várhatunk semmit.

Abban igaza van mindenkinek, hogy nem halat, hanem hélót kell adni a cigányoknak. De amíg se háló se hal, addig mit akarunk, mit várunk el tőlük, hogy csendben éhenhaljanak?

2011. ápr. 23. 11:45
 14/28 anonim ***** válasza:
94%

Nem is értem mit akartál kérdezni. hiszen pld a cigányzene egy világszintű teljesitmény.

Jahh, hogy annak nincs malterszaga?

Először is! nem hiszem hogy Magyarországnak a cigány zenére lenne szüksége! Másrészt én 8.-ig Katolikus iskolába jártam, hm 1től 6-ig aztán 7től 8-ig másikban, de úgy kb összesen láttam vagy 2 cigánygyereket ez alatt a 8 év alatt, másrészt én itt lakom Pécsen a komlói úton, rohadt sok cigány van itt, és látnád mi megy nap mint nap a buszokon, hogy miket művelnek, vaknak tettetik magukat, hozzák a fogyatékos kártyáikat hogy ingyen és bérmentve utazzanak, cseszegetik az embereket egyfolytában, egyszóval szánalmas amit ezek csinálnak, oh és pont tegnap volt az hogy kint vagyok hátul a kertben, és nézem hogy 2 cigány beakar mászni a szomszédhoz, észrevettek és elfutottak, előrementem és 2 másik cigány ott beszélt a ház 2 idős emberével, tudod, kettő lefoglalja őket elől amíg a másik kettő bemászik hozzájuk, mondtam a szomszédnak ő meg hívta is a rendőröket, most miattuk mehetek tanuskodni, hála nekik!

2011. ápr. 23. 11:46
 15/28 anonim ***** válasza:
85%
Te tényleg csak képen láttál cigányt, kedves kérdező! Nálunk falun, minden héten intézkednek, vagy kellene eljárni a rend őreinek! Nincs olyan család, ill. magányos ember akit ne károsítottak volna meg! Hol élsz? Kalitkában? Nálam múlt héten voltak, gépekből leszívták az üzemanyagot, egyikből megfujták az akkut, több mint százezer forint kárt okozva. Mátol villanyárammal védem a kertet, gépet, házat legyen úgy, ha ez kell! De hidd el ha elkapnám az illetőt, húsdarálón távozhatna ! Erre varj gombot! Szép napot !
2011. ápr. 23. 11:47
 16/28 A kérdező kommentje:

"""Először is! nem hiszem hogy Magyarországnak a cigány zenére lenne szüksége! Másrészt én 8.-ig Katolikus iskolába jártam, hm 1től 6-ig aztán 7től 8-ig másikban, de úgy kb összesen láttam vagy 2 cigánygyereket ez alatt a 8 év alatt, másrészt én itt lakom Pécsen a komlói úton, rohadt sok cigány van itt, és látnád mi megy nap mint nap a buszokon, hogy miket művelnek, vaknak tettetik magukat, hozzák a fogyatékos kártyáikat hogy ingyen és bérmentve utazzanak, cseszegetik az embereket egyfolytában, egyszóval szánalmas amit ezek csinálnak, oh és pont tegnap volt az hogy kint vagyok hátul a kertben, és nézem hogy 2 cigány beakar mászni a szomszédhoz, észrevettek és elfutottak, előrementem és 2 másik cigány ott beszélt a ház 2 idős emberével, tudod, kettő lefoglalja őket elől amíg a másik kettő bemászik hozzájuk, mondtam a szomszédnak ő meg hívta is a rendőröket, most miattuk mehetek tanuskodni, hála nekik! A CIGÁNY A LEGUNDORITÓBB FAJ A FÖLDÖN!

Haver!

Ha így közelíted a dolgot akkor igazad van sok tekintetben. De kik is tehetnek arról hogy így elkanászodtak? Milyen meglepő hogy a magyar társadalom, amikor megszvazta az SZDSZ ultraliberális beálítottságú maszlagát, és hatalmon tartotta a semmitmondó kissebséget pajzskénthasználó bandáját. Pontosan ez a baj, hogy egyrészről kiöltük, mi közösen magyarok, a cigányságból az általánosan értékelhető szocializálódást, és közben ultraliberális kényeztető eszközökkel bátorítottuk őket a bűnözés irányába. Ki ezért a hibás valójában, mert biztos hogy nem a cigányok. Ők csak azt a medret töltötték meg, amit mi ástunk nekik.

De mondom, van megoldás, és azt a megoldást ugyan azoknak kell kitaposni és belekényszeríteni a cigányságot " nekünk" akik elcsöszték. De hangsúlyozom, előbb a lehetőség és aztán a kötelesség, mert fordítva sehová nem vezet.

2011. ápr. 23. 11:54
 17/28 anonim ***** válasza:
75%
a kérdezőnek el kéne mennie egy cigánytelepre és megnézni mit csinálnak,hozzánk közel van egy,inkább nem mondom mit csinálnak,gyere el,nézd meg,ne a net mögül óbégass
2011. ápr. 23. 11:57
 18/28 A kérdező kommentje:

"""Te tényleg csak képen láttál cigányt, kedves kérdező! Nálunk falun, minden héten intézkednek, vagy kellene eljárni a rend őreinek! Nincs olyan család, ill. magányos ember akit ne károsítottak volna meg! Hol élsz? Kalitkában? Nálam múlt héten voltak, gépekből leszívták az üzemanyagot, egyikből megfujták az akkut, több mint százezer forint kárt okozva. Mátol villanyárammal védem a kertet, gépet, házat legyen úgy, ha ez kell! De hidd el ha elkapnám az illetőt, húsdarálón távozhatna ! Erre varj gombot! Szép napot !

Persze hogy nem.

Én városi vagyok ez biztos, de pontosan olyan környéken nevelkedtem ahol erősen elcigányosodott területen kellett keresztűl mennem már gyermek koromban is a boltba, az iskolába stb stb. Már tízeűévesen verekedtem a cigányokkal, adtam és kapam is, de sokkal össze is barátkoztam, mert ők sem egyformák.

A nejem vidéki lány volt, és az apjának meg a két bátyjának földjei és állatai vannak, nem is kevés.

Nálluk sok cigány dolgozik szezonálisan, és sok tapasztalatom van a viselkedésükkel, de a problémáikkal is. Ismerek cigányok közzűl olyat akik dolgoznak mint a barom és a gyerekeiket szépen járassák, tanúlnak stb, és olyat is akiket te említettél. Tényleg sokat megkapkodtam közülük és ha a sógorokkal bemegyünk a helyi kocsmába"ritkán mert nem iszom" sok cigány már áll is fel és menekül. De sokan meg odajönnek köszönni, vagy éppen velünk fogyasztanak. De egy biztos, a cigányság is egy vegyes kissebbség és nem lehet általánosítani csak mert egy része "agresszív" vagy lopós. Mindíg is lesznek ilyenek köztük, ahogy minden társadalomba, csak a szocializálódásukkal és a lehetőségeik kiszálesítésével lehet az arányokat kedvezőbbé tenni.

2011. ápr. 23. 12:11
 19/28 anonim ***** válasza:
90%
Azért vannak ennyien leakadva a cigányoknál, mert belegondolni is rossz, hogy az adó, amit befizetek, ezeknél a semmirekellőknél köt ki segély formájában. Ha nem lennének, akkor talán az állambácsi másra is tudna költeni (vagy mégtöbbet tudna ellopni).
2011. ápr. 23. 12:12
 20/28 anonim ***** válasza:
50%

'Nem is értem mit akartál kérdezni. hiszen pld a cigányzene egy világszintű teljesitmény.'

Erre döngesd a melled amíg élsz. :D

2011. ápr. 23. 12:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!