Téényleg, akkor most átnevezik a Ferihegyi repülőtérre vezető utat Lisztferihegyi repülőtérre vezető úttá?
nagyon feleslegesnek tartom ezt az átnevezősdit, mert egyrészt rengeteg papírmunkával jár, másrészt nem ettől lesz jobb a gazdaság vagy a közbiztonság.
ismerek olyan embert, aki a mai napig Felszab-nak hívja a Ferenciek terét. mikor épül be a köztudatba majd a repülőtér új neve?
Tallóséknak biztosan van olyan vállalkozó haverja,aki a táblák gyártásából akar hasznot húzni.
Más értelme nincs ennek az elnevezési hullámnak.
Most Ferinek is lesz vezetékneve, mint ahogyan sokan leírták: Liszferihegy lesz... :)
A Roosevelt tér is át lesz nevezve, a Moszkva tér is, illetve lesz Elvis Presley terünk is!
Ahogyan elnézem, Lady Gaga tér is elképzelhető lesz,
Én is arra tippelek, hogy valamelyik haverjuk cége jó hasznot fog húzni az új táblák, brossúrák, stb. gyártásából :)
Az egyetlen, ami zavar engem, hogy ha ennyire át akarják nevezgetni a dolgokat, akkor kitalálhattak volna egy olyan szókapcsolatot is, ami nem helytelen a magyar nyelv szabályai szerint. Mindenesetre szerintem is max. lisztferihegy lesz a dologból, de ahogy észrevettem, a legtöbb ismerősöm így is csak ironikusan emlegeti, szóval az is lehet, hogy soha nem épül majd be a köztudatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!