Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Amit a Fidesz Kormány tesz az...

Amit a Fidesz Kormány tesz az nem más mint nép irtás, rosszabb a volt padláslesöpréstől, mert jelenleg a vagyonelkobzás folyik Hazánkban főleg a szegények körében. Jogos ez az eljárás? Lehetne e tenni ellene?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 16. 12:05
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
46%
Magyarországon is lehet ma jól élni. A kulcs a tanulás. Tudom, hogy közhely, de igaz. Mindenki előtt ott volt/van a lehetőség arra hogy piacképes szakmát vagy piacképes diplomát szerezzen, amellyel nagyobb eséllyel találhatna olyan munkát, amit meg is fizetnek. Nagyon könnyű a másikra mutogatni, meg szidni azért mert valaki többet keres. Valószínű, hogy aki többet keres, az többet tanult, jó helyen volt jó időben. Ne értsetek félre, én nem bántani akarom a szegényeket, én sem gazdag családból származom, a szüleim kétkezi munkások, én mégis tanultam, egyetemre mentem(mellette mindig dolgoztam, a szüleim minimálisan tudtak támogatni). Elvégeztem az egyetemet és most egy nagyon jó és tisztességes megélhetést biztosító fizetésem van. Tenni kell a sikerért, nem pedig állandóan a másikra mutogatni, és nyavalyogni. A másik dolog, hogy valaki írta hogy keleten nincs munka, és hogy sokan dolgoznának. Sajnos az emberek nem eléggé mobilak. Oda kell költözni, ahol a munka van.
2011. ápr. 16. 16:50
 12/25 doboszoli ***** válasza:
83%

Biztos, hogy a magasabban képzettek könnyebben boldogulnak.

Ám mindig jöhet nem várt esemény, ami mindent borít.

Saját példámat mondanám el.

Böcsülettel szereztem diplomát, szakmérnökit, csak "sajnos" agrár jellegűt. Dolgoztam a gyakorlatban tizenévet, lélekkel, világmegváltó szándékkal. Ugyanúgy tapostam a tehénszart, mint a legrészegesebb fejősöm. Aránylag jól kerestünk, de korosztályom jogász, műszaki , stb. végzettségű tagjai jóval többet nálunk. Nem érdekelt, szerettük a szakmát.

Aztán jött a rendszerváltás, a szövetkezetek szétverése.

Nem adtuk fel. Vasalt ing, terepjáró letesz, pufajka, traktor felvesz. Egy év magángazdálkodásra majdnem ráment az addig elért egzisztenciám. Nem követtünk el szakmai hibát, csak nyílt az agrárolló.

Azóta minden voltam, csak akasztott ember nem. Nem panaszként mondom, mert megéldegélünk, csak a csapdát akartam bemutatni.

2011. ápr. 16. 17:29
 13/25 A kérdező kommentje:

Arra légy szíves válaszolj hogyan képzeled el azt hogy oda kell menni lakni ahol munka van, ebbe a bizonytalan munkanélküli országban mint Magyarország bizony nagyon sokszor kellene házakat eladni meg vásárolni. Egyáltalán tisztában van ennek a terheivel az aki ezt feszegeti? a gazdasági Miniszterrel az élén . Ö tenné e ezt ? valószínű hogy már nem is élne ha vele történne ez amit ők tesznek a társadalommal. Nos nekem is mérnöki diplomával politikusként lettem nyugdíjas . Neked szerencséd volt mert volt pénzed a tanulásokra, ez is keveseknek adatik meg. s reálisan kell a dolgokat nézni

annak a szegény ember helyzetébe gondold bele magad, akinek van havi bére nettó 64000,a kiadásai meg 76000Ft s nincs megoldás a helyzetre, a 70 években bizony megtehette a dolgozó hogy felmondott másnap már dolgozni tudott az új munkahelyén, ezt is a Kormány egy tollvonással megszüntette,azért mert jól működött ez meg akkor a Szovjetek dirigáltak Hazánkba. Hol vannak az Uniós bérek? hogy Magyarországon rengeteg a rokkant . Igen de sehol ilyen ki szolgáltatott Ország nincs mint Magyarország. Hiszen az Országunk többsége súlyos pszichiátriai beteg politikusoktól kezdve a dolgozókig amit a Kormányok idéztek elő, sajnos ez egyre rosszabb fog lenni hazánkban.

2011. ápr. 16. 18:47
 14/25 anonim ***** válasza:
13:10 - es vagyok. doboszolira már régen magasról teszek, de azt azért leírom az egyik válaszra reagálva hogy én is a keleti régióban élek még sincsenek anyagi gondjaim. Munkanélküliek, nyomornegyedek Amerikában is vannak, nem egyet láttam is. Akkor az is egy szar ország, ahol nincs munka? A magyarok nagy része nagyon hozzászokott ahhoz, hogy ingyen osztogattak sok mindent, most meg majd dolgozni kell érte, és ez nem tetszik.
2011. ápr. 16. 21:38
 15/25 doboszoli ***** válasza:
Hm. Meggyőztél. De nem az igazadról, hanem a "sajátos" hozzáállásodról.
2011. ápr. 17. 07:12
 16/25 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező! Én írtam azt hogy oda kell költözni ahol a munka van. Azt írtad sok lakáseladás lenne. Dehogy! Nem hallottál még az albérletről? Úgy vettem észre hogy csak Magyarországon vannak úgy oda a saját lakásért. Nézz végig egy nyugati országon, hogy a lakások alig 20%-a saját, mert mindenki inkább bérel, mert oda költözik, ahol éppen a munkalehetőség van. Csak egy példa: van pár amerikai ismerősöm, olyan munkájuk van, amiben relativ kevesen vannak, és országosan szétszórtak a munkalehetőségek. 2 évig New Yorkban dolgozott, majd Chicagoban egy évig, most pedig Portlandben dolgozik.
2011. ápr. 17. 09:20
 17/25 anonim ***** válasza:

Kedves kommentezők jelentős hányada. Miért csináltok, vélekedtek úgy, mintha mindezekért -az egyébként valós problémákért, - a Fideszt, vagy egyenesen Orbán Viktort terhelné a felelősség?? Miért gondoljátok azt, hogy egy év alatt, miközben mindenütt a világon sajnos erős recesszió van, itthon varázspálcával egycsapásra minden, az elmúlt 8 év adósságnövekedését, lopáskárait, nemzetellenes gazdaságpolitikai lépéseit meg lehetett volna oldani??

Vagy a kérdés "csak" egy újabb hecckampány?

Vagy csak sima újmagyar köpködés?

Gratulálok a kérdezőnek, mert a visszajelzések jelentős része valószínűleg elnyerte a tetszését.

2011. ápr. 17. 09:59
 18/25 doboszoli ***** válasza:

Ma 9:20

Nem csak a lakáshoz ragaszkodik a magyar, hanem a milliőhöz, a rokonokhoz, a barátokhoz, szerettei sírjához, a megszokott diófájához.

Meg a Mo.-i és a amerikai lakásbérlési lehetőségek sem azonosak.

A magyar már csak ilyen röghöz kötött. Én is.

2011. ápr. 17. 10:25
 19/25 doboszoli ***** válasza:

Valóban nem lehet OV-t felelősségre vonni a múlt bűneiért, bár neki is volt benne 4 tevékeny éve.

Azt azonban engedtessék meg nekem számonkérni rajta, hogy pontosan ezzel a "varázslattal", illetve ennek ígéretével nyert választást,(hagy ne soroljam mikkel, mindenki tudja aki akarja), ehhez képest toporgunk, maszatolunk, ferdítünk, megmagyarázunk, adományt kérünk. Ergo: felelőtlenül ígért, vagy szándékosan hazudott.

Ja, hogy Gyurcsány is? Igen, de ez a jelenlegi hatalmat nem jogosítja fel ugyanarra. Fideszesen szólva, nem erre kaptak felhatalmazást.

2011. ápr. 17. 10:31
 20/25 anonim ***** válasza:

doboszoli, ok., rendben, akkor adjunk lehetőséget, és térjünk vissza a témához 4-5 év múlva.

A Fidesz körmány előző négy éve alatt 1,5 %-kal csökkent az orzág adósságállománya, amit a következő mszp ciklus meg hússzorozott!!, úgy, hogy közben folyamatosan orbánviktoroztak és megszorítottak. Hol a pénz??

2011. ápr. 17. 10:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!