Miért van az hogy sokan csak azt tudják szajkózni, képezd magad és ez az egyetlen megoldás?
Tegyükfel, ha mindenki vezető, középvezető akar lenni akkor ki is fog fizikai munkát végezni?
Ha egy kőműves havi 120at keres mint munkavállaló, és nem akar senki csak mérnök lenni, akkor mit csinál a mérnök?
Talán Magyarország lenne az egyetlen ahol mindenki speciálisan képzett, és nem lenne aki az alapvető feladatokat ellássa? Miért nem lehet az átlagban gondolkodni, és arról írni " az átlag munkavállaló már nem él meg a fizuból". Olvasom a sorokat, programozó stb, akik nem sírnak. Ha mindenki programozó lehetne, akkor te mennyit keresnél? Hiányszakma? Ilyen nincs is, csak annyira gyengén fizetett szakma, ahová az ostoba sem megy el dolgozni! Jahh és a hab a tortán! A sok léhűtő, akik nem akarnak dolgozni! Biztosan van ilyen, de a nagyon nagy többség nem ebbe a körbe tartozik. Vagy semmilyen munkára nincs esélye, vagy olyan alacsony a jövedelmezősége a felajánlott munkának, ami nem éri meg.
Megjegyzem, ha tényleg a sk léhűtő lenne az oka hogy nem akarnak elmenni pedig igény lenne a munkájukra, akkor miért ennyire alacsonyak a jövedelmek? Hiszen ha hiány lenne munkavállalóból akkor nőnie kellenének.
Ez így van, ha hiány lenne képzett munkaerőből, akkor nőnének a bérek.
Ennek épp az ellenkezője látszik. Elég nézni az egészségügyet pl. Azért van egyre kevesebb nővér, mert többre az osztályokon NINCS pénz. Igény lenne, de fizetést nem tudnának adni.
A továbbképzés arra jó, hogy amíg diák, addig nem jelenik meg a munkanélküliek között az az évi 400-500 ezer ember, aki felsőfokú képesítést szerez.
Mivel munka nincs, majd mehetnek ők is két-három diplomával árkot ásni a nyócáttalánosos rehabokkal együtt, miközben az az évfolyamtársuk, aki kegyelemkettesekkel végzett, de van összeköttetése, vadiúj Audival furikázik.
Ma sokkal többet számít a kapcsolat, meg hogy kinek vagy a kije, mint a képesítés.
Asztalos vagyok.Apám kivett az olajbányász szakról ahol tovább tudtam volna tanulni(most tönkre kereshetném magam a norvég tengeren) és beíratott szaksuliba.Mert már akkoriban is dolgoztam passzióból asztalos munkákat.Katonaságot a távközlésnél végeztem.Ott is marasztaltak.Mondták , h ne menjek vissza vidékre parasztnak , maradjak ott a városon úrnak.Visszajöttem természetesen vidékre.10 évig bútorgyárban voltam de amikor már nagyon car lett ott a fizu ,váltottam .Kitanultam még 2 szakmát , de 4 év múlva megkért az akkori főnököm, h tudnék e neki olyan bútort csinálni amilyet ő elképzelt. A gépeim nagyrésze már akkor megvolt apámmal csináltuk őket annak idején.
Miután elkészült a bútor, jöttek egymásután az emberek(inkább asszonyok), h nekik is kellene.A végén már nem maradt időm dolgozni járni. Ennek 13 éve amióta csak az első szakmámban dolgozok, maszekként egyedül .Nem panaszkodok de nem is dicsekszem . Nem akarok okosnak mutatkozni , pont annyi eszem van , h szépen szerényen meg tudok a családommal élni belőle.
Az a véleményem, h mindent lehet jól is rosszul is csinálni.Ha jól csinálod és nem vagy nagyon pokróc az emberekkel meg tudsz élni belőle maszekként.Aki életrevaló az boldogul anélkül is, h 26 évig koptatja az iskola padot.Aki jó valamiben , vagy tud valamit az van valahol és megél belőle.Aki problémás és inkább csak problémázni szeret az tegye azt , csak abból nem fog tudni megélni.Persze vannak emberek akiknek csak pechjük van, akik rajtuk kívül álló okokból vannak ott ahol vannak. De őket nem féltem ,mert az olyanok mindig talpra állnak és felül kerekednek a problémáikon.
Sokkal inkább vannak és lesznek nagyon rossz helyzetben azok akik nemcsak nem tudnak semmit, de nem is érdekli őket semmi.Akinek igen gyakran van az a szóhasználatuk, hogy'le se carom'. Nos lustasággal , nulla tudásvággyal nem lesz nekik egyszerű az életük!
A lényeg nem a képzés, hanem a tudás, ide értve a logikát, ismeretanyagot, kommunikációs készséget, kézügyességet, leleményességet stb.
Ezek közül csak az egyik semmit sem ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!