Miért van mostanában ez a fene nagy gyüllölet, a szegények irányában?
Hosszú hetek óta olvasgatom itt a gyk-en a kérdéseket-válaszokat.Egyszerűen nem értek embereket(tisztelet a kivételnek)olyan mérhetetlen rosszindulattal vannak a szegényebbek irányában,hogy az már néhol felháboritó.
-Ha valaki munka nélküli-miért nem húz el a pi@ába dolgozni?-a válasz
-Ha Nem tudja fizetni a hitelét,mert nincs 30e helyett 60e forintja-mindenféle szemét élősködőnek van lehordva.
-Ha egyedül álló szülő,aki egy kicsit magasabb gyerektartást kap-rögtön ingyenélő,miért a gyereken élősködik?
-Ha a 12 éves kislány panaszosan irja,hogy kifogják őket lakoltatni,éheznek szinte, és a nagymama milliomos létére nem segit, a válasz- menj el te dolgozni,miért adjon a nagyi?
-Ha valaki jogosan panaszkodik,hogy a gyerekének a gyógyszere 2-3ezer forint,ezzel szemben a hajléktalanok ingyen kapják,a válasz-irigyled a szerencsétlenektől,a te gyereked mennyivel különb?
Borzasztó ezt olvasni,hogy ennyire gonoszak az emberek,a tehetősebbek meg aztán mégjobban.
Nem vagyok pszichológus, csak egy amatőr viselkedéskutató, sok-sok témába vágó olvasmányélménnyel a hátam mögött.
Én úgy érzem, hogy némely emberek, akik feljönnek ide "fórumozni" azzal próbálják a hétköznapi életük hiányosságait, kudarcait KOMPENZÁLNI, hogy ide jönnek eszet osztani. Tisztelet a kivételnek, de rengeteg demagóg szöveget olvasok, feljön a kisgyerek felnőttet játszani és szajkózza azt, amit hallott egy bizonyos szövegkörnyezetben a felnőttektől. Úgy ír be, mint egy autentikus életbölcs, aztán jobban megkapargatjuk, lehet, hogy alig múlt el 10. Nekem a "kedvencem", amikor minősítik egymást az emberek és ítélkeznek.
Nézd meg, hogy való életben - nem mintha rokonszenveznék vele - de milyen sok félrelépés, megcsalás, szerető kaland stb van. A gyk törzsközönsége viszont "a világ legmagasabbrendű erkölcsiséggel megáldott" emberekből áll. Itt maximum a kérdezők között van egy-két olyan ember, aki le meri írni, hogy volt egy botlása (mondom, nem helyeslem) és akkor úgy nekiesnek és olyan példás kioktatást, minősítést, "szánalmasozást" kap, hogy szerintem egy óvodai sarokban lévő kukoricántérdeplés fél napig, az kutyaf...-a ahhol képest.
A gyk-n lévő válaszok jelentős hányada nem hiteles, nem megalapozott (tisztelet a kivételnek), de sokan kiélik azt, hogy itt ők felnőtt módjára oszthatják az eszet.
Nekem az a konklúzióm az egészről, hogy:
Ha azt olvasom valakitől, hogy szánalmas vagyok, azt nem azt jelenti, hogy valóban az vagyok, hanem azt, hogy A VÁLASZOLÓ ÚGY GONDOLJA, HOGY SZÁNALMAS VAGYOK. Ugye ismeri mindenki azt a mondást, hogy "nem az számít, hogy mit mondanak, hanem az, hogy ki mondja". Az itteni összetétel még reprezentatívnak sem mondható. Néha jó megkérdezni a kívülállókat, de nem mindig kell komolyan venni a válaszokat.
Ezt én is észrevettem.
Nekem a következőből van elegem: ha valaki segélyen él, családiból 6 gyerekkel, az életben nem dolgozott, és úgy jut fejenként 5 ezer havonta a megélhetésre, akkor nekik minden JÁR: a kaján és a tankönyvön át a MEGÉRTÉSIG, és a segítségig is.
Akinek van munkája, fizeti a rezsit, a lakbért, és így marad fejenként 5 ezer a megélhetésre, az meg kussoljon, és örüljön, hogy van hol dolgoznia, sőt: vegye tudomásul, hogy igenis jól él, mert nem hajléktalan, egyen zsíroskenyeret hagyma nélkül, igyon vizet tea helyett, nem kell mindig az a nagy luxus utáni ácsingózás... bla, bla, bla.
Annyi a probléma, hogy mi nem azért megyünk dolgozni, hogy ne legyünk otthon, hanem hogy legyen keresetünk, amiből megélhetünk.
Egyszerűen eltűnt a különbség a segélyből "ingyenélés" és a munkabérből élés között, már ami az életszínvonalat illeti.
Akinek nincs ilyen gondja, mert jól keres, és SZERENCSÉS!!!!, az könnyen beszél magas lóról.
02.51-nek
"Elég fanatikus egy baloldali propagandista vagy"
-Tévedsz,életemben soha nem politizáltam,ha akarod tudni még avval sem nagyon vagyok tisztában,hogy mi a baloldali meg a jobboldali.Hogy ki van kormányon ezt is pont le@arom,mert sehogy sem lesz jobb senkinek sem.Érted már?
06.44-es
"A gyk törzsközönsége viszont a "viág legmagasabbrendű erkölcsiséggel megálldott emberekből áll"
-Ez igaz,itt mindenki a becsület mintaképe a monitor elött,ezen a fórumon majdnem mindenki dolgozik,senki senkinek nem tartozik,soha életében három forintot még senkitől nem kért,minden bevétele után adózik,fizetésből épitkezik,pár év alatt huszonvalahány évesen saját lakása van,természetesen önerőből(?)a járművekre még véletlenül sem szállna fel jegy nélkül,stb.stb.Na neeeeeee......
Én ezt mind2 irányba észrevettem. A gazdagokat is divat lett utálni, mert az emberek szemében egyértelmű, hogy egy tehetős ember csaló. Például vmelyik kérdéshez beírtam, hogy a mi keresetünk 400 ezer huf körül mozog. Csak mint száraz adatot, kommentár nélkül. Az alap, hogy lepontoztak, de még sértegettek is, meg jöttek a beszólások, hogy a "budai villából könnyen beszél az ember". Jobb esetben egyszerűen nem hitték el, hogy van olyan ember, aki többet keres 200 ezernél és nem politikus, vagy csaló. Ez igencsak brutális társadalmi állapotokat tükröz :( Az a vicc, hogy mi mindig azt támogattuk, hogy a gazdagok többet adózzanak a szegények javára. Na mind1.
Nem kell ezt ennyire túlfilózni, egyszerűen szakad szét a társadalom, ami pár éven belül egy igen kegyetlen verbális osztályharchoz fog vezetni. Nem mi vagyunk az első ország, ahol ez megtörténik.
08:01 Te komolyan mosolyt csaltál az arcomra! -,-"
06:44 voltam
Kérdező, ez nem újkeletű dolog. Kb. egyetértek veled leszámítva ezt:
"Ha valaki jogosan panaszkodik,hogy a gyerekének a gyógyszere 2-3ezer forint,ezzel szemben a hajléktalanok ingyen kapják,a válasz-irigyled a szerencsétlenektől,a te gyereked mennyivel különb? "
erre tényleg nem tudok mit válaszolni, csak azt, hogy a hajléktalannak nincs anyukája-apukája, munkája, hogy megvegye a gyógyszerét. A személyeskedést azonban én is elítélem.
az nagy igazság, hogy eltűnt a különbség a munkából és a segélyből élők életszínvonala között, mert mondjuk X gyárban megkeresi a minimálbérét, na ennyi segélyt is összekapar mindennel együtt (kedvezmények, mentességek, gyógyszer stb ... talán még több is)
de legyen az egy pl tanári, orvosi fizetés is a 110 ezerrel, na ez se jelent olyan sokkal magasabb életszínvonalat
06:44
"Én úgy érzem, hogy némely emberek, akik feljönnek ide "fórumozni" azzal próbálják a hétköznapi életük hiányosságait, kudarcait KOMPENZÁLNI, hogy ide jönnek eszet osztani."
Pl. te melyik hiányosságodat próbálod fórumozással kompenzálni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!