Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van mostanában ez a...

Miért van mostanában ez a fene nagy gyüllölet, a szegények irányában?

Figyelt kérdés

Hosszú hetek óta olvasgatom itt a gyk-en a kérdéseket-válaszokat.Egyszerűen nem értek embereket(tisztelet a kivételnek)olyan mérhetetlen rosszindulattal vannak a szegényebbek irányában,hogy az már néhol felháboritó.

-Ha valaki munka nélküli-miért nem húz el a pi@ába dolgozni?-a válasz

-Ha Nem tudja fizetni a hitelét,mert nincs 30e helyett 60e forintja-mindenféle szemét élősködőnek van lehordva.

-Ha egyedül álló szülő,aki egy kicsit magasabb gyerektartást kap-rögtön ingyenélő,miért a gyereken élősködik?

-Ha a 12 éves kislány panaszosan irja,hogy kifogják őket lakoltatni,éheznek szinte, és a nagymama milliomos létére nem segit, a válasz- menj el te dolgozni,miért adjon a nagyi?

-Ha valaki jogosan panaszkodik,hogy a gyerekének a gyógyszere 2-3ezer forint,ezzel szemben a hajléktalanok ingyen kapják,a válasz-irigyled a szerencsétlenektől,a te gyereked mennyivel különb?

Borzasztó ezt olvasni,hogy ennyire gonoszak az emberek,a tehetősebbek meg aztán mégjobban.

2011. ápr. 15. 01:17
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
21%

-Ha valaki munka nélküli-miért nem húz el a pi@ába dolgozni?-a válasz

Teljesen jogos a kérdés szerintem, miért nem? Persze felőlem maradhat otthon is, nekem nem rosszabb attól hogy ő nyomorban él, csak akkor fogja be a száját és ne panaszkodjon...

-Ha Nem tudja fizetni a hitelét,mert nincs 30e helyett 60e forintja-mindenféle szemét élősködőnek van lehordva.

Minek is vett fel hitelt ha nem tudja fizetni?

-Ha egyedül álló szülő,aki egy kicsit magasabb gyerektartást kap-rögtön ingyenélő,miért a gyereken élősködik?

Ez csak abban az esetben "probléma" ha az anyuka a gyerektartásból él, nem dolgozik egyáltalán (mint pár napja volt itt egy kérdés, 130ezret kap a gyerek után, munkanélküli, nem is akar dolgozni).

-Ha a 12 éves kislány panaszosan irja,hogy kifogják őket lakoltatni,éheznek szinte, és a nagymama milliomos létére nem segit, a válasz- menj el te dolgozni,miért adjon a nagyi?

Abban egyetértek, hogy miért adjon a nagyi, nem az ő dolga, de mondjuk a 12 éves lánynak nem muszáj még dolgoznia.. Ezzel igazából nem lehet mit kezdeni, a szülők problémája, gondolom ők "hozták össze" a kilakoltatást, oldják is meg.

-Ha valaki jogosan panaszkodik,hogy a gyerekének a gyógyszere 2-3ezer forint,ezzel szemben a hajléktalanok ingyen kapják,a válasz-irigyled a szerencsétlenektől,a te gyereked mennyivel különb?

A gyerek annyival különb, hogy nem egy semmirekellő csöves. Most komolyan, a hajléktalanok nem elég hogy az utcát piszkítják, de még ingyen gyógyszert is kapnak, ingyen utazhatnak, stb..

Összességében, aki szegény az általában ő maga tehet a rossz helyzetéről (nem, nem a kormány, meg nem a milliomos rokonok és egyebek)... Szóval nem tudom, miért kellene velük együttérezni, vagy mi..

2011. ápr. 15. 01:33
 2/29 anonim ***** válasza:
88%

Erre konkrét magyarázatom nekem sincs,de én is észrevettem egy jó pár alkalommal,hogy hihetetlen rosszindulat,és ellenszenv van pl. a munka nélküliekkel,és a bedőlt jelzálog hitelesekkel.Pedig "Isten útjai kifürkészhetetlenek"-tartja a mondás.Nem tudjuk milyen sors vár ránk 2-3-4 év múlva,én is igy gondolom.

Ma még tudom fizetni a hitelemet,mert van munkám nem várok a "vitatott állami segitségre"de nem tudhatom,hogy jövőre,vagy azután mifog történni.Állás nélkül maradni,leszegényedni,eladósodni sajnos nem nehéz ma.

2011. ápr. 15. 01:34
 3/29 anonim ***** válasza:
90%

Elsőnek:

Szerinted ma úgy müködik,hogy az újságból kinézzük,felhivjuk,és már holnap reggel 7 kor kezdünk is???

Nem hallottál az országban talán az egyik legnagyobb problémáról?A neve MUNKANÉLKÜLISÉG,LEÉPITÉSEK,TÚLTERHELT MUNKAÜGYI KÖZPONTOK,ahonnan a büdös életbe senkinek nem fognak munka helyet adni,mert nincs.Jó esetben van közmunka 4 órában 30.000 Ft-ért,amit az önkormányzat biztosit,ha tud!!!!Szerintem nézzél utána ennek a témának mert le vagy maradva ez ügyben.

2011. ápr. 15. 01:43
 4/29 anonim ***** válasza:
88%

ma 01:33

Ezeket komolyan gondoltad?Ha igen,akkor gratulálok a kimagasló szociális érzékenységedért!

2011. ápr. 15. 01:44
 5/29 A kérdező kommentje:
Kedves első.Légyszives ird ide ki nekünk,hogy ha holnap reggel a fönököd kirúgna mint a sza@t,mit csinálnál?Te komolyan azt hiszed,hogy átmennél az utca túlsó oldalára,és azonnal lenne egy másik melóhelyed???Hát valszeg nem igy történne,szépen járhatnál te is pecsételni,böngésznéd a hirdetéseket,az utolsó forintjaidon is hivnád a reménytelen állásajánlatokat,és végül bánatos képpel nézegetnél a hűtőszekrényedbe ami akkorra kezdene teljesen leürülni.
2011. ápr. 15. 01:49
 6/29 anonim ***** válasza:
62%
Mégis mit vártál? Jobboldali kormányunk van, amelyik a gazdagokat még gazdagabbá, a szegényeket még szegényebbekké teszi. Egyértelmű volt, már ezelőtt is, hogy meg fognak szaporodni a nagyhangú, szociálisan érzéketlen, "ki, ha én nem" típusú kommentelők. Szerencsére utcán még nem hallottam úgy beszélni embereket, mint itt gyk-n, de gondolom ez azért van, mert beül egy pattanásos, szemüveges, 22 éves rendszergazda fogyatékos hülye gyerek a gép elé, és előadja, hogy mekkora májer, 3 gyára van, meg egy olajfúrótornya, és tegnap együtt ebédelt Bill Gates-cel
2011. ápr. 15. 01:51
 7/29 anonim ***** válasza:
19%

Annyira vacak nem lehet neki, ha számítógépre, meg internetre futja. Valahogy arra mindíg van pénz. Csak akkor nem értem -és gondolom mások se- hogy mireföl rinyál 2-3 ezer forint miatt.

Az igazság az, hogy sokan belefáradtak már a másik nyivákolásának hallgatátába, és abba, hogy kinyalják a fenekét vígasztalásképpen. Midnenkinek van gondja, nem kell még a másiké is...

2011. ápr. 15. 01:51
 8/29 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:
59%

Szerintem azért, mert mindenki a saját túlélésével és a napi bajával van elfoglalva. Pl. van ismerős, akinek nagyon megemelkedett a lakás törlesztőrészlete, a bevállalt gyerek nem jön össze és hamarosan vissza kell fizetni a szocpolt, de még tudja fizetni a részleteket, és valószínűleg még egy kis emelkedést épp elbír. De amikor azt hallja, hogy mentsék meg a bedőlt lakáshiteleseket, akkor őt is zavarja, hogy másokat megmentenek a kilakoltatástól, ő meg nyögheti tovább a költségeket... Közben gürizik keményen és nem igazán tud foglalkozni más bajával.

Azt egyébként saját magamon is észrevettem, hogy mostanában irritál, ha olyanról hallok, aki jogosulatlanul kap bármit. Pl. az olyanoktól nem sajnálom a családi pótlékot, akik tényleg szépen nevelik a gyerekeiket, járatják őket iskolába. De ha valaki felveszi a mindenféle segélyt, elissza-eljátékgépezi, majd sír hogy a gyerek nem tud iskolába menni mert nincs cipője - ha kap cipőt akkor nem tud menni mert nincs táskája - ha kap egy táskát akkor sapka kéne, akkor én is azt mondom, hogy oldja meg, elég abból, hogy a pénzcsapra bárki rácuppanhat anélkül, hogy a közösség életéhez nem járul hozzá (adó, közmunka, stb).

2011. ápr. 15. 01:53
 9/29 anonim ***** válasza:
12%

"Miért van mostanában ez a fene nagy gyüllölet, a szegények irányában?"

Nincs gyűlölet a szegények irányában. A szegényekre hivatkozó demagógia és a lumpen elemek irányában van utálat, meg az állandó nyavalygás irányában.

"Ha Nem tudja fizetni a hitelét"

Kötelező volt hitelt felvenni? Nem, az történt, hogy sokan, akiknek nem volt elég pénzük, mégis olyan autót vagy lakást akartak "virítani", mint a környezetük. Ezért hitelt vettek fel, amibe belebuktak. És mintha ez nem lenne elég, még nekiállnak a saját őrültségük miatt a kormányt vagy a gazdagabbakat szidni. Ezzel a hozzáállással van baj, nem a szegényekkel. A hitel nem valami katasztrófa, ami véletlenül rászakad az emberre, hanem a hitelt azt szándékosan felveszik valakik.

"Ha valaki jogosan panaszkodik,hogy a gyerekének a gyógyszere 2-3ezer forint,ezzel szemben a hajléktalanok ingyen kapják,a válasz-irigyled a szerencsétlenektől,a te gyereked mennyivel különb?"

Ez meg egyszerűen logikailag nem illik bele a koncepciódba.

"Borzasztó ezt olvasni,hogy ennyire gonoszak az emberek,a tehetősebbek meg aztán mégjobban."

Szóval az emberek gonoszak, de különösen a "tehetősek". (Megjegyzem, a "tehetős" a szocik kedvenc szava. Állandóan tehetősöznek. Szociéknál olyan a tehetősözés, mint a Jobbiknál a zsidózás meg a cigányozás.) Elég fanatikus egy baloldali propagandista vagy.

2011. ápr. 15. 02:51
 10/29 doboszoli ***** válasza:
80%

Elmondok egy rövid történetet, talán "átjön" mindenkinek.

A rendszerváltás után beszélgettem, az akkor ötven-egynéhány éves szaki ismerősömmel, aki egy nagy vasúti sín gyárban dolgozott, szakmunkásként. Átvette a német a céget, megkezdődött a "töltelék állomány" elbocsátása. Ismerősöm tele szájjal hirdette az igét, hogy ez a helyes, már régen kellett volna, aki nem dolgozik ne is egyék, bezzeg ők a jó szakik maradtak, bérük nőtt, éljen a kormány.

Telt, múlt az idő, az én szakim is beleesett a leépítésbe.

Innentől fancsali arccal prédikált az igazságtalanságról,

a "hogyan tovább"-ról, a hálátlan vállalatról, és vesszen a kormány.

Mint minden történetnek, ennek is van tanulsága:

Rossz a sz.rt szagolni, de még rosszabb nyakig benne ülni, különösen rossz, ha még hullámzik is.

2011. ápr. 15. 06:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!