Magyarországon a börtön miért Hawaii?
Hajléktalanok is inkább a börtönt választják, cigányok közt is menő börtönviseltnek lenni. TV, fűtés, könyvtár, sztem számítógép is.
Mi akadályoz meg minket abban, hogy olyan börtöneink legyenek, mint Bolíviában? Ahol alapból nem kapsz ingyen kaját, mindenért fizetni kell, és nem biztos hogy megéred az estét élve. Fűtés sztem alapból nincs. Sokkal elrettentőbb ereje lenne, és a halálesetek is a férőhelyek számát növelné. Ez nálunk miért nem megy?
Nem is kéne börtön. Aki bűnt követet el annak a kezét vagy más testrészét humánosan amputálni. Aki erőszakolt nem kiherélni hanem teljesen amputálni, aki lopott kézfejét amputálni és így tovább. Szerintem mielőtt bármit is csinálna valaki az tízszer meggondolná hogy megtegye e.
Egy idő után rend lenne. Pl. Dubai.
11:43-as, te miről beszélsz?
Konkrétan a Venyigén egy szinten 80 fogvatartott van, és egy őr. Szerintem ez nem túl sok.
A kérdésre válaszolva, vannak olyan börtönök, ahol tényleg "jól elvan" az ember, de láttam már olyat is, ahova ha be kéne mennem, hááát...
Szóval nem lehet általánosítani.
Tán nem kéne lopni 300.000 Ft értékben (sem) és máris nem lenne ilyen gond. Én (meg az ismerőseim...) valahogyan nem kerültünk még ilyen gondba. És tudod miért? Mert nem lopunk.
De mi a fenéért a tolvajt kell védeni már megint? Én is rohadt pipa lennék, ha valaki a 4-5 havi fizetésemet érő cuccot ellopná tőlem. Poénból, vagy sem.
Hát, szerintem aki azt gondolja, hogy a magyar börtönök jó állapotban vannak, az szerintem még nem látott egyet sem belülről...
Szerintem nincs értelme szándékosan rossz körülmények között tartani ezeket az embereket, és ne felejtsük el, hogy bűnöző és bűnöző között is vannak különbségek.
Szerintem halálbüntetést vissza, tényleges életfogytiglant vissza, a maradék aki nem követett el olyan súlyos dolgot meg ülje le a büntetését, felőlem plazma TV-t és bámulhat közben ha akar...
A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:10
Figyelj, én se lopok, a történetet a Kékfényben hallottam, de ébredj már fel ember, 16 évesen leszopat egy falka kancigány aztán felköttetnek a saját szíjaddal, megígérik, hogy leszednek, aztán 30-40 percig vergődsz, mire megfulladsz, mert egyszer elkövettél egy hibát, amit simán helyre lehet hozni. (Különben nem tudta, hogy mennyibe kerül.)
Ha a kölyköt nem sajnálod, hát lelked rajta, de ha a családját sem, akkor egy szerencsétlen pszichopata vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!