Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha majd nem választják meg a...

Ha majd nem választják meg a Fideszt az alkotmányuk is hatályon kívül kerül?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 11. 22:48
1 2
 11/20 Rickooo válasza:
28%

A Magyar Köztársaság Alkotmánya a parlament 2/3-ának megszavazásával kerül(he)t elfogadásra.

Jelenleg a Fidesz-KDNP-nek ez a 2/3 megvan.

Hozzá kell tenni, hogy az ellenzéknek is megvolt a joga, hogy beleszóljon, s az ő véleményük is megjelenjen az Alaptörvényben. Ezzel a joggal ők nem éltek.

Magyarország nagyon jó úton halad a változás, újjáépítés felé.

Remélem, a Fidesz a következő ciklusban is kormányzó párt marad. Természetesen az Alkotmány is hatályos mindaddig, amíg 2/3-os döntéssel meg nem változtatják.

2011. ápr. 25. 07:11
 12/20 anonim ***** válasza:
90%

Az, hogy Magyarország Alkotmányát a Parlament 2/3-a hozza létre/szavazza meg az fentebb leírtam, hogy népszavazással ki lehet kerülni.

Az országos 50+x%-os eredmény felülírja a parlamenti 2/3-ot.

Az MSZP már ezzel kacérkodott a TV-ben.

De szerintem ez az Alkotmány nekik is jó lesz, ha esetleg Ők lesznek hatalmon néhány év múlva másik néven:)

2011. ápr. 25. 08:02
 13/20 anonim ***** válasza:
56%
Inkább úgy mondanám, kapóra fog jönni nekik, amikor majd ne adj' Isten ők kerülnek ismét kormányra és kezdik szépen lassan megint elquroni a dolgokat, majd arra hivatkozhatnak, hogy Mer' a Fityisz-alkotmány. A 8 évük alatt is az volt a mondóka, hogy azért nem tudott a kormány intézkedni, mer' az Orbán. A sok agyhalott meg fújta vissza a mantrát.
2011. ápr. 25. 11:27
 14/20 anonim ***** válasza:
82%
Igen hatályon kívül, és végre létrehozhatunk egy végleges alkotmányt melyet a nép alkot meg.
2011. ápr. 25. 12:43
 15/20 anonim ***** válasza:
43%

"A mostani alkotmányt meg egyedül az MSZMP kreálta 1989-ben. Akkor ezek szerint most nincs is érvényben? :)"

De mert az MSZMP a népből állt, a Fidesz meg egy nép ellenes párt.

2011. ápr. 25. 12:46
 16/20 anonim ***** válasza:
69%
ez egy elég na
2011. ápr. 25. 12:49
 17/20 anonim ***** válasza:
11%
Az a nép ellenes aki a Fidesz ellen van.
2011. ápr. 25. 12:57
 18/20 jamesbond ***** válasza:

kolopele

Olvasni is tudsz? Olvasd már el mit írsz, mielőtt elküldöd!

2011. ápr. 25. 18:40
 19/20 anonim ***** válasza:

Nyilván ha nem tesz senki semmit, akkor az az alkotmány lesz hatályban a választások utáni napon is, mint az azt megelőző napon.

Viszont, ha olyan kormány jön létre, amelyik megteszi azt a lépést, amit már több, mint húsz éve meg kellett volna tenni, vagyis hogy visszaállítja a jogfolytonosságot, és a Szent Korona alkotmányához tér vissza, akkor talán kikerülhető lenne az egész hercehurca.

2011. ápr. 25. 20:14
 20/20 anonim ***** válasza:
Elolvastam amit írtam. Nem találtam benne hibát. Sőt ha olvasgatsz még több Fidesszel kapcsolatos kérdést, azt is elolvashatod hogy miért írtam ezt. Többek között itt egy válaszra reagáltam, kedves jamesbond.
2011. ápr. 25. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!