Vélemény? "Példátlan vagyonnal gazdagodik a magyar állam"
Örülök, hogy okos ember vagy. Akkor talán beszélgessünk egy jót a Kék Rózsában - egy "nagyon okos ember" biztosan tudja, mi is az... :-D
Én ennél sokkal szerényebb ember vagyok, és egyre jobban tudom, hogy mi mindent nem tudok még.
Látom, aki nem ért egyet veled, az csak acsarkodó... Pedig ha nem utasítanád el mások véleményét, akkor esetleg új dolgokat is hallanál - persze nem biztos, hogy fogékony vagy az új ismeretekre.
Azt mondod, hogy "van belelátásod a nyugdíjrendszerbe mindettől függetlenül". Akkor magyarázd már el nekem, hogy hogy is lesz az, hogy
1. a megtakarításait mindenkinek egyéni számlákon fogják nyilvántartani
2. az állami nyugdíjrendszerben nincsenek egyéni számlák
3. csak azt lehet nyugdíjként kifizetni, ami nyugdíjjárulékként befolyik
4. nem emelik a nyugdíjjárulék összegét
5. nő a nyugdíjasok száma
6. csökken a járulékfizetők száma
7. a kormány GARANTÁLJA(???) hogy 10-20-30-40 év múlva az AKKORI KORMÁNY kifizeti a nyugdíjakat
8. mennyi is lesz az akkori nyugdíj?
Szóval egyszerűen államosították az emberek (biztosításba fektetett) megtakarításait, és cserébe egy üres ígéretet kaptak.
Volt már hasonló (hogy a pénzért ígéretet adtak), azt akkor Békekölcsönnek hívták. Nekem még most is van gyönyörű nyomtatott Békekölcsön papírom, örököltem édesapámtól. Komolyan úgy gondolod, az Orbán-féle nyugdíj-ígéret ennél többet ér???
Pedro
Amit Styloo leírt az nagyon szépen összefoglalja ennek a mocskos vadkapitalizmusnak a lényegét.
Ha kevesebbet keresel mint a másik akkor fogd be.
Gratulálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!