Vélemény? "Példátlan vagyonnal gazdagodik a magyar állam"
"A hitellel eladósodtakért pedig többet tett ez a kormány mint bárki is eddig."
Ha már megszólítottál, meg kell mondjam egyetértek veled.
Én felsoroltam pár hazugságot a sokból.
Fel is lennék háborodva, ha az adófizetők pénzéből rendezné a kormány a hiteleket, DE NE ÍGÉRJÉK MEG A SZAVAZATOK REMÉNYÉBEN!
Az nem segítség, csak elodázás, hogy tolják a határidőt maguk előtt.
22:51
"Csak mert én más véleményen vagyok, ezért ne is szóljak bele."
- Alapvetően félreérted (félremagyarázod?) a helyzetet. Ne azért ne szólj bele, mert más a véleményed, hanem azért, mert mint ki is fejtetted, téged ez nem érint, nem is érzékeled, hogy ez másnak (akinek a megtakarított pénzét dobták be a közösbe) mit jelent. ÁT SE TUDOD ÉREZNI ezeknek az embereknek a problémáit, veszteségeit.
Ezért mondtam, hogy ne beszélj bele. Mert FOGALMAD SINCS, hogy MIRŐL beszélsz.
Pedro
"Azt ígérték, hogy az állami nyugdíjrendszerbe átvitt összegek magánszámlákon fognak elhelyezést nyerni. Érdekelne, hogy vajon hol is vannak azok a magánszámlák?"
Orbán Ráhel néven keresd.
Pedro
Milyen jogon mondod te másnak egy nyitott fórumon, hogy ne beszéljen bele? Főleg egy nagyvállalkozó. Lehet, hogy ő nem fog rászorulni a nyugdíjra, de arra is gondolj, hogy ő sokkal de sokkal több adót fizet be, mint te. Ő jobban ki veszi a részét a közteherből és te az ő befizetett adójából is fogsz élni, hisz ő elég keveset fog kapni. Tiszta röhej, hogy a minimálbéreseknek van legnagyobb pofája, miközben egy fillér adót nem fizetnek be! Na akkor kinek ne legyen joga beleszólni?
Styloo
Styloo:
"Milyen jogon mondod te másnak egy nyitott fórumon, hogy ne beszéljen bele?"
- Azon a jogon, hogy (megismétlem, lassan, hogy te is értsd) FOGALMA SINCS miről beszél.
"Főleg egy nagyvállalkozó."
- Ja, bocsánat... Akkor szabad. Egy nagyvállalkozónak FŐLEG mindent szabad. (Mondd csak, lemérted már, hogy milyen hosszú a nyelved? Hátha jó lennél Schmitt helyettesének...)
"...ő sokkal de sokkal több adót fizet be, mint te."
- Na és? Akkor rögtön okosabb is? Vagy értelmesebb? Esetleg magasabb iskolai végzettsége van? Vagy egyszerűen csak hasra kell esni előtte? MITŐL lenne az ő véleménye nagyobb súlyú, mint bárki másé?
"Ő jobban ki veszi a részét a közteherből és te az ő befizetett adójából is fogsz élni, hisz ő elég keveset fog kapni."
- JÖVEDELEMARÁNYOSAN veszi ki a részét. Pontosan úgy, mint te vagy én, vagy akárki más. Nem az ő adójából élek, hanem a saját munkámból. Én azért kapok fizetést, és nem azért, mert ő adózik.
"Tiszta röhej, hogy a minimálbéreseknek van legnagyobb pofája, miközben egy fillér adót nem fizetnek be!"
- Tévedsz, a minimálbér is adózik.
"Na akkor kinek ne legyen joga beleszólni?"
- MINDENKINEK. Mert ez a demokrácia. De pont úgy, ahogy én nem szólok bele például egy orvosi konzíliumba (mert nem értek hozzá), más se ossza az észt olyan témában, amelyről halvány fingja sincs.
Pedro
A magánnyugdíj pénztári számlákon nyilvántartott összegeket ne hasonlítsátok a bankszámlákhoz, mert ez téves összehasonlítás. Ez nem olyan vagyon, amellyel szabadon rendelkezhetünk, kivehetjük, elkölthetjük. Ez egyfajta biztosítás, amely kizárólag a biztosítási esemény bekövetkeztekor (nyugdíjba vonulás) kerül teljesítésre. A kormány most egyszerűen visszairányította az állami TB-be ezeknek az összegeknek a kezelését, oda, ahonnan 1998-ban a Világbank nyomása következtében ezt kötelező jelleggel kiszervezték és magánosították.
Egyébként ilyen, hogy kötelező magánnyugdíj pénztár, Nyugat-Európában sehol sem létezik. Talán nem véletlenül :)
A Fidesz baromira rossz kommunikációval és "elefánt a porcelánbolt" stílusban oldotta meg ezt a kérdést, de ne áltassuk azért magunkat: ezt a kötelező magánnyugdíj pénztári szisztémát mindenképpen fel kellett volna számolni, mert fenntarthatatlan, súlyos adósságterheket generáló megoldásnak bizonyult. A lengyelek fokozatosabban, de ugyanebbe az irányba indultak most el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!