Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek mennyire jó ötlet...

Szerintetek mennyire jó ötlet a KDNP részéről a boltok vasárnapi nyitva tartásának megszűntetése?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 10. 16:47
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
92%

Elképesztő mikre van idejük, miközben az ország nagy része nyomorog, tényleg ez a legnagyobb problémánk?? Nézzük végig, miért is lenne jó ez..:

-Az embereknek van idejük a családra: Aki nem akar vasárnap vásárolni menni, az nem fog, aki akar, az miért ne mehessen? Az az ember, aki bolti eladó pedig valószínűleg nem él túl nagy lábon, és rohadtul örül neki, hogy végre dolgozhat hétvégén, amiért dupla pénzt kap. Ráadásul gondoljunk bele, hogy munkaidőn kívül mindig mekkora tömeg van MINDEN boltban és bevásárlóközpontban, képzeljük el, hogy ez mekkora lenne, ha a vasárnap úgy egészében kiesne. Tehát: az eladó rosszul jár, a vásárló pedig szintén vesztesként kerül ki a dologból.

-Tiszteljük a vasárnap szentségét: WTF? Én személy szerint nem vagyok keresztény, és rohadtul nem érdekel a vasárnap szentsége (milyen csodálatos is a magyar nyelv egyébként, benne is van a nap nevében, hogy VÁSÁRnap). Egyrészt nem gondolom, hogy egy országban, ahol elvileg vallásszabadság van nekem keresztény értékek szerint kéne élnem, másrészt pedig, szintén a vallásszabadságra hivatkozva, akkor a zsidók miatt tartsuk tiszteletben a sabbath szentségét, a muszlimok számára pedig a péntek a szent nap, akkor se legyen munka. Vagy mostantól legyenek boltok a mohamedánoknak, a keresztényeknek és a zsidóknak külön, hogy mindenki tiszteletben tarthassa a saját szent napját.

"Rámutattak, hogy az éjjel-nappali szolgáltatások jelenlegi ütemű terjedése, avagy az, hogy azok a hét minden napján, a nap 24 órájában elérhetőek, társadalmilag nem fenntartható. Az "éjjel-nappali társadalom" szükségszerűen vonja magával a munkavállalók egyre hosszabb heti munkaidejét, és a hagyományostól eltérő munkaidő beosztását."

[link]

Egyrészt az éjjel-nappali társadalom igenis hasznos, pontosan azért, mert az embereknek joguk és igényük van arra, hogy a saját igényeik szerint alakíthassák a napjukat, hetüket. Ha én úgy érzem jól magam, hogy néha hajnal kettőig dolgozom, akkor ha már úgy is a lelki egészséghez való alkotmányos jogokkal dobálózunk, miért ne lehetne nekem ettől helyén a lelki egészségem? Miért kell nekem attól jól éreznem magam, amitől Harrach Péter? Aki pedig képtelen elviselni, hogy a "hagyományostól eltérő" nem feltétlenül rossz, és hogy a világ változik, azt rettentően tudom sajnálni, a hátralevő élete elég keservesen fog ugyanis eltelni, mivel MINDEN változik, akár tetszik ez a kereszténydemokratáknak, akár nem.

Mindent összevetve, ez egy erősen negatívan diszkriminatív törvényjavaslat, amiből sem a szolgáltató, sem a munkavállaló, sem a szolgáltatást igénybe vevő nem profitál, sőt, szignifikáns kárt szenved, ezentúl sérti az állampolgárok szabad vallásgyakorláshoz való jogát. Egy ország nem attól lesz keresztény, hogy a lakói jelentős hányadát megkeresztelték (holott a valós hívők száma elenyésző), tehát ne húzzuk rá az egész országra a keresztény állam álarcot, mert egyrészről alkotmányos jogokat sért, másrészről szimplán nevetséges.

2011. ápr. 10. 23:39
 42/44 anonim ***** válasza:
Utolsóval 100%-osan egyetértek!!!!! Nagyon jól látja a dolgokat!
2011. ápr. 11. 10:47
 43/44 A kérdező kommentje:
A VÁSÁRnap a legjobb érv mind közül! :D :D :D
2011. ápr. 11. 20:09
 44/44 anonim ***** válasza:

"Csak innen üzenném a többieknek hogy a felvilágosodáson már túl vagyunk. "

A 40%-os troll is túl van rajta, csak trollkodik.

2011. ápr. 12. 02:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!