Szerintetek mennyire jó ötlet a KDNP részéről a boltok vasárnapi nyitva tartásának megszűntetése?
Ha az illető szerdán 18óráig dolgozik akkor ne akarjon hetente új ruhát vásárolni. Ha a munkájához kell mert manöken akkor úgyis kap. Ha meg nem az érje be évente két szerdával arra meg úgyis kap szabadságot. Nemtom azé nekem valahogy nem kell hetente ruhát vennem.
tehát akik már eddig is szivnak amiatt hogy sokat kell dolgozniuk, azok szivjanak még jobban. aki dolgozik hétköznap 18ig, azt vásároljon be este 7-8kor? biztos sok energiája és ideje van olyankor az embernek rá.
mi indokolja hogy vasárnap ne legyen nyitva semmi? szerintem elég régóta jól müködik... nem volt mostanában nagy munkás tüntetés se ellene.. magyarország ma pedig már csak papíron keresztény... lásd: hányan járnak hetente misére közülük? hányan élnek keresztényi szokások szerint? hányan tartják be a 40 napos böjtöt? na látjátok.. nem kell itt álszenteskedni hogy keresztényi szokások miatt ne legyen aznap munka, meg a család miatt.. hülyeség.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:44
Ott a pont!
Persze, kétharmados többséggel azt szavaznak meg, ami épp az eszükbe jut...
Amúgy baromságnak tartom, semelyik kormánynak nincs joga megszabni, hogy hol NEM tölthetik az állampolgárok a szabadidejüket. Ezzel még megüthetik a bokájukat.
"tehát akik már eddig is szivnak amiatt hogy sokat kell dolgozniuk, azok szivjanak még jobban. aki dolgozik hétköznap 18ig, azt vásároljon be este 7-8kor? biztos sok energiája és ideje van olyankor az embernek rá."
Nem kell annyit dolgozni. Ennyire egyszerű. A vasárnapi munkát meg törvénnyel kell tiltani és a lehető legszigorúbban ellenőrizni és büntetni!
Akkor lenne jó ötlet, ha továbbgondolnák, és valami formában a társas, közösségi élet javulása, éledése következne ebből, vagyis az emberek többet törődnének egymással, a közösséggel, a közös problémákkal, családi, és települési szinten. Esetleg több "tér" jutna a kultúrának, művészetnek, stb.
Amennyiben mégtöbb Tv nézés lesz belőle, akkor értelmetlen.
Az sem lenne hasznos, ha mindenkit elküldenének a templomba.
Elvileg elképzelhető, hogy egy kipihentebb, közösségi szelleműbb közösség a hét hat napján hatékonyabb, ha van minden hetedik napon egy "szünet", mert kevésbé hajszolt.
Nálunk nem tudom mennyire működne ez, majd talán kiderül.
"mi indokolja hogy vasárnap ne legyen nyitva semmi? szerintem elég régóta jól müködik... nem volt mostanában nagy munkás tüntetés se ellene.. magyarország ma pedig már csak papíron keresztény... lásd: hányan járnak hetente misére közülük? hányan élnek keresztényi szokások szerint? hányan tartják be a 40 napos böjtöt? na látjátok.. nem kell itt álszenteskedni hogy keresztényi szokások miatt ne legyen aznap munka, meg a család miatt.. hülyeség."
Senki sem álszenteskedik. Akinek nem elég heti öt napot dolgozni azt kényszermunkára kell ítélni. Akinek elég azt meg békén hagyni. Ennyi.
Nem kell annyit dolgozni. Ennyire egyszerű. A vasárnapi munkát meg törvénnyel kell tiltani és a lehető legszigorúbban ellenőrizni és büntetni!
jah.. nem mindenki bolti eladó, vagy gyári munkás hogy 16 órakor puff abbahagyja és megy haza.. vannak akiknek határidős munkájuk van, vannak akiknek túlórázniuk kell megfizetés nélkül, vannak akiknek odatesznek 2 nappal határidő előtt 4 napos munkát és nem tehetik meg hogy nem csinálják meg, ha máshol nem akkor otthon. vagy saját példán, egy étteremnél, ha rendezvény van, és 10 - zárás - helyett hajnali fél 4ig tart akkor addig van benn az ember.. nekem is volt hogy délelőttös voltam szombaton, (7-15.00ig) viszont 22kor jöttem el mert rendezvény volt..
Helmetnek is igaza van! Emiatt lenne értelme egyedül.
Ennyi erővel a tömegközlekedést, vonatokat, vendéglátóhelyeket is leállíthatnák vasárnaponként, ott is emberek dolgoznak...
Remélem, templomba járni azért nem lesz kötelező!
A magyar lakosság 90%-a úgyis tévézni fog a kötelező szabadnapon, ha már nem tudnak együtt elmenni pl. "plázázni". Hogy miért nem csinálnak "tartalmas", a KDNP-nek is tetsző programokat!? Hát, mert annyi pénzük már nincs!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!