Cigány sorozatgyilkosság: mi igaz ebből a cikkből? :
Én ezt legelőször az origo-n olvastam, ahonnan a barikad is átvette. De a barikad mintha meghúzta volna csöppet, mert az origo-s cikkben azt is említették, hogy volt valami zsinagóga gyújtogatási ügye, amiben lebukott, de nem állították bíróság elé.
Ami sehogy se fér a fejembe, az a fickó kacskaringós életútja:
- az elején antiraszista pólós ("kill the racists"), alternatív zenész,
- aztán hirtelen rocker lesz,
- aztán már újnáci, és zsinagógát gyújtogat,
- lebukik, de még csak bíróság elé sem állítják (?!),
- újnáciként izraelbe vágyik "pénzt keresni (?!)",
- mi több, még be is engedik a zsinagóga gyújtogató újnácit a világ legjobban őrzött országába (azóta kiderült: nem másfél, hanem 3 évre),
- hazajön, már megint náci, és elkezdi szervezni a csapatot a sorozatgyilkossághoz, beveszi a testvérét, egy nácit, akiről nem tudja, hogy ügynök, és egy másik nácit,
- megtudja, hogy ügynök van a csapatban, mire el akarja tenni annak a tartótisztjét láb alól (a kezdő terrorista, aki az index szerint "a világ legrendesebb családapája", mindjárt egy titkosszolgálatnak menne neki?!),
- a magyar titkosszolgálat erre "véletlenül" leszedi a tisztet a csapatról, szabad az út a gyilkosságokhoz,
- végül a rendőrség buktatja meg a csapatot.
Ha ezek tények, akkor ebben a történetben legalább 10 olyan megmagyarázhatalan csavar, és a legjobbkor jött véletlen van, amiből már kettő is sok. Hogy állhat össze ez a történet hihetővé? Csak nem?
Vagy esetleg az origo eredeti cikke (amit már eldugtak) tévedett volna a részleteket illetően?
Eszköztelennek érzem magam ahhoz, hogy rekonstruálhassam az eseményeket és bár a hatóságoknak sokkal több eszközük van, ők sem biztos, hogy képesek rá (és az sem 100%-os, hogy az érdekükben áll).
Ilyen esetekben én először azt döntöm el, hogy összeesküvés ízű a dolog vagy sem. Ez az ügy eléggé az.
Aztán már csak az foglalkoztat, hogy vajon kinek állt az egész az érdekében. Szerintem ez egyértelmű. Mint ahogyan szerintem az is, hogy a szélek összeérnek.
Ráadásul hasonló összeesküvésszerű cselekedetei voltak már a titkosszolgálatoknak: Krakkó Ákosék, meg a haveri kutyák; az UD Zrt. ügy; rendőrszékházba lövés; szlovák terroristák stb.
Dőreség lenne bármit is meggyőződéssel állítani, de hogy eléggé gyanús az ügy, hogy valószínű, valakik a háttérből mozgatták a szálakat és az is sejthető, hogy személy szerint kik voltak azok, az fix.
Ez az előélet már anélkül bűzlik, hogy bármihez köze lenne:
Hogy lesz a nácivadászból ("kill the rascist" póló, alternatív zenekar) hirtelen náci (zsinagóga gyújtogatás), aztán antirasszista (3 év izraelben), aztán megint náci (sorozatgyilkosság)?
Hogy-hogy a kis senki neki akar menni a magyar titkosszolgálatnak, amikor megtudja, hogy megfigyelik?
Hogy-hogy szinte kiszolgálja a magyar titkosszolgálat azzal, hogy leszedi róla azt, aki az útjában van?
Pofás kis életút.
Én mindig is tudtam, hogy valami nincs rendben a srác és ezzel együtt az egész ügy háztájékán...
És amúgy kit érdekel, hogy cigányokat öltek? A cigányok hány magyarral végeznek?
"És amúgy kit érdekel, hogy cigányokat öltek? A cigányok hány magyarral végeznek?"
Ha így gondolkozol, akkor te máris belesétáltál a csapdájukba.
Érdekes történet. Annyi biztos, hogy ez az egész több, mint gyanús.
""És amúgy kit érdekel, hogy cigányokat öltek? A cigányok hány magyarral végeznek?""
A Büntetőtörvénykönyvet.
Hát igen, a titkosszolgálatok bármibe belenyúlhatnak!
"És amúgy kit érdekel, hogy cigányokat öltek? A cigányok hány magyarral végeznek?"
Kilóg a lóláb piszkos fajgyűlölő!
Ja. Látom ugyanarra gondolunk mind :)
De én elgondolkoztam még pár közszereplő hozzáállásán is az ügyhöz:
Az egyik a Barikád és a Jobbik: ahhoz képest, ahogy belekezdtek (ld. a linkelt cikket), feltűnően leálltak az ügy "nyilvános felgöngyölítésével".
De ugyanígy a másik oldal: nyilván a Gárda és a Jobbik elleni propagandára tervezték az akciót, ha nem kavar be a túlbuzgó rendőrség.
De most mintha lenne egyfajta megegyezés: én nem feszegetem a te félresikerült akciódat, ha te nem nagyon keversz bele...
A másik tábor a HÍR TV, és érdekes módon: a kuruc. Ők a hivatalos mellé egyenesen egy alternatív összeesküvés teóriát gyártottak az összeesküvés elméletek fogyasztóinak: "nem az igazi gyilkosokat tartóztatták le".
Úgy látszik mintha az ügy elég fontos lenne ahhoz, hogy minden réteg ki legyen szolgálva valamiféle magyarázattal. Külön érdekes, hogy ebben épp a kuruc, és a HÍR TV van az élen, és egy platformon...
Eszembe jutott erre egy analógia: piszkosul fontos volt, hogy az amerikai hadsereg különleges repülőkkel (pl. lopakodó) végzett teszt repülései titokban maradjanak, és ezért erre szintén két fedő verziót gyártottak:
a) Hivatalos verzió az átlagbirkának:
"nincsenek semmiféle különös repülő tárgyak, csak feltűnési viszketegségben szenvedő emberek gyártanak hamis bizonyítékokat",
b) és egy másikat az összeesküvési elméletek kedvelőinek:
"a kormány eltitkolja az ufókkal történt találkozásokat"
Lehet, hogy ez a "kettős lefedés" egy szokásos technika ilyen esetekben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!