Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi hasznunk van abból, ha a...

Mi hasznunk van abból, ha a cigányt nem a nevén nevezik, és elhallgatják, hogy milyen bűncselekményt követ el? Mi a sértő a cigány szóban?

Figyelt kérdés
2009. febr. 27. 14:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezen már én is sokat gondolkodtam. Szerintem semmi sértő nincs benne, ha nem direkt sértően mondod.

Ez olyan, mintha én kitalálnám, hogy holnaptól a "macska" szót ne használd, mert ezzel sérted az állatok érdekeit, - csakis cicának nevezheted őket! :-)

"Mit rózsának hivunk mi, bárhogy nevezzük, éppoly illatos." (Rómeó és Júlia)

2009. febr. 27. 14:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

2 dolgot nem értek.

1. Miért nem lehet a cigányt cigánynak nevezni. Nekem van pl. egy ismerősöm, ő szinti cigány és kikéri magának, hogy őt leromázzák. Ő nem roma, hanem szinti. Tehát nem értem miért kell romázni.

2. Nem értem miért ne lehetne bűnügyi statisztikát csinálni, kimondani, hogy ki az elkövető. Amerikában jó, ha megmondják, hogy fekete, vagy latin az elkövető, csak nálunk nem? Hogy a francba találjanak meg pl. valaki, ha körül kell írni, hogy milyen színű a bőre? Miért kell itt álszenteskedni?

2009. febr. 27. 14:46
 3/11 anonim ***** válasza:
86%
Nekünk semmi. Az MSZP kap szavazatokat a cigányoktól, a cigánybarát politikája miatt.
2009. febr. 27. 14:55
 4/11 anonim ***** válasza:
88%
Így van ahogy az utolsó írta. még annyival egészíteném ki, hogy a fajvédők is megkapják érte a szép summát.
2009. febr. 27. 15:24
 5/11 anonim ***** válasza:
97%

Ugyanaz, mintha a homoszexualitást nem a nevén nevezik.

Csak azt a szót mocskolja be, amit használnak helyette.

2009. febr. 27. 16:07
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Azt mondják Fecóék,hogy nem lehet mondani azt,hogy cigánybűnözés,mert nem minden cigány bűnöző.

Ezek szerint cigányzene sincs,hiszen nem minden cigány muzsikus :))))))))

2009. febr. 27. 18:31
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Javaslom,hogy ezután a 100 tagú cigányzenekar,100 tagú kisebbségi zenekarként lépjen fel!

Az étlapokat javítsák ki,ezentúl csak romapecsenye szerepelhet rajta !

2009. febr. 27. 18:37
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Országos Cigány Önkormányzat; cigány vajda; cigányzene

Ezekben az esetekben helyes a cigány szó? Ezt a romázást is csak azért találták ki, hogy elvonják vele a figyelmet a fontosabb dolgokról.

2009. febr. 27. 19:41
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Szvsz az összes bűnöző cigány nevét, lakcímét, telefonszámát... stb. nyilvánosságra kéne hozni. Az önbíráskodást meg nem büntetni, csak a cigó próbálkozik vele. Egyből nem lenne itt semmilyen válság, ha nem kéne egy csomó segélyre költeni.
2009. febr. 27. 20:09
 10/11 A kérdező kommentje:
Tehát az eddigi válaszok alapján nincs értelme, és semmi haszna.
2009. febr. 28. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!