Nem mindegy, hogy milyen bűnözés? A BŰNÖZÉST kell visszaszorítani!
Aki ide ír, köttük én sem tudjuk milyen okok vezetik a tipikus vidéki bűnözést. Hiszen erről van szó, és nem a nagyvárosi bűnözésiformákról! Csak nézd meg mi lessz itt nemsoká. A segélyek beszűkülnek, a közmunka jövedelem a felére esik, ha valakinek a kerítése rozzabt már is megvonják a szoc ellátást, az amúgyis hatalmas vidéki munkanélküliség az egekbe szökik stb stb.
Van egy vidéki háziorvos barátom, akivel teniszezgetünk már vagy 15éve, az mondta, hogy a falvakban már sláger gyógyszer a rivotríl. Ami sokat elmond, és sokat sugall a jövövel kapcsolatban.
"Egy társadalmi jelenséget nem lehet megváltoztatni úgy, hogy nem nevezzük meg."
Való igaz. Megneveztem: BŰNÖZÉS
így nem jó?
Két dolgot mondanék ezzel kapcsolatban így kávé előtt:
- Ha vannak bűntények, amik bizonyos etnikai/vallási/szubkulturális/stb. csoporthoz köthetőek, akkor miért kell ezt elhallgatni?
- Visszafelé ugyanez miérnem igaz? A most folyó "romagyilkosok" pere miért nem csak gyilkossági per?
Nem csak azzal van a baj.
Egyébként így van, nem kell különbséget tenni.
De ne csodálkozz, h ha sokak zsebében kinyitod a haverjaiddal a bicskát.
Ti ha valami romákkal kapcsolatos kérdés van, rögtön megmondjátok, h biztos, h nem úgy volt, mert szerintetek lehetetlen, h romák kövessenek el egy bűncselekményt.
Volt itt egy kérdés, azzal az öreggel volt kapcsolatos, aki öngyilkos lett,mert a romák fenyegették vagy zaklatták, nem tudom pontosan.
Te voltál az egyik, aki az életét rárakta volna, h az öreg nem azért lett öngyilkos, mert a romák, hanem mert beteg volt.
Na most mint kívülálló, miből voltál olyan biztos benne?
Én nem mondom, h a cigányok voltak, de nem is állítom, h öngyilkos volt, mivel nem voltam ott, a médiában ezt a két verziót lehetett hallani.
Arról nem is beszélve, h mindkettő elképzelhető.
Szerintem ilyenkor ez a korrekt hozzáállás, nem pedig az, h minden kérdésnél, (mert nem csak ez az egy volt) anélkül, hogy valami közöd is lenne hozzá, neki állsz magyarázni, h biztos, h nem lehettek romák.
Meg a romák nem csinálják ezt meg stb.
Honnan tudod? talán minden romát ismersz?
Aki meg szintén tapasztalta azt, amit a kérdező leírt, akkor az már jobbikos .
Most én tehetek arról, h ha kimegyek az utcára akkor látom, h a segélyért cserébe pénzt adnak?
most ezért én miért vagyok jobbikos?
Szerintem ha válaszolsz ezekre a kérdésekre, rájössz, h legalább te is akkora idióta vagy, mint akik nem választják szét a cigánybűnözést.
De ahogy ismerem a fajtádat nem igazán fogsz válaszolni meg törölteted a hozzászólásom:)
"A most folyó "romagyilkosok" pere miért nem csak gyilkossági per?"
hozzátartozik, hogy rasszizmusból elkövetett gyilkosság
Első: Teljességgel egyetértek veled. A mostohaanyám is inkább gyűlölködik, mert azt könnyebb csinálni, mint a sportot. Csak ugyebár az nem fogyaszt, így csak a koplalással tud valamennyit leadni.
Amúgy én már egyszer-kétszer hallottam ereszcsatornát szaggató, segélyért sorbanálló magyarról(!). Csak az ilyen-olyan idióták máris jöttek azzal, hogy "óóó, ilyet csak a cigányok csinálnak" aztán meg megúszta a bűntetést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!