Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ennek mi lenne a következménye...

Ennek mi lenne a következménye szerintetek?

Figyelt kérdés

"A kereszténydemokrata Stágel Bence a választójog korhatárának 18-ról 16 évre csökkentését vetette fel a vitában. A korhatár leszállítása melletti legfőbb érv a politikus szerint az, hogy a közéletet, a politikát így közelebb lehetne vinni a fiatalokhoz. Elmondta: a másik alapvető érv, hogy napjainkra a serdülők, tinédzserek egyébként is lépten-nyomon találkoznak a politikával, és van is róla véleményük."

Csak én gondolom úgy, hogy innen már csak egy lépés, hogy eltöröljenek egy paragrafust, és megjelenjen a politika az iskolákban? Vicces lenne, ha az iskolai folyosók egyik oldalán Mszp-s másik oldalán Fideszes, az üres helyekre meg LMP-s, Jobbikos, Kétfarkú Kutya Párt-os plakátok lennének kiragasztva.

2011. márc. 25. 13:19
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

"Szerintem ez egy elfogadható javaslat,erről érdemes vitatkozni. Én támogatnám,egyébként Ausztriában ez már most is így van."

Erről nem tudok, viszont.

Ausztriában sok minden van, ami itt nincs. Én is szívesen születtem volna 400 km-rel nyugatabbra. De az, hogy máshol jobban mennek a dolgok, még nem indok arra, hogy átvegyük a törvényeiket, szokásaikat (pl. honnan tudod, hogy nem a német nyelv miatt élnek ott jobban az emberek? Vegyük át tőlük azt is?).

2011. márc. 25. 14:43
 22/28 anonim ***** válasza:

"A következő kampányban ingyen fagyit fogunk kapni, és árcsökkenéseket az édességiparban? Szerintem egy 16 évesnek minél kevesebb aktuálpolitikára van szüksége, mondom ezt úgy hogy a korosztályba tartozom."

azért ez erős túlzás, mikor érdeke már egy 16 évesnek a sok cukorka? ugyan nem 5 éves már...

2011. márc. 25. 14:47
 23/28 A kérdező kommentje:

14:47

Ne torkold le, érdekes kérdést vetett fel. Mivel kampányolna egy párt a 16 évesek körében?

És ha nem váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, majd egyszerűen eltörlik ezt is, mint ahogy a Földrajzi-név bizottságot is feloszlatták?

2011. márc. 25. 15:16
 24/28 anonim ***** válasza:
szerinted mivel? azzal, hogy tanulmányaik befejeztével lesz hol elhelyezkedniük
2011. márc. 25. 15:57
 25/28 A kérdező kommentje:

15:57

Ezzel csak az a probléma, hogy most is ígérik az 1 millió munkahelyet, 10 év alatt persze. És a mostani fiatalok közül mindenki ki akar menni külföldre, mert ott ténylég van munka. Jól fizető munka. És ezt még a nagy Orbán vezír se tudja eltitkolni előlük/előlünk, akármennyit is cenzúrázik. Nem beszélve arról, hogy a fiatalok nem fognak várni 5-10 éveket arra, hogy legyen munkahelyük. Vagy egy év múlva szidni fogják azt, aki elhitette ezt velük, vagy ugyanúgy elhúznak az országból.

De egyébként egy kis demagóg retorikával lehetne ezzel kampányolni. Márpedig az a Fideszből nem hiányzik. :)

Szerinted hol kampányolnának a 16 éveseknek? A legegyszerűbb az lenne, ha engednék az iskolákban való politizálást, és különórákban bejárnának szűkíteni a nebulók látókörét. Valami ilyesmi volt régen a KISZ is, nem?

2011. márc. 25. 16:10
 26/28 Dick Esmen ***** válasza:
HAJRÁ KÉTFARKÚ KUTYÁK!(amúgy hülyeség a törvényjavaslat,de a kdnp-től már megszoktam)
2011. márc. 25. 16:16
 27/28 A kérdező kommentje:

"HAJRÁ KÉTFARKÚ KUTYÁK!"

Jaja, az mekkora poén lenne, ha Mogácsot választanák meg miniszterelnöknek. Elképzelem, ahogy az egyik brüsszeli útján elkezd stand-upolni :D

2011. márc. 25. 16:30
 28/28 anonim ***** válasza:

"Elmondta: a másik alapvető érv, hogy napjainkra a serdülők, tinédzserek egyébként is lépten-nyomon találkoznak a politikával, és van is róla véleményük"

hát nem tudom,sztem a mai tinédzserek halvány lövése sincs a politikáról,kezdjük ott hogy a magyarok többsége azt se tudta hogy EU-s elnökök leszünk

2011. márc. 25. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!