Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ennek mi lenne a következménye...

Ennek mi lenne a következménye szerintetek?

Figyelt kérdés

"A kereszténydemokrata Stágel Bence a választójog korhatárának 18-ról 16 évre csökkentését vetette fel a vitában. A korhatár leszállítása melletti legfőbb érv a politikus szerint az, hogy a közéletet, a politikát így közelebb lehetne vinni a fiatalokhoz. Elmondta: a másik alapvető érv, hogy napjainkra a serdülők, tinédzserek egyébként is lépten-nyomon találkoznak a politikával, és van is róla véleményük."

Csak én gondolom úgy, hogy innen már csak egy lépés, hogy eltöröljenek egy paragrafust, és megjelenjen a politika az iskolákban? Vicces lenne, ha az iskolai folyosók egyik oldalán Mszp-s másik oldalán Fideszes, az üres helyekre meg LMP-s, Jobbikos, Kétfarkú Kutya Párt-os plakátok lennének kiragasztva.

2011. márc. 25. 13:19
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
96%
Semmi ezt nem szavazák meg csak valamelyik ujjabb agymenése ez
2011. márc. 25. 13:30
 2/28 anonim ***** válasza:
57%

Jó hogy nem parlamenti képviselők is lehetnek.

Egy 16 évesnek még érettségije sincs.

Olvastam a hírt, Stágel azzal is érvelt, hogy a 16-18 éveseknek már lehet jogosítványuk. Még nem sok 16 évest láttam kocsival utazgatni...

Nem fogják megszavazni, mert egy 16 éves nem fog a fideszre szavazni.

A 16 éves éretlen, tudatlan szavazók a jobbik táborát erősítenék.

2011. márc. 25. 13:34
 3/28 anonim ***** válasza:
94%

A jobbik nyerné a legnagyobbat az egészen valszín.

De ha jobban belegondolok miért is ne, hiszen a 16-18 év közöttiek már nem ostobák, és úgy is csak az megy el szavazni ebből a rétegből akit érdekel az aktuálpolitika.

Más aspektus!

2 év mulva szavazhatnának, de 4 évenként választás.

Az az, 2 évig olyan rendszerben kell élniük ami felett ők nem is dönthettek.

De még mindíj sokkal jobb a 16évesek szavazati joga mint a szülők gyermekek utánija!

2011. márc. 25. 13:37
 4/28 anonim ***** válasza:
84%

> Ennek mi lenne a következménye szerintetek?

A Jobbik, esetleg az LMP megerősödése.

2011. márc. 25. 13:46
 5/28 A kérdező kommentje:

13:37

Totál nem értem a más aspektusodat, mivel most is vannak olyan 18 évesek, akik csak 3 év múlva szavazhatnak, tehát addig olyan rendszerben kell élniük, amihez semmi közük sincs.

2011. márc. 25. 13:50
 6/28 A kérdező kommentje:

"Jobbik, LMP megerősödése"

Részben igaz.

Részben úgy gondolom, hogy egy 16 éves gyerek (mert még bőven gyerek) nem tud határozott döntést hozni, főleg olyan dologban, mint a politika, ahol az a cél, hogy minél nagyobbat hazudjanak minél észrevehetetlenebbül (persze lesarkítva). Biztos etikus lenne egy ilyen rendszernek kitenni egy 16 évest? Nem mellesleg azt kiszámolta-e valaki, hogy egy szülő mekkora nyomást tud kifejteni 16 éves gyerekére, hogy ugyanarra szavazzon, mint apuci, anyuci.

2011. márc. 25. 13:53
 7/28 anonim ***** válasza:
83%

Egy 16 éves nem fog a politikával foglalkozni, ha kap szavazati jogot, ha nem! Ennek a lépésnek semmi értelme!

Valaki említette, h egy 16 évesnek még érettségije sincs. Nos, momentán ez nem alapkövetelmény, bár én inkább ezt vezetném be! De, mint tudjuk erre semmi esély sincs, mivel akkor jelentősen csökkenne a megvehető szavazatok lehetősége és egyébként is nehéz lenne nyomon követni, mivel senki sem érettségi bizonyítvánnyal mászkál szavazni.

Mindenesetre az biztos, h az MSZP támogatottságát nem növelné, nem sok olyan rendszerváltás után született fiatallal találkoztam, aki MSZP szimpatizáns lenne.

A Jobbik és az LMP egyértelműen a leginkább profitálna az egészből, de a Fidesz nem hiszem, h olyan mértékben jól járna, mint ahogy ők gondolják.

2011. márc. 25. 13:57
 8/28 anonim ***** válasza:
46%

"Egy 16 évesnek még érettségije sincs. "

Zagyva György Gyulának sincs...

2011. márc. 25. 14:08
 9/28 A kérdező kommentje:

"a Fidesz nem hiszem, h olyan mértékben jól járna, mint ahogy ők gondolják."

Hasonlóképp látom a dolgot. Már csak azért is, mert akik nem értenek a politikához (gyerekek), azok inkább erkölcsi alapon voksolnak. Még múlt héten megemlítettem az osztályban (19 éves vagyok, most végzek, és lesz érettségim :D), hogy a Fidesz cenzúrázta Petőfit március 15.-én. Azt hittem, majd jön a "hú, tényleg"-szerű felcsodálkozás, helyette én lepődtem meg, amikor elég sokan mondták, hogy tudnak róla, a Fidesz konkrétan bekaphatja, és szívesen mentek volna tapsolni ők is 2000 Ft-ért a Nemzetihez.

Na ezzel csak azt akarom mondani, hogy itt van egy új generáció, aki nem élt a Kádár-korszakban, nem veszik be a kommunistázós dumát, és rohadtul elegük van a Fideszből, amiért jól megsz.patja őket azzal, hogy csak emelt szintű érettségivel lehet majd bejutni egy egyetemre.

2011. márc. 25. 14:08
 10/28 anonim ***** válasza:

A válasz írója 41%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:08

ő se való a parlamentbe...

2011. márc. 25. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!