Ennek mi lenne a következménye szerintetek?
"A kereszténydemokrata Stágel Bence a választójog korhatárának 18-ról 16 évre csökkentését vetette fel a vitában. A korhatár leszállítása melletti legfőbb érv a politikus szerint az, hogy a közéletet, a politikát így közelebb lehetne vinni a fiatalokhoz. Elmondta: a másik alapvető érv, hogy napjainkra a serdülők, tinédzserek egyébként is lépten-nyomon találkoznak a politikával, és van is róla véleményük."
Csak én gondolom úgy, hogy innen már csak egy lépés, hogy eltöröljenek egy paragrafust, és megjelenjen a politika az iskolákban? Vicces lenne, ha az iskolai folyosók egyik oldalán Mszp-s másik oldalán Fideszes, az üres helyekre meg LMP-s, Jobbikos, Kétfarkú Kutya Párt-os plakátok lennének kiragasztva.
Jó hogy nem parlamenti képviselők is lehetnek.
Egy 16 évesnek még érettségije sincs.
Olvastam a hírt, Stágel azzal is érvelt, hogy a 16-18 éveseknek már lehet jogosítványuk. Még nem sok 16 évest láttam kocsival utazgatni...
Nem fogják megszavazni, mert egy 16 éves nem fog a fideszre szavazni.
A 16 éves éretlen, tudatlan szavazók a jobbik táborát erősítenék.
A jobbik nyerné a legnagyobbat az egészen valszín.
De ha jobban belegondolok miért is ne, hiszen a 16-18 év közöttiek már nem ostobák, és úgy is csak az megy el szavazni ebből a rétegből akit érdekel az aktuálpolitika.
Más aspektus!
2 év mulva szavazhatnának, de 4 évenként választás.
Az az, 2 évig olyan rendszerben kell élniük ami felett ők nem is dönthettek.
De még mindíj sokkal jobb a 16évesek szavazati joga mint a szülők gyermekek utánija!
> Ennek mi lenne a következménye szerintetek?
A Jobbik, esetleg az LMP megerősödése.
13:37
Totál nem értem a más aspektusodat, mivel most is vannak olyan 18 évesek, akik csak 3 év múlva szavazhatnak, tehát addig olyan rendszerben kell élniük, amihez semmi közük sincs.
"Jobbik, LMP megerősödése"
Részben igaz.
Részben úgy gondolom, hogy egy 16 éves gyerek (mert még bőven gyerek) nem tud határozott döntést hozni, főleg olyan dologban, mint a politika, ahol az a cél, hogy minél nagyobbat hazudjanak minél észrevehetetlenebbül (persze lesarkítva). Biztos etikus lenne egy ilyen rendszernek kitenni egy 16 évest? Nem mellesleg azt kiszámolta-e valaki, hogy egy szülő mekkora nyomást tud kifejteni 16 éves gyerekére, hogy ugyanarra szavazzon, mint apuci, anyuci.
Egy 16 éves nem fog a politikával foglalkozni, ha kap szavazati jogot, ha nem! Ennek a lépésnek semmi értelme!
Valaki említette, h egy 16 évesnek még érettségije sincs. Nos, momentán ez nem alapkövetelmény, bár én inkább ezt vezetném be! De, mint tudjuk erre semmi esély sincs, mivel akkor jelentősen csökkenne a megvehető szavazatok lehetősége és egyébként is nehéz lenne nyomon követni, mivel senki sem érettségi bizonyítvánnyal mászkál szavazni.
Mindenesetre az biztos, h az MSZP támogatottságát nem növelné, nem sok olyan rendszerváltás után született fiatallal találkoztam, aki MSZP szimpatizáns lenne.
A Jobbik és az LMP egyértelműen a leginkább profitálna az egészből, de a Fidesz nem hiszem, h olyan mértékben jól járna, mint ahogy ők gondolják.
"Egy 16 évesnek még érettségije sincs. "
Zagyva György Gyulának sincs...
"a Fidesz nem hiszem, h olyan mértékben jól járna, mint ahogy ők gondolják."
Hasonlóképp látom a dolgot. Már csak azért is, mert akik nem értenek a politikához (gyerekek), azok inkább erkölcsi alapon voksolnak. Még múlt héten megemlítettem az osztályban (19 éves vagyok, most végzek, és lesz érettségim :D), hogy a Fidesz cenzúrázta Petőfit március 15.-én. Azt hittem, majd jön a "hú, tényleg"-szerű felcsodálkozás, helyette én lepődtem meg, amikor elég sokan mondták, hogy tudnak róla, a Fidesz konkrétan bekaphatja, és szívesen mentek volna tapsolni ők is 2000 Ft-ért a Nemzetihez.
Na ezzel csak azt akarom mondani, hogy itt van egy új generáció, aki nem élt a Kádár-korszakban, nem veszik be a kommunistázós dumát, és rohadtul elegük van a Fideszből, amiért jól megsz.patja őket azzal, hogy csak emelt szintű érettségivel lehet majd bejutni egy egyetemre.
A válasz írója 41%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:08
ő se való a parlamentbe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!