Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy viktorka...

Miért van az, hogy viktorka ebben az országba a gyerekes családokat támogatja, a gyermektelenek meg le vannak szarva, nekik nem jár semmi. A felére csökkentett napi táppénzzel szerintetek hány pár fog gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
2011. márc. 18. 10:29
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Még valakinek a nagymamája, nagypapája.....?

Lehet licitálni!

De azt is írd oda, hol és mit dolgozott, hányszor kellet új munkahelyet keresnie, hány főnök zsigerelte!

Ismerősök :

Kárpitos:43 év +

Műszerész:48 év +

Festő: 51 év +

Nyomdász: 59 év +

És nem dohányoztak, ittak. Csak keményen dolgoztak, 9-10 órát naponta, főnöki nyomás, és a munkanélküliség veszélye mellett.

Senki nem mondja, hogy ez régen is így volt.

2011. márc. 19. 08:28
 22/25 anonim ***** válasza:

Tegnap 12:53:

"Hát az ért a 40 ezerből hárman, szerintem itt valami sántít. Még internetre is telik?

Esetleg nagyszülői segítség?"

Semmi nem sántít. Netem nincs, már sokszor leírtam, hogy a szomszédom wifijét használom (a kocsiban ülve), egy ezer éves laptopról, amit pár éve vettünk 30 ezerért. Alkalmi munka időnként adódik (pl. pár napja a párom elment fákat levágni, hogy ne lógjanak bele a nagyfeszültségű vezetékekbe, 6000 Ft-ot kapott az egész napi munkájáért, és cserébe az egész estét végighányta, mert közben égették a levágott lombot is, és valószínűleg füstmérgezést kapott). Nagyszülői segítség nem nagyon van (max. 5000 Ft egy hónapban), apám nem él, anyám meg inkább a 37 éves volt drogos fiát segíti anyagilag, mint az unokáit.

Kábeltévénk sincs, sem mobil előfizetésünk, gáz kikapcsolva, stb. Ettől függetlenül nem azért sírok, hogy adjanak még több segílyt nekünk, hanem azon igyekszem, hogy teremtsenek munkalehetőséget, és hogy ha már elindultunk egy jó irányba, ami hosszú távon akár még működhet is, akkor ne forduljunk vissza a következő választásokkor.

2011. márc. 19. 11:47
 23/25 anonim ***** válasza:

Kedves Leiah! ezt a jo pénzbeosztást ird meg nekünk !

nem olyan biztos,hogy jot teszel a gyerekeddel,ha erödön felül mindent megadsz neki,miközben te mindenröl lemondasz,ismerek ilyen családot..a gyerek egy szemtelen követelözö felnötté vált,és nem tudja a pénzét beosztani,szarságokat vesz..rezsi fizetés helyett

2011. márc. 19. 12:29
 24/25 anonim ***** válasza:

12:29:

"Kedves Leiah! ezt a jo pénzbeosztást ird meg nekünk !"

Mint már írtam, nagyon kevés rezsit fizetek, nincsenek felesleges kiadásaink (kábeltévé, net, telefon, stb.). Gyakorlatilag a víz van, meg a villany, mindenen spórolunk. A víz közös az anyámmal, mert egymás melletti házban lakunk, közös telken, így együtt is fizetjük. Kaját nagyon ésszerűen vásárolunk, mindig azt vesszük, ami akciós, és az összes postaládába bedobált reklámújságot átbújom vásárlás előtt, mindent ott veszünk meg, ahol a legolcsóbb (hús pl. Lidl). Sokszor van főzelék, valami feltéttel (legtöbbször fasírttal), meg rakottak, esetleg több napra valami raguleves (pl. bab). Csak a gyerek eszik gyümölcsöt, virslit, édességet, és neki mindig van spájzolva rántani való hús is a fagyasztóban arra az esetre, ha más nem lenne itthon. Sokszor van olyan, hogy főzni már csak neki tudok, mi meg esszük a vajas kenyeret, üres levest. (Így lehet az, hogy a gyerekem nem vitaminhiányos, nem alultáplált, én viszont éppen olyan vékony vagyok 30 évesen, mint 18 évesen voltam.) Ruhát is úgy veszek neki, hogy olcsó legyen, de igényes. Van, hogy Vateráról, van, hogy pl. a Lidl-ből, fillérekért. Semmiből nem veszek sokat, de amit megveszek, az szép. Ha plusz bevétel jön a házhoz (mint pl. az alkalmi munkák), azt kizárólag a gyerekre költjük. A régi játékait, babaholmiját eladogatom, és ha jön a Karácsony, vagy a szülinapja, abból finanszírozom. Amíg volt a páromnak munkája, még úszni is járt a kicsi, sajnos azonban erről az utóbbi hónapokban már le kellett mondanunk, pedig az usziban nagyon rendesek voltak velünk, akkor fizettünk, amikor tudtunk.

Nincs elkényeztetve a fiam, de normális gyerekkora van. Ő nem érezheti hátrányát annak, hogy nehéz helyzetben élünk, hiszen amikor megszületett, felelősséget vállaltunk érte. Van, amihez nem kell pénz. Ilyen a játszótér, vagy a közös biciklizés a környékbeli gyerekekkel, esetleg egy séta a közeli tónál. A szomszéd szülők szeretnek minket, mert nem látszik rajtunk, mennyiből élünk. A legutóbbi munkát is az egyik szomszéd apuka szerezte nekünk. Ezen kívül segítünk mi is a szomszédoknak, párom kertet ás, vagy amit éppen kell, és ezért is kap pénzt. Legutóbb a szomszédasszonynak segített megcsináltatni a kocsiját. Cserébe ennivalót kaptunk, meg levágott nekünk egy tyúkot. Így élünk. Azok a legkeményebb hónapok, amikor nincs semmi plusz, de azokat is túléljük. Nektek talán hihetetlen, de rengetegen élnek így.

2011. márc. 19. 13:21
 25/25 anonim ***** válasza:
Én például egy nagyon jómódú vállalkozó vagyok, van két gyerekem, de nem veszem igénybe ezeket a támogatásokat, ahogy az adótörvénnyel járó többletemet is beteg gyerekeknek, állatmenhelyeknek adom. Nem mindenki gátlástalan, főleg ha gyerekekről van szó. Felnőtteknél már más a helyzet, ők sokan tehetnek a rossz körülményeikről, velük már nem vagyok ilyen bőkezű. Elég baj az ha valaki csak a támogatásokra hagyatkozik amikor gyereket vállal.
2011. márc. 19. 23:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!