Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az, hogy viktorka...

Miért van az, hogy viktorka ebben az országba a gyerekes családokat támogatja, a gyermektelenek meg le vannak szarva, nekik nem jár semmi. A felére csökkentett napi táppénzzel szerintetek hány pár fog gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
2011. márc. 18. 10:29
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
53%

Hát az ért a 40 ezerből hárman, szerintem itt valami sántít. Még internetre is telik?

Esetleg nagyszülői segítség?

Most sok ember haragudni fog rám, mégis leírom:

Én inkább többet vonnék el azoktól a nyugdíjasoktól akik 75 év felettiek, és a minimálbérnél többet kapnak. Azok élnek meg magas kort, akik nem fáradtak bele a munkába, aki meg megerőltető veszélyes munkát vállal, az meg sem éri a nyugdíjkorhatárt. A várható élettartam nem a genetikától függ, hanem sokkal inkább attól milyen (könnyű vagy nehéz) életet élt az illető.

Durva, amikor fiataltól vonják le a nyugdíjasoknak, családi pótlékosoknak szánt pénzeket, akik emiatt nem képesek alapot teremteni egy felelős gyermekvállalásához.

2011. márc. 18. 12:53
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Az ország népessége rohamosan fogy, annak ellenére, hogy a kisebbségiek nagyon sok gyereket vállalnak. Na gondolj csak bele, ha így is fogy, akkor milyen kevés magyar gyerek születhet. És ez nem egy új jelenség, már régen megtehették volna.
2011. márc. 18. 14:39
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Azzal nem lenne probléma,hogy azokat támogatja akiknek van gyerekük.Nekem inkább azzal van bajom,hogy azokat ellehetetleníti akiknek nincs gyereke.
2011. márc. 18. 16:09
 14/25 anonim ***** válasza:

valakit muszály...

a gazdag haverokkal csak nem cseszhet ki...

2011. márc. 18. 17:48
 15/25 anonim ***** válasza:
66%

12:53:

"Azok élnek meg magas kort, akik nem fáradtak bele a munkába, aki meg megerőltető veszélyes munkát vállal, az meg sem éri a nyugdíjkorhatárt."

A papám 80 éves, fiatalkora óta egy acélgyárban dolgozott (kb. 40-50°C hőmérsékletben kellett dolgoznia), onnan is ment nyugdíjba. A ház körül is mindent ő csinál, 2-3-4 mázsa fát egyedül felaprít (kézi szerszámokkal) és elpakol, kertet ás(igaz csak fél hektár a föld, de ásóval dolgozik). Kemény fizikai munkát végzett? Megélte a nyugdíj korhatárt?

Bocsi, de ez kikívánkozott.

2011. márc. 18. 19:12
 16/25 anonim ***** válasza:

Természetesen én is ismerek ilyen kivételeket.

De egyre több, olyan esettel találkozom, hogy 80 éves temeti el az 50-es gyerekét.

2011. márc. 18. 19:57
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

A 12:53-as hozzászóló véleményéhez írnék. Nagymamám 3 gyereket szült, nevelt fel. Emellett pedig 40!! éves munkaviszony után ment végleg nyugdíjba. Arról meg ugye ne beszéljünk, hogy mellette háztartást vezetett, aztán unokázott, stb. Nyugdíjasként rendszeresen ingyen segített a Máltai Szeretetszolgálatnak és a Lepra Missziónak.

Szerited keveset dolgozott???

Előszőr talán át kéne GONDOLNOD, hogy miket ÍRSZ!!!

Most 85 éves, a fizetéséből éppenhogy megél. Vegyük el az ilyenektől? Dögöljenek meg az öregek, mert rájuk már nincs már szükség?

Támogassuk inkább a kisebbséget, akik már 14-16 évesen elkezdik a gyerekgyártást? Aztán kiküldik az utcára a kölykeiket koldulni? Rabolnak meg fosztogatnak? Adjuk lakást a seggük alá, támogasuk őket, mert dolgozni 1 percet sem dolgoznak??? ÉN AZ ILYENEKTŐL SAJNÁLOM A PÉNZT! Nem az olyanoktól, akik 30-40 évet becsülettel ledolgoztak!

Érdekes, hogy Nyugat-Európában mindenhol magasabb az átlagéletkor, mint Mo-n. Vajon miért? Miért magasabbak ott a fizetések, van több szabadság, kapja meg a munkás a teljes fizetését, ha betegállományban van? Miért tudnak pl. a német nyugdíjasok évente többször is külföldre utazni? Hány olyan magyar nyugdíjas van, aki megteheti, hogy minden évben több hetet külföldön nyaral?

Nyilván Orbánék idős rokonai megtehetik.

2011. márc. 18. 21:00
 18/25 anonim ***** válasza:
26%

Olvasd el még egyszer, mit írtam.

Nem a kisnyugdíjasokról, hanem azokról akik a minimálbérnél többet kapnak azoktól kellene levonni, nem pedig azoktól a fiataloktól, akik FELELŐS GYEREKVÁLLALÁSON GONDOLKOZNAK.

Írhattok még sok kivételes esetet, de nem hinném, hogy pl. a traktoros kisasszonyok megélték a 80-at, de még akár egy szobafestő is. Sokkal inkább azok élnek ilyen sokáig, akik egy kényelmes beosztásban szépen leülték a 8 órájukat abban a 40 évben. Abban a 40 ÉVBEN.

2011. márc. 18. 21:39
 19/25 anonim ***** válasza:
51%

12.53-as Te nagyon félreértettél valamit,az én válaszomban.Én azt irtam,hogy egyedül a családi pótlék ami stabil.Egy árva szóval sem utaltam arra,hogy CSAK ennyi a bevételünk,mert abból valószinüleg már éhen döglöttünk volna.

A másik.Az én nagymamám,úgyszintén 43 évet dolgozott le egy helyen,három gyereket nevelt fel egyedül,köztük az apámat.A belét dolgozta ki szerencsétlen egész életében,és meddig élt? 92 éves volt amikor sajnos meghalt.

2011. márc. 19. 00:53
 20/25 anonim ***** válasza:
66%

Okoskodó fiatal barátom! Ha neke úgy kellene élned,ahogy a mai 70-80 évesek éltek,akkor nagyon félre állna a szád!

Megnézném,amikor fát vágsz a tüzeléshez,pucolod a kályhát,mosod teknőben a ruhákat,hordod a vizet az utcai kútról,viszed a pár hónapos gyereket a bölcsibe. Ledolgozod a munkaidődet,utána otthon éjfélig csinálod az otthoni munkákat. Reggel pedig 5 órakor kelsz,hogy elkészítsd az aznapi ebédet-vacsorát, a gyerekek uzsonnáját stb.

Az pedig csak részben igaz,hogy Viktorka a gyerekes családokat támogatja. Csak azok vehetik igénybe a családi adókedvezményt,akiknek elég magas a jövedelme. A nagytöbbség nem kap belőle jóformán semmit.

2011. márc. 19. 07:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!