ma 15:26
Hát én sem értem mi köze Demszkynek most ehhez! 20 év Fidesz kormányzás után,ha Orbán rámaszturbálna a magyar zászlóra,akkor is azzal érvelnének,hogy Gyurcsány meg szídta az árpádsávost vagy mi? És ,ha én Gyurcsányt se csíptem akkor mi van? Fogadjak el minden Fidesz pofátlanságot,mert az MSZP elszúrta? Ők még csak egy éve vannak,de Gyurcsány első két éve nem volt ilyen tré! Mi lesz késöbb?
Irodalmi szempontból nem látok benne kifejezetten nagy problémát. Politikai szemszögből sem etikátlan.
Az Orbán beszéd nagy része is aktuálpolitikáról szólt.
Nézzünk egy Ady verset a szerelemről. Mivel én nem vagyok érzelmileg ingatag, a kapcsolatom harmonikus, ezért csak a nekem kedves szép sorokat idézem a szerelmemnek. Így tett a kormány is, csak azt kapta a szeretett nép ami a szívének kedves lehet.
"Van egy érdekes kérdésem ezzel kapcsolatban. A japán kormány 1 év börtönnel is bünteti most azokat akik a hivatalos információknál nagyobb veszélyhelyzetnek állítja be jelenlegi atomkatasztrófát. Ez cenzúra vagy jogos fellépés a tömeghisztériát keltőknek?"
Igazad van, jó a párhuzam. Az Orbán kormány tényleg felér egy katasztrófával.
"Irodalmi szempontból nem látok benne kifejezetten nagy problémát. Politikai szemszögből sem etikátlan."
Akkor te bizony agyhalott vagy.
"Akkor te bizony agyhalott vagy."
feltétel nélküli fidesznyik, mégis mit vártál tőle?
Nekem is van egy versem:
Petőfi Sándor -
AKASSZÁTOK FÖL A KIRÁLYOKAT!
- Ez volt a költő, meg a vers címe, de hát én régi royalista családból származom, ezért inkább ezeket felejtsük el...
Hatalmas kezdesz lenni végre, nép!
Ez mind igen jó, mind valóban szép,
Kaszálhatd a fűt világvégeig,
Holnap kinő az, ha ma lenyesik.
Tördelheted le a fa lombjait,
Idő jártával ujra kivirít;
Ezerfelé bús harcmező a hon,
Arat rajt a halál irtóztatón,
Itt egy falu, amott egy város ég,
Százezerek jajától zúg a lég;
Lantom s kardom kezembül eldobom,
A hóhérságot majd én folytatom,
(Debrecen, 1848. december.)
Nos, ezek szerint így is lehet. Ugye milyen szép? És (mint fentebb is mondták) ez sem irodalmilag, sem politikailag nem kifogásolható.
Akár a király dicsőítésére is elő lehetne adni...
Értsük már meg, hogy egy verset megcsonkítani akár irodalmi, akár politikai szempontból is ELFOGADHATATLAN. Ha csak részletet adnak elő belőle, akkor is meg kell nevezni a költőt, és a vers címét, valamint hogy nem a teljes mű fog elhangzani, hanem annak részlete. Mivel ezeket az előadó - hogy is mondjam - ELFELEJTETTE megemlíteni, ez az előadásmód szerintem megtévesztő, manipulatív, és egyszerűen ELFOGADHATATLAN volt.
Pedro
Sajnos Orbán a kommunista praktikákat hozza vissza.
A "nemzeti nép" és a médiák inkább rágódjanak azon, hogy a nemzeti ünnepen elszavalt versből miért csak részleteket közölnek, mint azon a tehetetlen, pillanatnyi, ötletelt, népnyúzó politikán, amelyet jelenleg csinálnak. Ezt hívják terelésnek, amelyet az előző rendszer nagyon eredményesen alkalmazott.
No meg a "szakmai hozzáértésük" is igen nagy, vagy irtózatosan lusták voltak utána nézni, hogy ez a vers mit is tartalmaz. Mikor rájöttek, hogy ez a jelenlegi kormányzatról is szólhat és elindíthat egy "ünneplési" forradalmat, akkor gyorsan kihagyták a kényes részeket.
Sajnos csak a hatalom fontos nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!