Mit szóltok hozzá, hogy a FIDESZ a felére csökkentette a táppénzt?
Idézek a cikkből: "[Nagy Anna] A javaslat melletti érvként említette a kormányszóvivő, hogy a kabinet szeretné csökkenteni azoknak a számát, akik indokolatlanul veszik igénybe a táppénzt."
Hát igen, ez a megoldás. Szakértői kormány, szakértői program, s cseppet sem megszorító a Széll Kálmán Terv.
"a kabinet szeretné csökkenteni azoknak a számát, akik indokolatlanul veszik igénybe a táppénzt."
Akkor miért nem a betegkommandót vezetik be inkább? Most marha jó lesz, hogy dög beteg emberek fognak bejárni dolgozni, az anyukák is beviszik a beteg gyereket az oviba, had fertőzzön mindenki mindenkit.
Ez így, hogy "felére csökkentette a táppénzt" elég komoly csúsztatás. Felére csökkenteNÉ a táppénz MAXIMUMÁT egy javaslat szerint. Vagy a pártújságban ez így jelent meg, hogy magát a táppénzt csökkenteTTe?
Legyen nektek öröm az ürömben, hogy a nettó 180 fölött keresőket érinti a javaslat.
Családbarát kormány ugyebár... :D
Amúgy érdekes, hogy pénzt nem, de plusz szavazati jogot azt igen.
"dubiis libertas válasza:
Akkor, együtt, közösen: ez nem megszorítás. Hangosabban."
"Nem haggy uk! Nem haggy uk! Nem haggy uk!"
18:56
Tévedsz, téged nem érint a dolog. Gondolom ennyi fizetésből telik minden hónapra a több ezer forintos multivitamin, immunrendszer-erősítő, de (cáfolj meg, ha nem így van) ha 40 fokos lázad lenne, akkor is bemennél dolgozni ennyi fizetésért. Én legalább is megtenném.
Abszolút nem vagy kompetens a dologban, és kontárként (kibicként) nagyon könnyű belepofázni a dolgokba. Valóban ennyire kiveszett az emberekből a szolidaritás, hogy egyetértenek azzal, hogy ahelyett, hogy felülvizsgálnánk a táppénzen levők valós egészségügy állapotát, inkább vegyük el az összes személy juttatásának a felét, mert vannak köztük olyanok, akik csalnak a vizsgálaton? Szégyellem magam helyettetek, amiért magyarnak nevező emberek így gondolkodnak. "K.rvaország"!
""Nem haggy uk! Nem haggy uk! Nem haggy uk!""
Hát már meg ne haragudj, de inkább ez a nem hagyjuk, mint a "nem lesznek megszorítások". ja és jó lenne nem keverni a szezont a fazonnal. Én nem vagyok MSZP-fan,de mégis kint voltam.
Ezt a törvényjavaslatot akár úgy is fel lehet fogni, mint "gesztust" a kiskeresetűek felé. Hisz őket nem érinti a felső határ, csak azokat, akik 5.000 forint felett kapnának táppénzt. Igaz még ők sem olyan nagy keresetűek.
Az 5 és 10 ezer között kapók viszont nincsenek olyan sokan, hogy észrevehető megtakarítást jelentsenek az országnak, de ezek az emberek észrevehetően kevesebbet fognak kapni.
A járványos betegségek viszont ugrásszerűen fognak emelkedni. Így több gyógyszer kell, ez viszont észrevehetően nagyobb kiadást fog jelenteni az országnak és a betegeknek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!