Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Működhetett-e az EMBERDARÁLÓ...

Működhetett-e az EMBERDARÁLÓ az 1950. -es években, az ÁVH dunaparti központjának alagsorában?

Figyelt kérdés

Itt beszél róla a tervezője:

http://www.youtube.com/watch?v=68YjtymGCqo

Valami hasó módon működhetett:

[link]

2011. márc. 10. 14:59
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
81%

Ez nem legenda tudtommal, szóval az urbanlegendses link hülyeség.

"Amikor a forradalmárok bevették a Kilián-laktanyát,és kiszabadították a foglyokat,nem találtak ilyesmit."

Tán mert nem ott működött?

"Ha lett volna,arról az egész ország tudott volna. Ahogy tudott a többi dolgaikról is."

Ó, hát persze. Elvitték, sose került elő a családtag. Mit is tudtak róla a családban és mit tudnak róla azóta is a leszármazottak?? Annyit, hogy eltűnt. Fogalmuk sincs hova és mi lett vele.

"Aki túlélték,azok sem beszéltek ilyesmiről."

Túlélték? Mit? A darálást? Vagy kire gondolsz, aki mondjuk ott dolgozott, kezelte a gépet vagy ilyesmi? Te ki mernél állni a gyerekeid elé, a nyilvánosság elé és bevallani, hogy te is benne voltál (még ha kényszerítettek is rá)?

Bárki aki tudott róla nem érdeke elmesélni ezt te is beláthatod.

2014. jan. 16. 05:22
 22/28 anonim ***** válasza:

" csak elmondják közeli rokonoknak vagy ismerősöknek, én is hallottam egy öregbácsitól aki akkor gépész volt ott."

Hát ez az. Az ilyenre meg azt mondják, hogy "legenda". Nyilvánosan senki nem mer kiállni, hiszen ilyen borzalmat még az sem vállal fel aki kényszerítés hatására dolgozott ott.

De ha csak családi-baráti körben beszél róla, akkor az le van degradálva legendának.

Vajon miért titkos annyi minden még mindig a régi rendszerről? Bőven van még titkolnivaló.

2014. jan. 16. 05:28
 23/28 hangszoros ***** válasza:
Mérgelödök, mert láttam egy videót ahol disznon, vagy kis borjun mutatták a müködését. nem találom. Nem egy étvágygerjesztő látvány volt
2014. máj. 16. 10:49
 24/28 anonim ***** válasza:
Szerintem létezett de titkolják mint a nácik a gázkamrák meglétét.
2014. máj. 16. 15:36
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván létezett. De ki meri bevallani nagy nyilvánosság előtt, hogy tudott róla és nem tett ellene semmit?

Meg úgy mégis mit kéne tennie annak aki tud róla biztosan? 60-70-80 évesen az ember nyugalomra vágyik, nem arra, hogy ő legyen az újságok címlapján, ráadásul ilyen borzalmak kapcsán.

2014. máj. 18. 02:42
 26/28 anonim ***** válasza:
utolsónak teljesen igaza van, a kommunizmus mocskosabb volt akármelyik rendszernél biztos hogy eltitkolják, nagyapám is hazajött Don-ból átlőtt tenyérrel és mivel Horty katona volt 5 év kényszermunkára itélték a Tiszalöki erőmű építésére, televolt SS el meg magyar honvéddel az építő csapat.
2014. máj. 18. 18:25
 27/28 hangszoros ***** válasza:
2014. aug. 11. 13:24
 28/28 anonim válasza:
1981 őszén sorkatonaként, Hatvan mellett Nagygombosra voltunk kirendelve mezőgazdasági munkára. Munkaidő után minden nap nagy sétákat tettem a környéken. Így ismerkedtem meg egy idős bácsival, aki elmondta: saját szemével látta, amint Inárcs-Kakucs határában ásott gödrökbe gyűjtötték a holttesteket, majd savval leöntve megsemmisítették. Sokat. Ő ugyanis ott volt őr.
2016. febr. 6. 14:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!