Valaki fel tudná oldani nekem ezt az ellentmondást?
Szóval állítólag munkanélküliség van. Ez azt jelenti, hogy többen akarnak dolgozni, mint ahány munkahely van, nem?
De itt jönnek a Fidesz intézkedései: Érettségi előtt kötelező közmunka, 15 éves kor után kirúgják, gondolom ezután el lehet menni dolgozni... De hova?
Nem értem, miért hoznak olyan intézkedéseket, amivel többen tudnak dolgozni, ,ha egyszer munkahelyek nincsenek, ahol ezt megtehetnék. Nem lehetne az érettségi előtt állók helyett embereket felvenni az adott munkákra, PÉNZÉRT?
Öhm...
"munkaerőhiány van, vagy munkanélküliség."
lehet munkaerőhiány, akkor is, ha rengeteg munka van. Lehet munkanélküliség akkor is, ha esetleg rengeteg munka van.
Nem fogja szétb@szni a munkaerőpiacot, meg semmi ilyesmi, csak nem igazán látom értelmét.
Van munka? -> vegyenek fel rá embert, és ne ingyen végeztessék el.
Persze aki bukik érettségin, az nem amiatt foig bukni, hogy előtte felsöpörte a játszóteret, és tényleg nem árt senkinek, de szerintem ingyenes munkára küldeni kötelező jelleggel embereket elég kommunizmusszagú.
Vannak majdnem minden iparágban olyan munkák amit inasmunkának hívunk és nem éri meg főállású alkalmazottakat ezekért fizetni.Egy inasnak pedig soha nem kell akkora bért fizetni.Amíg ott dolgozik a tizenéves inas egyre jobban belejön és egyre többet lehet rábízni ennek arányában egyre értékesebb munkaerő és több bért kérhet.Mindenki jól jár a munkáltató is mert kitaníthat fiatalokat úgy és arra amire szüksége van, a fiatal is mert szakmát tanul és ezáltal értéke lesz ahelyett , h az iskolapadot koptatná teljesen hiábavalóan.
Csak azt nem tudom amikor már jól képzett munkaerő lesz pár év múlva és megy neki az adott szakma , hogyan lesz róla papírja is a fiatalnak?
Munkahelyeket pedig ,(csak szólok má) h nem Orbán Viktor fog teremteni , hanem mi kell teremtsünk magunknak. Mi kell megtaláljuk mire van igény és minekünk kell , felépítenünk a piacunkat arra és mindent ami szükséges hozzá.
Orbánék annyiban tudnának segíteni a helyzeten, h a jelenlegi kis és középvállalkozókat hagynák felfutni , kiteljesedni és enyhítenének a sarcokon, dézsmákon és járulékokon, h ne kelljen háromszor is meggondolnia ha szüksége van további munkavállalókra eme sarcok miatt hanem bátran vehessen fel még embert annyit amennyire szükség van és ne legyen rákényszerítve , h az utolsó bőrt is lenyúzza róluk , mint ahogy a munkaadóról nyúzza az adóhivatal mostanság.
Ha kevesebb adót kell fizetni sokkal többen befizetik .Mások hazahozzák külföldre vitt vállalkozásukat.Nem lesz érdemes feketézni és félve sunyiba huncutkodni. Összességében , több pénz folyik be az államkasszába.
Elmélet szintjén ez mind nagyon szép és jó , de sajnos nem látom a gyakorlatba ültetést még most sem!
Az utcaseprés és egyéb közmunkáknak semmi köze a munkahely teremtéshez mert őket is a befizetett adókból kell megfizetni.
Ha most arról beszélsz, h a szociális segélyekért némi munkát is kell végezni , akkor szerintem az ok.Igenis dolgozzanak meg azért a pénzért annyit amennyi a pénzük értéke.Ha a semmire is adnak pénzt akkor ,ki fog dolgozni is érte?
Munkanélküliség azért is van mert nem arra vannak képezve az emberek amire igény volna és azért is van mert a munkavállalóknak is túl nagyok az igényei ahhoz képest amit tud és amire képes.Azért is van mert vannak olyan országrészek amelyeket elkerüli a tőke ,a vállalkozások , mert előnytelen a fekvése vagy a társadalmi szerkezete.
Például itt mifelénk van munka aki akar dolgozni és nem teljesen analfabéta az talál munkát többfélét is.Ja hogy sokat kell dolgozni és a fizu elég közepes mellé...és jobb sopánkodni , h milyen szar neki.Diplomásoknak is van hely de ha frissen végzett gyakorlattal nem rendelkező diplomás vagy és beléd égett az egyetemi évek alatt egy felsőbbrendűségi tévképzet és nem érted miért nem kínálnak neked azonnal hozzád méltó munkát?Akkor szerintem benned van a hiba .Ezt ne vedd magadra de ismerek ilyeneket is . Otthon sunnyadnak és panaszkodnak , h nem találnak őméltóságuknak megfelelő munkát.És van még a munkanélkülieknek az a tábora akiket őszintén sajnálok mert rajtuk kívül álló okok miatt szűnt meg a munkahelyük ahol már lenyomtak sok éveket és most elég nehezen találnak magukra a kinti vadvilágban.
De ha valaki félanalfabéta , beszámíthatatlan, szakképzetlen és bűnözésre hajlamos ,ezenkívül lusta és csak hülyeségeken jár az esze akkor igen kevés esélye van arra , h valaki alkalmazza csak azért, h legyen neki is mit zabálnia.
Kár hogy 16 év után nem lesz tanköteles egy diák De őszintén a fidesz elgondolkodott már ezen egy picit?
még ha azt mondta volna hogy 18 vagy 20 éves koráig de 16?
14 ,15 éves korába kikerül a állt is 8ó sztályábol ha bukott vagy év vesztes 16 éves Ha nem kötelező neki legalább 18 éves koráig tanulni akkor legyen belőle segédmunkás? mert hogy egy 16 éves gyerek biztos hogy nem fog továbbtanulni ha nem muszáj !!
És itt jön a dilemma hogy :á... majd ha 18 leszek ááámajd jövöre,áááá ilyen öregen én már nemégetem magamat
pedig igazam lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!