Gazdaságilag mi indokolja, hogy nálunk sokkal drágább a cukor mint Ausztriában?
Ha 10-30 forint lenne az eltérés azt mondom még belefér, mert idióta országban élünk. De mitől lehet több mint 100 forint eltérés ?
Ha valaki megvesz egy kamion cukrot nagyker áron Ausztriában és behozza, már akkor is sokkal olcsóbban lehetne adni.
ma 14:41
Látod nem csak marha vagyok, hanem idióta is - de nekem már kinyílt a szemem, látok és elkezdek okosodni is. Magyarázd el nekem léci, hogy a Széll Kálmán terv angol változata, miért tartalmazza azokat a részleteket is, amelyek megint minket szorítanak meg?
Egyébként az egyiptomi lázadás kirobbanása előtt Nemzeti Vezérünk közvetlenül ott járt és nem tudjuk, hogy kivel, mit tárgyalt. Lehet, hogy a kérdésed az igazság. Ébredj!
"Látod nem csak marha vagyok, hanem idióta is - de nekem már kinyílt a szemem, látok és elkezdek okosodni is. Magyarázd el nekem léci, hogy a Széll Kálmán terv angol változata, miért tartalmazza azokat a részleteket is, amelyek megint minket szorítanak meg? "
Ez inkább okosKodás, mint okosodás. Ha arra kérlek, hogy idézd vagy linkeld a megszorítást tartalmazó részt, akkor csak annyit válaszolsz, hogy keressem meg...
ma 21:47
A kérdésre nem válaszoltál. Link sincs még, de nézd meg a Hír tv kivételével a híradókat és tájékozottabb leszel. okoskodásra is lehet választ adni, de ha elfogult, hívő fideszes vagy akkor inkább ne adj. Köszi.
"Gimes Gergely szerint az angol nyelvű anyag érdemi újdonságot nem tartalmaz"
"Magyar Kornélia, a Magyar Progresszív Intézet igazgatója szerint lényeges különbségek vannak a két változat között, melyek két teljesen eltérő világot festenek fel."
Egy linkeden belülről a kettő... Még jó, hogy legalább az elemzők ugyanazt elemzik ki. Az egyik szerint mást is tartalmaz (megszorítást), bár nem írják egyik hírben sem, hogy konkrétan milyen megszorítás, a másik szerint nincs lényegi változás (márpedig egy megszorítás lényegi változás). Az indexen meg is mást írnak a szövegben, mint a táblázatban...
(Nem mellesleg az index, fn, hvg nem épp "független" média)
A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 18:16
Kedves fenti válaszoló!
A cukorrépa cukortartalma úgy általában sokkal magasabb, mint a cukornádé, ráadásul sokkal igénytelenebb növény is, így az előállítási költsége is kevesebb. Ha hozzá vesszük a szállítást Dél-Amerikából, akkor még gazdaságosabbnak hat a hazai termelés gondolata. Miért van az, hogy az osztrák gyárnak megéri cukrot termelni Magyarországon?
Ez is egy olyan iparág amit fillérekért tudtak privatizálni a vezetők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!