Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Gazdaságilag mi indokolja,...

Gazdaságilag mi indokolja, hogy nálunk sokkal drágább a cukor mint Ausztriában?

Figyelt kérdés

Ha 10-30 forint lenne az eltérés azt mondom még belefér, mert idióta országban élünk. De mitől lehet több mint 100 forint eltérés ?

Ha valaki megvesz egy kamion cukrot nagyker áron Ausztriában és behozza, már akkor is sokkal olcsóbban lehetne adni.

2011. márc. 7. 22:23
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
A magyar cukorgyárak bezárásának volt más oka is a cukornádon kívül.
2011. márc. 8. 18:39
 22/27 anonim ***** válasza:

ma 14:41

Látod nem csak marha vagyok, hanem idióta is - de nekem már kinyílt a szemem, látok és elkezdek okosodni is. Magyarázd el nekem léci, hogy a Széll Kálmán terv angol változata, miért tartalmazza azokat a részleteket is, amelyek megint minket szorítanak meg?

Egyébként az egyiptomi lázadás kirobbanása előtt Nemzeti Vezérünk közvetlenül ott járt és nem tudjuk, hogy kivel, mit tárgyalt. Lehet, hogy a kérdésed az igazság. Ébredj!

2011. márc. 8. 21:34
 23/27 anonim ***** válasza:

"Látod nem csak marha vagyok, hanem idióta is - de nekem már kinyílt a szemem, látok és elkezdek okosodni is. Magyarázd el nekem léci, hogy a Széll Kálmán terv angol változata, miért tartalmazza azokat a részleteket is, amelyek megint minket szorítanak meg? "

Ez inkább okosKodás, mint okosodás. Ha arra kérlek, hogy idézd vagy linkeld a megszorítást tartalmazó részt, akkor csak annyit válaszolsz, hogy keressem meg...

2011. márc. 8. 21:47
 24/27 anonim ***** válasza:

ma 21:47

A kérdésre nem válaszoltál. Link sincs még, de nézd meg a Hír tv kivételével a híradókat és tájékozottabb leszel. okoskodásra is lehet választ adni, de ha elfogult, hívő fideszes vagy akkor inkább ne adj. Köszi.

2011. márc. 8. 21:58
 25/27 anonim ***** válasza:

Kerestem neked:

- [link]

- [link]

- [link]

és még keress rá.

Nekem ebből az jön le, hogy miután az én hátamon is felkapaszkodtak a hatalomba, onnantól kezdve teljesen hülyének néznek. Meg idiótának is - lehet, hogy igazad van.

2011. márc. 8. 22:05
 26/27 anonim ***** válasza:

"Gimes Gergely szerint az angol nyelvű anyag érdemi újdonságot nem tartalmaz"

"Magyar Kornélia, a Magyar Progresszív Intézet igazgatója szerint lényeges különbségek vannak a két változat között, melyek két teljesen eltérő világot festenek fel."

Egy linkeden belülről a kettő... Még jó, hogy legalább az elemzők ugyanazt elemzik ki. Az egyik szerint mást is tartalmaz (megszorítást), bár nem írják egyik hírben sem, hogy konkrétan milyen megszorítás, a másik szerint nincs lényegi változás (márpedig egy megszorítás lényegi változás). Az indexen meg is mást írnak a szövegben, mint a táblázatban...

(Nem mellesleg az index, fn, hvg nem épp "független" média)

2011. márc. 8. 22:47
 27/27 anonim ***** válasza:

A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 18:16

Kedves fenti válaszoló!

A cukorrépa cukortartalma úgy általában sokkal magasabb, mint a cukornádé, ráadásul sokkal igénytelenebb növény is, így az előállítási költsége is kevesebb. Ha hozzá vesszük a szállítást Dél-Amerikából, akkor még gazdaságosabbnak hat a hazai termelés gondolata. Miért van az, hogy az osztrák gyárnak megéri cukrot termelni Magyarországon?

Ez is egy olyan iparág amit fillérekért tudtak privatizálni a vezetők.

2011. márc. 9. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!