Szerintetek jól cselekedet Orbán amikor "hátat" forditot az IMF-nek (nyugatnak) és inkább Kinával "szövetkezik" gazdaságilag?
Szerintem jól tette. Az IMF csak kamatos pénzt nyújt, mint az uzsorások, Kína viszont a hitel mellé befektetőket, munkahelyeket is hozhat, aminek adóbevételei kitermelheti a pénz visszafizetéséhez szükséges többletet.
Elképzelhető egy olyan szerencsés variáció, hogy mindkét fél jól jár. Kína pénzét és bizalmát viszont nem szabad eljátszani, mert akkor még mélyebbre süllyedünk. A Kínai kultúrában a lopás a legnagyobb bűnök közé tartozik.
Előző kiegészítése: Persze az IMF hitelt is lehetne értékteremtő beruházásokra fordítani, de ehhez nálunk hiányzik a tudás és akarat. Kecskére a káposztát effektus. Tolvaj politikusainkban nem lehet bízni.
Kína ehhez megfelelő tudást, de legfőképp fegyelmet adhat a pénz felhasználása kapcsán, és remélem, hogy a lopást keményen bünteti.
Ha ezt nézzük, jobban játhatunk Kínával.
Én nem tudom megítélni, de az a gyanús, hogy az Orbán-imádók sem nyilatkoznak egyértelműen pozitívan.
Mellébeszélgetnek, várják egymás véleményét.
Ám szívből kívánom: sikerüljön!! A magunk érdekében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!