Valaki értelmezi ezt nekem?
"Az új magyar alkotmány tartalmazzon kötelezettségvállalást a jövő nemzedék iránt."
Nem érzem magam hülyének, de mégsem tudom teljesen értelmezni, hogy ez mit takar. Másik meg:
"Az új magyar alkotmány fejezze ki a határon túl élő magyarokkal való nemzeti összetartozás értékét és kötelezze a mindenkori kormányt ezen érték védelmére."
Ez most mit jelent? Mert a logikus válasz az, hogy egyetértek vele, de nem lehet tudni, hogy ez most takar-e szavazati jogot, vagy ilyesmit, amivel ha még meg is köveznek itt egyesek, de nagyon nem értek egyet.
Mondok én még neked ilyeneket: Az új magyar alkotmány tükrözze a magyar államiság ezeréves fejlődése során felhalmozott értékeket, juttassa kifejezésre a nemzeti szolidaritás fontosságát, írja elő a felelős költségvetési gazdálkodás kötelezettségét stb. Azt hiszem a hiba nálad van annyiban, amennyiben megpróbálod egy kicsit komolyan venni a kormánypropagandát, és azon belül ezt az alkotmányozási maszlagot. De biztos nem tehetsz róla, te még nem éltél a 70-es években. Én igen, és onnan köszönnek vissza ezek a tulajdonképpen jól hangzó, de semmitmondó jelszavak. Klikkelek be még ilyeneket mutatóba:
Más korszak, más lózungok, de a lényeg ugyanaz. Ki ne értene egyet például azzal, hogy békét, biztonságos jövőt az emberiségnek? Ugyanaz, mint hogy felelősséget vállalunk a jövő nemzedékek iránt. Csak hát minek ezzel dobálózni, mi értelme van? Semmi, de végül is egyet lehet vele érteni. Aztán a párt meg csinál, amit akar, és ha bármit csinál, az mindig visszavezethető a jelszavakra. Az ilyen absztrakt szövegeknek önmagukban semmi értelmük nincs, konkrétan semmi nem vezethető le belőlük, de ha akarjuk bármi levezethető és bárminek az ellentéte. Na ennyi az értelmük ezeknek a kérdéseknek.
A kérdőívet ma kaptam meg. A legtöbb kérdés értelmezhetetlen,és csak általánosságot tartalmaz.
Arra jó az egész,hogy a kormány elmondhassa,hogy megkérdezték az emberek véleményét.
Annak van igaza,aki a 70-es évek szóvirágaihoz hasonlítja ezeket a kérdéseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!