Szerintetek indokolt egy ekkora országban 800ezer közalkalmazott?
Na most ne gyertek itt nekem a francia példával ,mert messze nem vagyunk abban a helyzetben mint ők.
Azt pedig nagyjából tudni lehet, h az aktív lakosság hány százaléka a tényleges adófizető.
Nem tudom , jól számoltam e de nekem az jött ki , h kb 300 lakosra jut egy önkormányzati képviselő.
Arra is emlékszem h az átkosban 39en dolgoztak a városházán itt nálunk, portással mindennel együtt. Most pedig 104 en vannak.
Szerintem sem indokolt. Kétharmada is elég volna. Országyűlési képviselőket , polgármestereket , önkormányzati képviselőket felezném.
Ezenkívül a számtalan államtitkárokat és hozzájuk kapcsolódó lébec apparátust , akik a háttérben kellene különféle hatástanulmányokat és egyéb dolgokat készítsenek , negyedelném.
Szóvivő meg ilyenek ! Minek? A miniszter a képviselő , bármikor nyilatkozhat bármiről ha akar. Technika van, 21. századi.Ha pedig nincs képbe , vagy nem tud fogalmazni fejből , vagy nem tud egy beszédet megírni és elmondani, akkor pályát tévesztett.
Amúgy teljesen igaza van a kérdezőnek szinte mindenben, de megjegyezném , h a legnagyobb pénzek nem arra mennek el ,hogy 200ezerrel többen vannak a közszférában mint kellene és nem is aszociális juttatásokra, hanem simán ellopják vagy közpályázatokon túlszámláznak majd visszajuttatnak nekik stb és ezek a pénzek mennek kifele ofshore cégekbe Ciprusra vagy Sesuell szigetekre stb .
Aztán következő pályázaton is megjelennek ezek a cégek és nyerik , vagy alvállalkozóként szerepelnek további a alvállalkozókkal alattuk.Sokszor még nevet sem változtatnak közben:)
"Szerintem sem indokolt. Kétharmada is elég volna. Országyűlési képviselőket , polgármestereket , önkormányzati képviselőket felezném."
Kár, hogy amit felsorolsz az nem közalkalmazott, hanem köztiszt6viselő... Jól indítasz...
Egyébként kevés a közalkalmazott... Bőven lehetne több is, mert egy-két hivatali ügyintézés rohadt lassú... Próbálj meg egyetemet váltani... Nem egy hét alatt nincs meg egy hónap alatt se...
A legtöbb hivatal gyakorlatilag csökkentett létszámmal üzemel, ahogy tud... Semmi gond velük... Nem kéne őket szidni, még ha egyesek nem is látnak azon a demagóg nézetükön túl, hogy aki nem a termelésben dolgozik, az már nem is ember... Fel kéne fogni, hogy egy gazdaságilag
jólműködő országban a termelés maximum 25-30%... A többi pedig szolgáltatás... mint pl. a közalkalmazottak...
Black most kivételesen nincs igazad.
Az ügyintézés azért olyan lassú mert bürokrácia van. Ha már ott van az a rahedli nép valami feladatuk is kell nekik ott legyen ,aminek a következménye , h téged vagy csak az irataidat szépen körbe küldözgetik egymást közt , hogy mindegyik láttamozhassa.Ha kevesebben volnának egy ablaknál tudnál elintézni mindent, mert az az egy aki ott van tudná mikor hova mire van szükséged.
Más.
Itt van olyan , h városfejlesztés .Nyolcan unatkoznak abban az irodában .Amikor meg valami munka van ,melléjük még külső tanácsadókat is szerződtetnek ( a haveri körből) szép pénzekért.
Ismerek olyan mindössze érettségivel rendelkező nőcit aki egyik éveben a lakásosztályon volt , aztán a földhivatalt erősítette most pedig a helyi adók osztályán unatkozik látványosan.Szóval szinte mindenhez ért:))
A mi polgármesterünk egyik titkárnője osztálytársam volt.Úgy ment át matekból tizedik végén, hogy azt mondta a tanár h rajzoljon a táblára egy kockát és átengedi.Rajzolt egy négyzetet és már ez is szép volt tőle mert nem lehetett többet elvárni.Akkor , h is kerülhetett abba az állásba?
Valaki azt mondta volna ne legyenek ezek, leppurd?
Nem arról van szó , hanem arról ne legyen oda betolva mindenkinek a mindenkije újonnan kitalált tisztségekben és indokolatlan létszámban.
Hidd el, hogy igazam van... Rengeteg olyan közalkalmazottat ismerek, hogy hegyekben áll a túlórája, és minden hónapban csak növekszik ez a halom...
Abban valóban egyet értünk, hogy nem kellene felvenni minden havert, komát, sógort, mert velük nem lehet eredményes és értékes munkát végezni, de hidd el, hogy azon felül képzett közalkalmazottakból hiány van...
Ez a kérdés hasonló témát feszeget. Érdemes ezt is elolvasni.
http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__155..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!