A csávó aki 5 napig huzza fel a mopedautóját a minisztériumhoz, az mi ellen tiltakozik?
A fickó baja a nem egyértelmű jogi szabályozás.
A magyar jog nem tudja megfelelően besorolni ezt a mopedautó nevű nyavaját. Segédmotorkerékpár ? Gépkocsi ?
Ettől függ, hogy kell-e regisztrációs adó, rendszám, milyen jogosítvánnyal lehet vezetni, milyen biztosítást kell rá kötni.
Zűrös egy ügy. Én örülök neki, hogy nincs túl sok ilyen autónak látszó szutyok az utakon.
22:05 !
Egy halk megjegyzés. Örülök, hogy elkerül ez a "szutyok"! Kívánom, hogy csak jobb autód legyen! De valószínű, neki csak erre telik.Az meg sz.tem undorító, hogy még erről is lehúznák a lóvét. Ha nem lesz elég autó ,akkor a gyalogosokat látják el rendszámmal? Nekem sose volt szutykom, csak nagyobb autóm!
Itt nem nagyképűségről, hanem közlekedés biztonságról van szó. Ha segédmotornak minősítik nem kell műszaki vizsga. Akármilyen műszaki állapotban lehet vele közlekedni.
Tudom erre jön a válasz, hogy van sok veszélyes roncs autó és van műszaki vizsgája. De az autóknál a tulajdonosok legalább a törvényi kötelezettség miatt kénytelenek odafigyelni az autó műszaki állapotára.
Egyértelmű szabályozás kell. Ha a szabályok biztosítják a biztonságos közlekedés feltételeit, akkor közlekedjenek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!