Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az egykulcsos 16 %-os adó...

Az egykulcsos 16 %-os adó valóban mindekinek jó? Csökkent a nettó keresete? Vagy nem?

Figyelt kérdés
A miniszterelnök azt mondta senkinek nem csökkenhet a keresete. Hogyan tudják ezt elérni a versenyszférában.
2011. febr. 16. 10:46
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:

"Pl te is azt hiszed, hogy a szuperbruttó a Fidesz ötlete volt..."

Az elébb írtam, hogy a Fidesz hangoztatta, hogy eltörlik

2011. febr. 16. 12:36
 22/43 anonim ***** válasza:
Nekem is csökkent az adó miatt a fizum, de szerencsére kaptam fizetésemelést, így nem kapok kevesebbet.
2011. febr. 16. 12:37
 23/43 anonim ***** válasza:
69%

"Senkinek nem csökken a keresete?????

A párom a 120.000 bruttójából decemberi fizut 95.000 Ft-ot kapott, januárit 57.000 Ft-ot. Amikor kibontotta a bérpapírját, azt hittem sírva fakad.

Most nevetni kell, hogy milyen jó nekünk, miniszterelnök úr?"

Valaki feljebb nagyon jól levezette, hogy aki az idézőjelek közötti hozzászólást tette mekkorát hazudott.

Vajon mi lehetett az oka? Hangulatkeltés? Fizeti ezért valaki?

Ilyenek szoktak bolgár gyurinak is betelefonálni.

2011. febr. 16. 12:42
 24/43 anonim ***** válasza:

Az adóalap tavaly is a bruttó bér 1,27-szerese volt, az nem változott, nem amiatt kap most kevesebbet valaki.

Itt van levezetve:

[link]

Annyit hozzáfűznék, hogy az a gyerekes, akinek a gyereke ugyan közoktatásban tanul, de betöltötte a 20. életévét most már nem jogosult családi pótlékra, így a gyermekek utáni kedvezményt sem veheti igénybe. A csp korhatárt is ugyanakkor csökkentették, mint amikor a gyest levették 3ról 2 évre (köszönjük Fletó)

És nemcsak a bukdácsolók tanulnak középiskolában 20 éves koruk után: Évvesztes (novemberi) gyerek, 0. évfolyamos középiskola (pont a most 21 éveseknél kezdték az emelt nyelvoktatásos 0. évfolyamokat), 5-6. évre jár középiskolába: családi már nem jár, ösztöndíj meg nincs.

2011. febr. 16. 12:44
 25/43 anonim ***** válasza:

"Az adóalap tavaly is a bruttó bér 1,27-szerese volt, az nem változott, nem amiatt kap most kevesebbet valaki."

Ez oké, tiszta...de a saját példámból kiindulva, én annak a híve voltam 2009 végéig, hogy év közben nem kérem az AJ-t, majd egy összegben. Szóval ha az AJ-t nem vesszük figyelembe, 2010-től kevesebb lett a fizum, amit kompenzáltak az AJ-sal, így plusszos lett a dolog.

De most csökkentik, sőt rövid időn belül el is veszik. Így azt lehet mondani, hogy DE, az miatt kap kevesebbet valaki, ha nem is közvetlenül.

Ki van ez találva :D

2011. febr. 16. 12:52
 26/43 anonim ***** válasza:

"Miért nem kaptál?"

Szemtelenül jól keresek.

"Az elébb írtam, hogy a Fidesz hangoztatta, hogy eltörlik"

Mindent egyszerre azért tán csaknem...

2011. febr. 16. 13:13
 27/43 anonim ***** válasza:

12:52-es: Pont azt vezetted le, hogy az adójóváírás csökkentése (és majdani megszüntetése) miatt lett kevesebb a nettód, és nem a szuperbruttó miatt.

Ha tavaly is és idén is bruttó 100ezer a béred, az adóalapod mindkét évben 127ezer. 2010-ben ennek a 127ezernek a 17%át, idén a 16%-át fizeted. Akárhogy számolod, ez 1% csökkenés, mert az adóalap nem változott, az adókulcs viszont 1%-kal csökkent. Viszont az adójóváírás 3000 forinttal csökkent, amit nem kompenzál az 1%os adókulcs csökkenés ennél a bruttó bérnél (és a fél százalékos járulék emeléssel még nem is számoltunk)

Tehát NEM a szuperbruttó miatt kapsz kevesebbet.

2011. febr. 16. 13:41
 28/43 anonim ***** válasza:
Nekem decemberhez képest nőtt a keresetem, de nem a 16%-os SZJA miatt, hanem azért, mert augusztus elejétől december végéig munkanélküli voltam, és januártól kaptam munkát, bár ez is csak 3 havi időszakos, és 630Ft-os bruttó órabérem van, szóval pillanatnyilag személyes összehasonlítási alapom ilyen téren nincs, viszont azok a kollégák, akik már decemberben is ott voltak szintén időszakosként ugyanilyen órabérért, mondták, hogy kevesebb lett a nettó, még túlórákkal is...
2011. febr. 16. 19:02
 29/43 anonim ***** válasza:
48%
Akkor egy elégedett hozzászóló jön: Nagyon jó lett! Eddig 600 ezer volt a nettóm. A többit számolja ki aki akarja. És nem azokat kell szidni akik ezzel jól jártak. Nem ők tehetnek róla. Ez egy törvény. Eddig a nagyvállalkozók, magas keresetűek viselték a terhek nagy részét, csak mert többet dolgoztak, munkahelyeket teremtettek, urambocsá az ország javát is szolgálták. Most visszakapjuk amit elvettek eddig tőlünk. És ezzel az alacsonyabb keresetűek is jól járnak majd, csak kell hozzá 2-3 év, amíg minden a helyére kerül az előző 8 év káoszából.
2011. febr. 16. 22:25
 30/43 anonim ***** válasza:
22:25 - Hány munkahelyet teremtesz? Mennyit adományozol a rászorulóknak?
2011. febr. 17. 06:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!