Mit szólsz ahhoz, hogy Romániában 2.800 forint per gyerek a segíly, itt meg több tíz ezer?
ma 20:53 Legalább lenne valami összefüggés a hozzászólásaidban, de nincsen!
"akinek nem inge, ne vegye magára"
Mit??? Azt, hogy pl: "Magam részéről megszüntetném ezt a fenemód nagy támogatást..." Ez általánosan érint mindenkit, akinek jár a pótlék, akkor hogyan ne vegyem magamra???
"csak annak szabadna gyereket vállalni aki képes magától felnevelni"
Hogy érted azt, hogy magától? Hány meg hány fiatal pár van, akiket segítenek a szülők. Nem csak az állambácsitól lehet segítséget kapni. Most akkor ők is hülyeséget csináltak szerinted?
"...amit a legtöbbször nem is a gyerekre költenek, és ez még tetézi a problémát"
Te vagy rá az élő példa.
"A válasz írója 58%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:41" Köszönöm a kioktatást, ettől függetlenül két gyereket nevelek, saját céget vezetek, embereknek adok biztos megélhetést, havonta 800 ezret keresek meg rendesen leadózva, miközben beteg gyermekeket támogatok az alanyi jogon járó támogatásból, kiegészítve a saját fizetésemből, sőt még az állatmenhelyeknek is szoktam utalni nem keveset. Úgyhogy nem kell engem kioktatnod, nem a teljes támogatás megszüntetésére céloztam, csak bizonyos fokú csökkentésére, vagy ha úgy jobban hangzik átalakítására, hogy akinek van már 6 gyereke ne akarjon még többet, csak mert pénzt kap utánuk, a mi pénzünket, utána meg beadja mindet a bölcsődébe, óvodába, megigényli az ingyenes ellátást, neki meg nem kell foglalkoznia velük a lóvét meg költi magára. Feleségem óvónő, tudnék mesélni történeteket. Arra meg nem lehet alapozni hogy majd a szülők tartják el a saját gyerekeiket meg az unokáikat is. Először biztos háttér, utána a többi. Nekem 35 évesen lettek ikreim, feleségem 25 éves volt. Lekéstem valamiről? Attól meg ne félj hogy nem költök eleget a gyerekeimre. Majd a fele csak a játékokra megy el havonta meg a kívánságaikra. Amúgy meg lassan 5 évesek, és imádom őket. Bocs ha a válaszom most sem egyértelmű, akkor viszont már nem velem van a baj.
"Mit szólsz ahhoz, hogy Romániában 2.800 forint per gyerek a segíly, itt meg több tíz ezer?"
Az, hogy a románok, ha a maguk egyszerű módszereivel is, de nem szaporítják direkt szánt szándékkal a cigányokat, mint idehaza. De sok hőbörgőnek most meg ez nem tetszik. Magyarország azért nem jó, mert szaporítja a cigányokat, Románia azért nem jó, mert az meg nem támogatja őket. A szlovák rendőrök szétverték a cigánytelepeket, nyilván ők meg ezért nem jók...Alapjában véve tökmindegy, csak valamelyik környező országot lehessen fikázni, közben a cigányok meg a zsidók ellepik egész Magyarországot, de nyilván célszerűbb a románokat meg a szlovákokat szidni. Ők a maguk eszközeivel tesznek a nemzetükért. Nem az ő hibájuk, hogy a mi vezetésünk olyan balf.sz hogy még szaporítja is a férgeket....
"Csak az szüljön gyereket,akinek biztos háttere van és fel tudja nevelni."
Azok az "okosok",akik ezt szajkózzák, arra nem gondolnak, hogy a biztos anyagi háttér nem biztos, hogy örökké tart? Pláne ebben az országban...Akár mikor lehet a jól kereső emberből munkanélküli.
Persze, akinek eleve nincs semmije,annak természetesen jobban tenné, ha várna, amíg anyagilag kicsit helyrejön,de mint mondtam,senki sem tudhatja, hogy a jóléte meddig tart.
Nehogy már a gyermekáldás is a csak jómódúak kiváltsága legyen!
Magyarországon magasak az adók, nehéz a megélhetés, megérdemlik azok ,akik manapság gyermeket mernek vállalni, hogy igenis normális támogatást kapjanak!
Egyébként mi az,hogy több tízezer?Ismered te a számokat ?Gyermekek után csak a családi pótlék jár, az 13000 Ft körüli összeg,egy gyermek után.Ez csak egy tízezres, egy fő után...
És segély,nem pedig segíly.
Pontosabban:családi pótlék ...
23:54
Adományozol...annak,akinek jónak látod.De ezen kívül még rengeteg rászoruló van, akiknek az a segély igen is sokat jelent.
Beadják az óvodába , bölcsödébe..Hát sajnos, mivel dolgozniuk kell.Úgy látszik, te megteheted , hogy otthon maradsz az agyonajnározott gyerekekkel.Más szülő meg dolgozni megy, a tiédnél jóval kevesebb fizetésért.Például az alkalmazottaid, gondolom, ők nem 800 ezreket keresnek...
Ma 13.24 -es nek.
Mehetek hozzád alkalmazotnak?Nek a takarítás is megteszi mint megélhetés de még oda se vesznek fel,mert pályakezdő vagyok.
Szívesen lennék inkább biztos anyagi háttérel már édesanya,nevelnék egy csöppséget és nem a segélyből.Hanem az összegyüjtött fizetésből.De nem így van mert nincs munkám és nem merek gyermeket-gyermekeket vállalni páromal.Nemhiném hogy bárkinek is lenne joga feltételekhez kötni a gyermekvállalást,hisz manapság egyetlen egy örök öröm a gyermek.És ne mindenkinek adatik meg a jó háttér.
De természetesen nem arra gondoltam Én se,hogy támogassuk az etnikumot aki a megélhetésért szül.
20/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!