Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kinek van megtakararítása?...

Kinek van megtakararítása? Ezek az idióták folyton arról beszélnek hogy az embereknek van megtakaritása. Én mindig is minuszba vagyok. Akit ismerek ugyszintén. Ki hazudik, és kinek van félrerakott pénze?

Figyelt kérdés
2011. febr. 8. 07:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
64%

Mindegy, győzködöm itt az embereket feleslegesen... nekünk 30 ezer az albérlet és teljesen átlagos minőségű. Volt vele egy kis munka, ezért senki nem vette ki már egy éve (festeni és csempézni kellett). Mi vállaltuk, hogy ezt megcsináljuk, de cserébe legyen olcsóbb az albérleti díj. És lőn.

Mondom én, hogy az a baj, hogy az emberek nem értenek ezekhez a dolgokhoz.

2011. febr. 8. 09:11
 12/25 anonim ***** válasza:
Ismerek olyan embert akinek van megtakaritott pénze nem egy hatalmas összeg,de legalább van neki valamennyi. Én nem tudok takarékoskodni,mindig elmegy valamire a pénz és gyakran vagyok mínuszban,igaz tehetnék félre én is havi 20 ezer forintot,de inkább elköltöm:D Ez meg az én bajom:D
2011. febr. 8. 09:21
 13/25 anonim ***** válasza:
85%

Nekem például van megtakarításom. Több millió forint.

Még egy-két évig meglesz és növekszik, aztán lakást veszek hitel nélkül.

2011. febr. 8. 09:44
 14/25 anonim ***** válasza:
82%

-" a főbérlő akármilyen indokkal felmondhat. Ezért lenne biztonságosabb a saját lakás."-

Amire talán nem is gondolunk, ha saját lakás mellett adósságaid keletkeznek, akkor jön a végrehajtó és elvihet mindent. Ha valaki önkormányzati lakásban él és legalább az önkormányzat felé fizet, annak a lakása megmarad.

Kb egy-két éve egyik számlán mindössze 70ezer tartozásért már beígérték, hogy két hónap, aztán mehetünk a saját panel lakásból. Még ezen kívül is több hasonló végrehajtási eljárás indult volna szinte alig kis időkülönbséggel, összesen többszázezer forint értékben..

Akkor előtte, 2008-ban vesztettem el az egészségem és a munkahelyem a "jó" országvezetés miatt. (Kiszerveztek, később eladták a házat is.) Előtte már két évvel, 2006 elején alvállalkozókhoz kerültünk akik talán 2/3-át fizették az eredeti bérnek és semmi plussz ott nyilván nem jutott, ami korábban a jövedelmet növelte. Ettől elindultunk lefelé a lejtőn. Aztán 2008-ban betegállomány betegpénz nélkül.

Utána munkanélküli segély de az alvállakozó csökkentett munkabére után.

Azután úgy tudtam megállítani a végrehajtási folyamatot, hogy a nagyon égető végrehajtói dologra kölcsön kértem olyantól akinek volt megtakarítása. (minden további nélkül adott nekem kamatmentes kölcsönt, hiszen ismer, hogy /az a hülyebecsületes fajta/ vagyok(sajnos)).

Részlet fizetési szerződéseket kötöttem a többi szolgáltatóval, hogy ne insdítsanak végrehajtási eljárást. Az igaz, hogy fodrászra és tömegközlekedésre és szinte semmire már nem jutott. Ettük ami olcsó volt. Azóta ezek szép lassan lementek. Most nincs tarozás.

Már lejárt minden adósság de még most se pocsékolom a pénzt tömegközlekedésre, inkább bringára ülök. Azóta talán kicsit több jut kajára.

Most 12.én lesz megint pénzünk de már nincs ezer forint sem. Még addig kenyérre futja.

Ja, míg el nem felejtem, van megtakarításom a bankban!

Még kell lennie 1800,- ftnak bent a folyószámlán!

--- Szóvan nekem is van megtakarításom!! ---

..ha addig el nem kell költenem kenyérre.. :(

2011. febr. 8. 09:54
 15/25 anonim ***** válasza:
85%

Túl nagyok itt az igények... nyaralás minden évben, legalább egy hét, és legjobb külföldön, saját autó, családonként legalább kettő, saját ház/lakás... aztán hó végére panaszkodás, hogy megint nincs pénzem, alig várom a fizetést... de amikor megvan, akkor hirtelen új plazma/LCD tv, hétvégi bulizás, stb, aztán hó végére megint üres zsemlét viszünk uzsonnának, mert nincs más. Szinte az össze kollégám ezt csinálja, és páromnál is rengeteg ilyen van, tőlünk kunyerálnak egy kis vajat a hónap utolsó hetében, hogy legyen valami a zsömléjükben... szívesen adok, nem arról van szó, hanem az esztelen költekezésről és igényekről. Nőknek jópárezres új sminkkészlet 2 havonta, plusz a cigi, esetleg pia...

Egyelőre szüleimnél élünk, mert nagy a ház, és ketten vannak, bőven van hely nekünk is, a rezsit, kaját felesben fizetjük. Van még egy bérlakás, amit párom édesanyja nemsokára megvásárolhat féláron, mivel már régóta ott él, az is ránk fog maradni. Akkor vagy eladjuk, vagy odaköltözünk, de valószínűleg inkább eladjuk. Mire odajutunk, talán lesz 1-2 gyerkőc is, és a megtakarításainkkal együtt tudunk venni egy kisebb kertes házat, vagy egy nagyobb lakást. Egyedül erre szánjuk a pénzt, plusz persze a gyerekekre, állatokra, és saját magunkra. Autó nincs, nem is kell, sokszor egyszerűbben és mindenképpen olcsóbban megoldható a közlekedés, ráadásul a családban van több autó is, ha valamire nagyon kéne, kölcsön tudjuk kérni. Nem járunk hétvégente bulizni, mert ha valami, az tényleg felesleges pénzkidobás... iszogatsz pár órát, miközben beszakad a dobhártyád, elmegy jópárezer, oda egy napod, arról nem is beszélve, hogy másnap is szarul fogod érezni magad... megéri? Nem cigizünk, alkoholt is csak ritkán iszunk, akkor sem részegedésig. Nem tv-zünk, tehát nincs tv, egyedül egy normális számítógépre áldozunk, illetve egy kisebb zenelejátszóra, illetve olvasni nagyon szeretünk, ezért elég sok könyvünk van. Nem megyünk mniden évben egy hétre külföldre, nem megyünk síelni, meg ide-oda, évente 1-2-szer az országon belül ellátogatunk valahová, pár napra, bár tavaly pl. nem is voltunk sehol. Emellett próbálunk minél kevesebb felesleges dolgot vásárolni, mert azokkal tele van az üzletek polca... ezekre megy el a pénz, a nagy igényekre, a cigire, piára, felesleges dolgokra...

2011. febr. 8. 10:47
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Én havi 25 ezret tudok félretenni,gyűjtögetem és ha nagyobb kiadásom lesz akkor jól fog jönni.

Egyébként is spórolós voltam mindig,sok marhaságra nem költök.

2011. febr. 8. 10:57
 17/25 anonim ***** válasza:
Azért aszkétaként élve elvegetálgatni sem túl érdemes.A középút lenne ideális.
2011. febr. 8. 11:10
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

10,47

Örömmel látom h vannak még normálisak akik , úgy látják a dolgokat ahogy mi.

Leírtál mindent , nincs mit hozzáfűzni.

2011. febr. 8. 11:18
 19/25 anonim ***** válasza:

Most jutott eszembe, volt nekem is megtakarításom, nem nagyon sok, kb fél millió az önkéntes magán nyugdíj pénztárban.

Aztán 2006-ban, amikor engem is elért az országos rombolás szele, akkor az alvállalkozóktól alig kaptunk fizetést, azért is sokszor harcolni kellett. Akkor ki kellett venni azt a pénzt mert már akkor nem tudtuk volna másképp fenntartani a lakást. Igaz, annak csak felét kaptam kézbe, a többi elment adóba.

Ami maradt az lassan belefolyt a háztartásba. Így tudtunk meglenni valahogy 2006 után amíg el nem fogyott és közben le nem betegedtem, a munkahely épületét el nem adták.. stb.

2011. febr. 8. 15:01
 20/25 anonim ***** válasza:

"Kinek van megtakararítása?"

Nekem van.

"Én mindig is minuszba vagyok. Akit ismerek ugyszintén."

Tanuljatok meg bánni a pénzzel.

2011. febr. 8. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!