Vajon a korábbi magán nyugdilypénztári tagok kapnak a vissza szerzett mol részvényekből? Igaz csak hallottam" de állítólag erre ment rá az emberek megtakarítása, vagy annak egy része.
Jajj, már megint ez a magánnyugdíj. Tudom, hogy nem fog tetszeni senkinek sem, de az nem a mi pénzünk. Tudunk vele bármit is csinálni? NEM! Ki tudja mikor leszek nyugdíjas, lehet soha! Kitalálják majd, hogy 70 év legyen a nyugdíjkorhatár stb. Fizetjük kitudja hány évig a pénzt, és utána abból kapunk nyugdíjat. Ha az államnak fizetjük a pénzt az államtól várhatjuk és nem egy magáncégtől. Akkor most amit az államnak fizetsz az nem a te pénzed, de amit egy cégnek fizetsz az a sajátod? A reálhozamról meg annyit, h az az 1-2% amit nekem is hozott szinte semmi. Én azt tudom, hogy a saját pénzem az, amit félreteszik minden hónapban egy megtakarítási számlára. Az az enyém, bármikor hozzányúlhatok, bármikor elkölthetem stb. Aztán most jön az, hogy sok ember nem tud takarékoskodni, mert kevés a pénz. Kérem szépen az a gond, hogy az ember nem is tud takarékoskodni. Csak egy mindennapos példa, akinek nem ingere nem veszi magára. Sír a család, hogy nincs pénz, közben szinte mindenki dohányzik, mert hát arról nem mond le, mert az a létszükségletéhez hozzá tartozik. Na mind1, nem ez volt a kérdés, nem is boncolgatom tovább.
Amúgy a MOL részvényeket tudtommal IMF pénzből vették meg. A MOL részvényekből mért kapnának az emberek? Mi alapon? A kettő független dolog egymástól, és nem értem miért kapna bárki is részvényt. Azt lehet venni brókereken keresztül saját pénzből, amit nem azért szednek be, hogy abból finanszírozzanak alapvetően.
Szarjátok le a nyugdíjat, inkább nyissatok számlát és utaljatok pénzt rá minden hónapban.
Ha csak a nyugdíj miatt vagytok bejelentett munkahelyen, azét nem éri meg. Se neked, sem a cégnek. Ezt kéne meglátnia állambácsinak, nem olyan nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!