Ha lehetne milyen cenzushoz kötnéd a magyar népszavazást?
De hogy konkrét választ is adjak:
"Akkor miért kellene visszafelé haladni??? "
Azért, mert nem biztos, hogy a legjobb ez a rendszer. Ha sok a hülye, és van egy elenyésző, de gátlástalan réteg, akkor az a fura helyzet áll elő, hogy a farok kezdi csóválni a kutyát. Lásd: az szdsz, akinek a _valós_ támogatottsága szinte soha nem volt mérhető, választáskor nagy kisebbségvédő lett, behúzott 5%+ -ot, aztán a mérleg nyelveként arra vitte az mszp-t, és vele együtt az országot amerre csak akarta.
Általános iskola, vagy érettségi vizsga meglétéhez kötném.
A műveltség meg az IQ önmagában nem számít sokat, de azért némileg széleslátókörűbbek azok, akik leraknak egy érettségi vizsgát, mint akik nem. Feltételezhetően. Valami csak ragad rájuk abban az iskolában.
""Az IQ, mint logikai képesség nincs összefüggésben az emberi gondolkodással."
- Ezzel azért szerintem a Mensa HungarIQa tagsága nem igazán értene egyet..."
Az a teszt, amit kint van Mensáéknál, egy marhaság, én beletartozom aszerint a 2% legintelligensebb embercsoportba, gyakorlatban meg nem vagyok sokkal okosabb és bölcsebb, mint a környezetemben élők.
Aztán van még egy-két ilyen magas IQ-jú ismerősöm, és totál más véleményen vagyunk a politikáról. Szóval nem sokat számít.
Ebből kifolyólag tökmindegy, hogy kik szavazhatnak, és kik nem. A politika mindig tudja, hogyan befolyásoljon tömegeket, vagy akárcsak rétegeket.
A jó nevelés lenne a legfontosabb.
iDev!
De miért lenne zsákutca... Még nem jártunk erre, és nem tudjuk hová vezet... Majd ha elérünk a végére, akkor kiderül... Viszont ez ennél jóval összetetteb, hiszen minden vezet valahová... Tehát ez is... És véleményem szerint nem egy falhoz...
"iDev válasza:
Így másodszorra végiggondolva az IQ mégsem biztos, hogy jó ötlet.
De ez a "minden ember egyenlő" duma meg nagy baromság. Nekem ne akarja egy vadliberális se elmagyarázni, hogy egy naplopó munkakerülő meg egy tudós orvos ugyanolyan értékes."
Elhiszed nekem, hogy mint "ember" teljesen egyenloek?
Az nagyon szomoru,hogy te nem igy gondolod.
"De miért lenne zsákutca"
Miért, a mostani választási rendszer jó? Jó az, hogy aki pozícióban van, az megveszi a legbutább és/vagy legnaívabb rétegeket kilóra, és azzal él tovább valós teljesítmény nélkül?
"Elhiszed nekem, hogy mint "ember" teljesen egyenloek?"
Nem.
"Az nagyon szomoru,hogy te nem igy gondolod."
Szomorú - nem szomorú, én (és remélem még nagyon sokan) így gondolom.
egy egyszerű példa:
Ha úgy hozná az élet, hogy két ember életveszélybe kerül, és rajtad múlik, melyiket mented meg (csak egyiket tudod), akkor pénzfeldobással döntöd el, hogy egy perverz tömeggyilkost vagy egy háromgyerekes anyát mentesz-e meg? Mert ha elfogadod, hogy minden ember egyenlő, és minden ember egyformán értékes, akkor nem lehet máshogy eldönteni ezt a kérdést.
az a baj ezekkel a kitételekkel és hasonlatokkal, hogy nem életszerűek, a kérdéshez nem sok közük van
" tömeggyilkos, értelmi fogyatékos stb" ők amúgy sem szavazhatnak, de mindegy -.-
alkoholista pedig van mindenféle életpályájú
az IQ-nak pedig semmi köze sem a műveltséghez, sem a politikához
nincs ilyen értékmérő, ezt el kéne fogadni.
Én alapvető politikai ismeretekhez köthetném, de hát ez sajnos nem megvalósítható
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!