Ezekkel (nincs objektív értékmérő, stb.) én egyet is értek. Amúgy meg egy elméleti kérdés volt. Nem azt kérdezte a kérdező, hogy a jelenlegi kormánynak milyen határt kellene meghúzni, hanem "HA LEHETNE milyen cenzushoz KÖTNÉD ...". Ez elég elméleti kérdés ahhoz, hogy elméleti (a gyakorlatban nem biztos, hogy megvalósítható) választ adjon rá valaki, nem?
2011. febr. 2. 21:43
22/36 BlackSword válasza:
iDev!
Csak tudod itt éppen a választásról van szó, és a szavazati jogról, és semmi többről... Ilyen alapon pedig legyen már mindenki egyenlő... Mert ez a gyűlölködés és előítélet, csak még nagyobb gyűlölködéshez fog vezetni...
2011. febr. 2. 21:43
23/36 iDev válasza:
Amit írtam, abban hol van előítélet? Max "utóítélet". És ahogy írtam korábban is: Egyrészt nem konkrétan a szavazati jogra írtam azt, hogy nem minden ember egyenlő (hanem általánosságban így gondolom), másrészt egy _elmélei_ eszmefuttatásban miért ne lehetne felvetni ilyen dolgokat? Te azt mondod, hogy ha rajtad múlna, mindenki szavazhatna. Oké, egy véleménynek elfogadva. Én azt mondom, ha rajtam múlna, akkor nem. Miért nem lehet ezt is egynek elfogadni? Vagy ebben a kérdésben nekem kevesebb "szavazati jogom" van?
2011. febr. 2. 21:56
24/36 BlackSword válasza:
Nincs kevesebb szavazat jogod... Miért lenne kevesebb jogod??? Nem igazán értelek, de mindegy... Gondolom mindjárt megmagyarázod... Persze elméletben sok minden jól működik... Ez olyan, hogy elméletben az elmélet fedi a gyakorlatot... De mi alapján külömböztethető meg két ember???
2011. febr. 2. 22:00
25/36 iDev válasza:
Csak arra céloztam, hogy én elfogadtam egynek a te véleményedet, nem is reagáltam rá, te reagáltál az előtted szólók írására ("Mert ez demagógia, amikor végzettséghez, műveltséghez kellene kötni a jogokat..."), te nem fogadtad el, hogy másnak meg ez a véleménye.
Illetve a kérdés egyértelműen arra utalt, hogy kinek mi a _véleménye_, te pedig jöttél itt mindenféle törvényekkel, ami alapján mindenki egyenlő. Ugye nem azt akarod mondani, hogy ilyen-olyan törvények határozzák meg azt is, hogy mi lehet a véleményem?
2011. febr. 2. 22:17
26/36 Sz1u válasza:
21:56
"Miért nem lehet ezt is egynek elfogadni? Vagy ebben a kérdésben nekem kevesebb "szavazati jogom" van?"
Hát ha pl. egy alkoholista, gyerekverő barom mentős vagy, akkor - a logikád szerint - kevesebb szavazati jogod van (elméleti síkon is)!
Lásd be, hogy ez nem ilyen egyszerű!
2011. febr. 2. 22:23
27/36 iDev válasza:
Már fentebb is beláttam, hogy nem egyszerű. De te meg lásd be, hogy nem azt kérdezték, hogy mit kellene csinálni gyakorlatban, hanem azt, hogy ha csak rajtam múlna, akkor mit tennék. Mit nem lehet ezen megérteni?
2011. febr. 2. 22:41
28/36 Sz1u válasza:
22:41
OK! Béke! De írtam már a 21:26-os kommentemben, hogy "Értem, és megértem a gondolatmenetedet"... legfeljebb nem értek vele egyet.
Ettől még se Te és (remélem) én sem vagyok kevesebb egy szavazásnál!
2011. febr. 2. 23:00
29/36 BlackSword válasza:
Persze, hogy nem határozza meg semmilyen törvény, hogy más legyen valakinek a véleménye... Lásd szólás- és véleményszabadság... (Most had ne térjek ki a médiatörvényre) Mely alapvető emberi jog... Csak azt nem értem, hogy ezeket a törvényeket ugye a haladás szellemében írták/fogalmazták meg... Akkor miért kellene visszafelé haladni??? Volt Magyarországon is cenzusos választás, tehát nem újkeletű... De aztán jött az általános választás... Akkor ez nem visszafelé történő haladás lenne??? Alapvetően nem az lenne a cél, hogy előre haladjunk???
2011. febr. 2. 23:12
30/36 iDev válasza:
Ha bemész egy zsákutcába, akkor először egy lépést vissza kell haladni, hogy aztán mehess előre egy kilométert.
Elég silány és röhejes érv az, hogy pusztán azért jó valami, mert a haladás szellemében fogalmazták meg.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!