Hova tűnnek el vasútvonalak? Hogy is volt a fidesz pattogás és ígéret?
Ezen én már tényleg csak röhögni tudok, ahogy a sok fideszbirka pattogott, hogy a gonosz mszp bezárta a vasútvonalakat, a szent zorbán megnyitja, ez is csak olyan mint az "adócsökkenés", egyik kézzel ad a másikkal elvesz (többet).
Nos, jó étvágyat gyerekek:)
megint abban a helyzetben vagyok, hogy nem akarom a Fideszt mentegetni, de ez a demagóg és uszító hangulatkeltés ami a kérdésből (és a cikk címéből) sugárzik, az már fáj.
"egyik kézzel ad a másikkal elvesz (többet)"
Többet? Olvastad a cikket?
Nézzük a mérleg két oldalát:
PRO:
"Miközben a kormányzat sorra nyitja meg a korábban bezárt mellékvasúti vonalakat..."
"vasúti törzshálózaton kizárólag kétvágányú, villamosított közlekedés"
" központi forgalomirányítással"
"a kiemelt vonalakon pedig meg kell építeni a harmadik vágányt, legalább 25 tonna tengelyterheléssel az árufuvarozási szolgáltatások számára."
"a pálya valamennyi szakaszán az utazási sebesség legalább 80 kilométer legyen"
" a törzshálózaton 120, míg a kiemelt vonalakon ez 200 kilométeres sebességet jelent."
"A beruházások keretében összesen 3064 kilométer hosszon, a nemzetközi tranzitvonalakon és a keresztező vasútvonalakon épül ki a GSM-R rádiókommunikációs rendszer. "
"A forgalomirányítást könnyítő beruházással a magyar hálózaton közlekedő vasutak átlagsebessége emelkedik, az utazási idő rövidül, valamint a fejlesztett szakaszokon jelentős mértékben javul a közlekedésbiztonság."
KONTRA:
A jelenlegi 7200 helyett 6000 km-rel számolnak. Honnan megy le ez az 1200 km?
Erre csak annyit mondok, hogy itt felén van olyan pálya, ahol tavasszal elmegy két tehervonat, meg ősszel elmegy két tehervonat 1-2 vagonnal. Érdemes ezt fenntartani?
Várjuk ki, hogy honnan faragnak le, aztán ha nem ésszerű lesz a bezárás, hanem olyan favágómunka, mint amit a ballib szakbarbárok műveltek, akkor jogos a hőbörgés.
Addig meg felesleges rémhíreket kelteni.
te olvassad el újra, hogy mire írtam a két kezet, mert nem a cikkre.
tudsz mutatni forrást, hogy ilyen vonalakat akarnak bezárni amin évente két tehervonat megy el? Mert ezt csak te gondolod, mondod így szerintem. És kicsit gondolkodj ha mód van rá. Ha egy vonalon évente megy 4x vonat, akkor az nem számít komoly bezárásnak, mivel semmit nem spórolnak vele. Olyan vonalakat zárnak be amik veszteségesek, a veszteség elsősorban nem abból keletkezik, hogy van egy vasútpálya amit amúgy se újítanak fel soha, hanem abból, hogy futtatnak rajta vonatokat és azoknak a költsége több mint a belőle származó bevétel. Tehát ha évente elhalad 2 darab teherszállító ami valószínűleg nem feltétlenül állami költség, az még nem feltétlenül veszteséges.
Kedves első válaszoló
Logikusan igazad van, ezt senki sem tagadja, de eddig az ment, hogy "minden km vasútvonalat megvédenek, Tirpákfalván is lesz expresszvonat, ésatöbbi". Az ilyen ígéretek miatt lett kétharmaduk. Most akkor ez hogy van?
"tudsz mutatni forrást, hogy ilyen vonalakat akarnak bezárni amin évente két tehervonat megy el?"
És te tudsz olyan forrást mutatni, hogy nem ilyeneket? És el tudod olvasni, mit írtam a hozzászólásom végén? Segítek:
"Várjuk ki, hogy honnan faragnak le, aztán ha nem ésszerű lesz a bezárás, hanem olyan favágómunka, mint amit a ballib szakbarbárok műveltek, akkor jogos a hőbörgés. "
"Ha egy vonalon évente megy 4x vonat, akkor az nem számít komoly bezárásnak, mivel semmit nem spórolnak vele. "
Olyasmibe Okoskodsz bele, amire nincs rálátásod. Szerinted mennyibe kerül egy km vasúti pálya fenntartása csak azzal, hogy van? Karbantartás, javítás, jelzőberendezések üzemeltetése, karbantartása, javítása, stb...
dubiis libertas!
"minden km vasútvonalat megvédenek, Tirpákfalván is lesz expresszvonat, ésatöbbi"
Neked is beidézzem a hozzászólás végét? Egy indexes cikken kívül még egy büdös szó nem volt vonalbezárásról, de már megy a hőbörgés. Ha tényleg az lesz, amit itt vizionáltok, _akkor_ jogos a hőzöngés, (amúgy el tudom képzelni, hogy ez lesz, én sem vagyok elragadtatva ettől a kormánytól), de amíg nem tudni, hogy ezek tényleg "felesleges" szakaszok, vagy nem (sőt még azt sem tudni, hogy honnan ez a 7200-6000 km különbség), addig csak hangulatkeltés és kukacoskodás ami itt megy.
az óperenciás tengeren túlra
patt-patt-Orbán-patt-patt
ígéretek pedig mindig vannak mindenhol
A válasz írója 76%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 09:48
Hát igen, ez itt általános...
mindenesetre örülök, hogy járnak ide ilyenek emberek is
Azokután,hogy éveken keresztül kritizálták az MSZP-t,hogy nekik milyen drága verdáik vannak,most meg a pénzügyminiszter úr vett,egy mindenidők legdrágább kocsiját és ugyanezen kritika lepereg róla,ki hisz még a fideszben? Azokután,hogy a médiatörvényüket létre hozták,szemben ,amikor Medgyyessy volt a hatalmon és megrágalmazták,hogy diktáror,demokrácia ellenes stb... és az országot (aminek,ha kormányát megsérted,megsérted a magyar embereket is,kivéve,ha a haza ellenzékben van ugye)felelőség nélküli országnak tüntették fel,mert Megyó kormány megvált egy média személyiségtől,ők meg ezzel szemben,azt mondják,hogy a törvényük európai,deha,mégsam az mondja meg az Eu! Az Eu megmondta,de nekik ez mégsem elég! Ki hisz még nekik? Most hirtelen kompromisszum képesek,eddíg Orbán azt mondta,úgy jó ,ahogy van nem változtatnak semmit,hitelesek így? Amikor az Mszp beszél Oroszországgal ,akkor kommunizmus,amikor Orbán,akkor meg "közös keresztényi múlt"(Heti Válasz)!
Azt mondják,aki hazudik a választásokon mondjon le!! Ezzel egyet kell ,hogy értsek!!
"Nem engedjük, hogy az állami nyugdíjak mellett szolgáltatást biztosító magán-nyugdíjpénztári rendszer megtakarításai veszélybe kerüljenek."
Nemzeti Együttműködés Programja, 68. oldal
Akkor,mért nem mondanak le??
Azt mondták nem kell a kettősállampolgárság mellé szavazati jog,máskor meg ,hogy igen!!
Nem értem a fidesz szavazóit!?:OOO
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!