Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit tehetnénk a családokért?

Mit tehetnénk a családokért?

Figyelt kérdés
Elszomorít látni, hogy apró gyerekeket, kisbabákat KELL óvodába, bölcsödébe tenni, azért, mert a GYES/GYED semmire nem elég, és ezért az anyának vissza kell menni dolgozni. Látom ezt akkor, mikor a volt újpesti polgármester személyre szabott díjat kap, ami után élete végéig jár neki a mindenkori polgármester fizetésének 65%-a (jelenleg havi netto 350 ezer). Persze ez csak kiragadadott példa. De kérdem én: hol vannak azok a pénzek, amiket a családokra lehetne fordítani? Azt már nem is merem írni, hogy az volna a legideálisabb, ha egy keresetből is megélnének a családok: apa dolgozik, anya gyereket nevel. Nem lennének bandázó gyerekek, akik felnőve egy zsák krumpliért kinyírják az embert... Bocsánat, hogy kicsit zavaros lett, de annyira elszomorít ez az egész...
2011. jan. 31. 22:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Szerintem abszolút érthető amit írtál! Egyetértek veled!

Sajnos amit az állam ad, az rohadt kevés, ezen változtatni nem tudunk! Én épp ezért fogok csak akkor gyereket szülni, ha már biztosítottam az anyagiakat a gyerekem 3 éves koráig! Mert vele szeretnék lenni, hiszen az édesanyja leszek!

Amin nagyot nevettem: a gyerek már a bölcsiben is szocializálódik! :D

ez kb. Olyan hülyeség mint amilyenek a fejlesztő játékok amelyek 10000ft-nál kezdődnek, de meg kell venni, mert ha nem, akkor a gyerek nem tanul meg beszélni :D Oo, yeah! :)

érdekes én is tudok, pedig a moncsicsim még anno nem beszélt hozzám! :D

2011. febr. 1. 00:28
 12/19 anonim ***** válasza:
42%

"De nem lett volna jobb, ha anyukád otthon van, és bármikor van valami kínod, ő tud segíteni, mert csak azért van, hogy ott legyen neked."

Nem, mert nem 40éves korban kell megtanulni, hogy anyád nem lehet mindig melletted.

2011. febr. 1. 06:33
 13/19 anonim ***** válasza:
Én szerettem oviba és bölcsibe járni, egy pillanat, gyerekkorom legszebb évei voltak, az intézményen kívül is összejöttünk, játszótéren, vagy egymásnál, akivel úgy közel voltunk, télen együtt szánkóztunk, a szüleink, akik levittek, beszélgettek egymással, megosztották tapasztalataikat, nem zárkóztak el a gyerekkel, mint manapság. Sok nálunk fejlettebb országban nincs GYES, GYED, vagy hasonlók, csak pár hét szülési szabadság, aztán dadus, bölcsi, ovi, de dolgozni kell, és nem nélkülöznek a gyerekek se anyagit se érzelmit.
2011. febr. 1. 10:25
 14/19 anonim ***** válasza:
Az alapkérdésre válaszolva én szorgalmaznám céges bölcsik és ovik indítását, hogy a szülők könnyebben meg tudják oldani a gyerekek elhelyezését, amíg ők dolgoznak, és ne kelljen kilométereket rohangálni ovi-bölcsi-munkahely között álmosan reggel és kimerülten munka után, több idő jutna egymásra, de kivonni ezt a szakaszt a családok-gyerekek életéből butaság, mert nagyon fontos lépés, ha nem is abban, hogy szocializálódik, de abban igen, hogy kialakul egy rendszer, egy napi rutin, amihez hozzá lehet szokni, és később nem lesz akkora probléma egy napi rutinhoz alkalmazkodni.
2011. febr. 1. 10:31
 15/19 anonim ***** válasza:

"Akkor gondold át, hogy hogyan kellett volna a kérdést feltenni, hogy ne vigye el a válaszokat abba az irányba, amibe elmentek..."

Hogy egy kerdes hogyan van felteve, az szerintem nemsokat szamit a hetedik,vagy nyolcadik valasz utan mert ugyis elvesz a tema.

Gondolom a kerdezo arra utalt,hogy az anyanak a gyerek 3 eves koraig othonkellene maradnia,es a gyerekkel kellene

foglalkoznia.

2011. febr. 1. 15:11
 16/19 anonim ***** válasza:

"Elszomorít látni, hogy apró gyerekeket, kisbabákat KELL óvodába, bölcsödébe tenni"

Nyugaton pl. gyakoribb a bölcsőde, mint itt.

"De kérdem én: hol vannak azok a pénzek, amiket a családokra lehetne fordítani?"

Az ország szegény a nyugati országokhoz képest. Ez azt hiszem, nem újdonság.

"Azt már nem is merem írni, hogy az volna a legideálisabb, ha egy keresetből is megélnének a családok"

Sehol sem élnek meg egy keresetből. Svájcban és Norvégiában is kétkeresős családmodell van. Lehet, hogy ez nem "ideális", de ez a valóság.

2011. febr. 1. 17:07
 17/19 anonim ***** válasza:
Kérdező, azt elárulnád, miért lenne normális az egykeresős családmodell? Én nő vagyok, de nem tudnám elképzelni magam csak háztartásbeliként. Nem tudnék kiteljesedni benne teljesen.
2011. febr. 1. 17:37
 18/19 A kérdező kommentje:

Az egykeresős családmodellben nemm KÖTELEZŐ háztartsábelinek lenned... Az csak egy lehetsőég lenne. Vagyis annyira jó lenne az egy fizetés, hogy nem kellene dolgozni, nem halnátok éhen.

Amúgy köszi a válaszokat, már értem, miért tartunk ott ahol. Ha sokaknak a szövegértés is gondot okoz, nincs értelme vitába bonyolódni...

2011. febr. 1. 20:29
 19/19 anonim ***** válasza:

Nézd, sokan akkor is dolgoznának, ha egy fizetésből is megélnének, csak éppen lehet, hogy más munkakörben dolgoznának, mint most. Most sokan azt dolgozunk, ami van, és ez sokszor nem egyezik meg azzal, amit szeretnénk, viszont én például most lebetegedtem, és bár én is muszáj munkát végzek, ráadásul csak pár hónapos szerződéssel, de 2. napja vagyok itthon és tudom, hogy gyógyulni kell, de egyszerűen az a rutin, amit a munka jelent, hiányzik.

A bölcsi és az ovi kell, az nem rossz dolog, nem lesz rosszabb a gyereknek azzal, hogy ilyen helyekre jár, viszont kedves politikusaink nemhogy azon fáradoznak, hogy még több gyerek férhessen el, hanem még Budapesten, gyerekekben nem szűkölködő intézményeket is tervbe vettek bezárni (konkrétan egyről tudok a környékünkön is), csak azért, mert spórolni akarnak (meg valakinek kell a terület...). Na most szerinted jó, ha ilyenen spórolnak? Így is jó előre be kell jelentkezni, hogy a gyerek beférjen a létszámba...

Céges bölcsik és ovik jók lennének, a cégeknek is megérné, a családoknak is jó lenne, az önkormányzatoknak is egyszerűbb lenne, a szülők is nyugodtabbak lennének, mert bármi történik, közel van a gyerek, illetve nem kéne stresszelni, hogy késnek munkából.

Viszont tudod, mi a bajom a családi adókedvezményekkel? Hogy kihagyják belőle azokat a fiatalokat, akiknek még nincs gyerekük, de később szeretnének, nos, ha nekik még ha nem is emelkedik, de esetleg csökken az a pénz (mínusz ugye az eddigi jóváírások, közcélú adományok...), mégis hogy tervezzenek gyereket (és mi van, ha nem jön össze elsőre és lombikprogramra kell fizetni...).

És ugye van egy bizonyos réteg, akik hozzák a kigyúrt nagy családot, és az ügyintézők félnek nemet mondani a segélykékre, mert esetleg megverik, ennek a rétegnek minden jár, ingyen lakástól kezdve...

Tudod, miért nincs nekünk jólét? Mert gyáva lett a nemzet, és lusta, van egy kis réteg (pár 100.000 fő), akik bátrak és még mernek gondolkodni és cselekedni (ésszel, nem csőcselék módjára), de rohadt kevés... A politikusaink meg ezt használják ki.

2011. febr. 1. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!