Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit tehetnénk a családokért?

Mit tehetnénk a családokért?

Figyelt kérdés
Elszomorít látni, hogy apró gyerekeket, kisbabákat KELL óvodába, bölcsödébe tenni, azért, mert a GYES/GYED semmire nem elég, és ezért az anyának vissza kell menni dolgozni. Látom ezt akkor, mikor a volt újpesti polgármester személyre szabott díjat kap, ami után élete végéig jár neki a mindenkori polgármester fizetésének 65%-a (jelenleg havi netto 350 ezer). Persze ez csak kiragadadott példa. De kérdem én: hol vannak azok a pénzek, amiket a családokra lehetne fordítani? Azt már nem is merem írni, hogy az volna a legideálisabb, ha egy keresetből is megélnének a családok: apa dolgozik, anya gyereket nevel. Nem lennének bandázó gyerekek, akik felnőve egy zsák krumpliért kinyírják az embert... Bocsánat, hogy kicsit zavaros lett, de annyira elszomorít ez az egész...
2011. jan. 31. 22:19
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
71%

"óvodába, bölcsödébe tenni,"

És ez miért baj? Ezeken a helyeken tanul meg szocializálódni.

2011. jan. 31. 22:22
 2/19 A kérdező kommentje:
Persze, igen, de elszorul a szívem, mikor látom a gyerekeket, akiket hajnalok hajnalán sírva rángatnak a oviba, csakhogy beérjenek 6ra dolgozni a szülők. Én a tényleg pici gyerekekre gondolok, akiket még pelenkáznak.
2011. jan. 31. 22:25
 3/19 anonim ***** válasza:
76%
bölcsibe is szocializálódnak már. én is jártam bölcsibe, sőt sokan.
2011. jan. 31. 22:27
 4/19 A kérdező kommentje:
De nem lett volna jobb, ha anyukád otthon van, és bármikor van valami kínod, ő tud segíteni, mert csak azért van, hogy ott legyen neked.
2011. jan. 31. 22:30
 5/19 anonim ***** válasza:
88%

A rendszerváltás előtt minden anyuka dolgozott,és vitte bölcsibe-oviba a gyerekeket. Sőt,amíg nem volt Gyes,csak 3 hónap vagy 5 hónap szülési szabadság,már 4-5 hónaposan vitték őket a bölcsibe. Nem lett semmi bajuk a gyerekeknek,nem volt annyi hisztis,elkényeztetett kicsi mint most. Nem volt annyi depressziós anyuka,és nem volt annyi válás sem.

Azzal egyetértek,hogy a fizetések siralmasak. De ezen a kormány nem is akar változtatni.

2011. jan. 31. 22:33
 6/19 anonim ***** válasza:
82%

nincs baj az ovival,az kell

a bölcsi már más kérdés,kolléganőm fél6ra viszi a 7 hónaposát,3kor megy érte...

az a gyerek nem az anya szót fogja mondani először,hanem hogy marinéni...

2011. jan. 31. 22:33
 7/19 anonim ***** válasza:
68%
Abban igaza van,hogy rossz látni hajnalok hajnalán pici gyerekeket,akiket álmosan húznak vonnak a szülők,mert futni kell IDŐRE.Persze,hogy kell oviba járni,de nem mindegy,hogy egy gyereket hajnali 6-ra visznek be,vagy 8-ra.Nekem is van kettő,és szerencsémre megtudtam oldani ezt a gondot.
2011. jan. 31. 22:35
 8/19 A kérdező kommentje:
Jaj, nehezen értjük meg egymást...
2011. jan. 31. 22:37
 9/19 anonim ***** válasza:
51%

nem maradhat örökké a gyerek anyuci szoknyája mellett. Meg kell tanulnia közösségben élni. A bölcsi talán tényleg nem annyira fontos, de az óvoda szerintem nagyon is.

Amúgy amikor én voltam gyerek, akkor apám munkahelye mellett volt céges bőlcsöde és óvoda. (egyedül nevelt jó ideig, mert anyám meghalt 4 éves koromban)

Ez volt a legjobb megoldás azt hiszem. a probléma ott kezdődik, hogy nincs sok helyen se bölcsi se óvoda.

2011. jan. 31. 23:01
 10/19 anonim ***** válasza:
67%

A kérdező kommentje:

Jaj, nehezen értjük meg egymást...

Akkor gondold át, hogy hogyan kellett volna a kérdést feltenni, hogy ne vigye el a válaszokat abba az irányba, amibe elmentek...

2011. jan. 31. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!