Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik mindig azt mondják, hogy...

Akik mindig azt mondják, hogy a külföldre költöző egyetemisták fizessék vissza a tandíjat az államnak, azok nem próbálták még úgy felfogni a dolgot, hogy az egyetem nem csak Magyarország számára tanítja ki a diákot, hanem az emberiség számára?

Figyelt kérdés

Mindannyian emberek vagyunk, akár magyarnak, akár khmernek, akár amerikainak, akár hollandnak valljuk magukat.

Ugyanazok az alap igényeink, mindegy, hogy ezer kilométerrel arrébb élünk. Mindannyian ugyanazon a bolygón élünk, csak az a bolygó nagyon nagy, és a 19. századi nacionalizmus miatt a legtöbb ember vehemensen vallja magát valamilyen nép tagjának, amivel sokszor sajnos nemcsak a kultúráját őrzi, hanem elhatárolódik, vagy jobbnak gondolja magát más népektől.

Attól, hogy külföldre költözik a frissen lediplomázott orvos, attól még ugyanúgy azt fogja csinálni, amire tanították, segíteni fog az emberiségen, gyógyítani fogja az embereket.

Én úgy gondolom, hogy nem kéne ilyen önzően gondolkodni, hogy csak itt maradhat a mi országunkban, amikor az angolok, osztrákok, franciák semmivel sem rosszabbak vagy jobbak mint mi, csak mások, mert a történelem során más hatások érték őket, és másabb vidéken nőttek fel.

2011. jan. 30. 10:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
38%

,,Csak azt nem értem, hogy miért mindig a kemény munkával megszerzett tudással rendelkező értelmes emberektől akarja elvenni mindenki a pénzt."

Mitől külömb mint aki csak egy Okj-t tud elvégezni vagy egy 8 ált-ot?Senki se kényszeríti,hogy neked ezt kell tenned!Okj-m van akkor nem is vagyok értelmes?Én netán nem tanultam keményen 5,5 évet ezért?Úgy hogy 4-4 -es lett a bizonyítványom?Összetett szakmát végeztem nem volt könnyű de úgylátszik sz*rba se veszik mert nem Dr. van a nevem elött.

Miért érik magukat ennyire felsőbbrendűnek,mert ők ilyen hivatást választanak?

2011. jan. 30. 16:53
 12/21 anonim ***** válasza:
24%

Aki 80-100.000 -et keres az miért is élősködik egy diplomáson?Attól,hogy valaki tegyük fel letesz egy bölcsész kart nem azt jelenti,hogy el is helyezkedik benne.De alapból miért is élősködnék rajta?Adózok ugyan úgy,akkor 4-6-8 évig nem ő élősködik rajtam amég tanul?

Továbbá ott a gond ,hogy leteszi az országban a diplomát,és mint egy feljebb lévő válaszoló is írta,nem itt fog dolgozni több okból is kifolyólag,akkor az mit vár?Mitől kellene hasra esni?Hiszen kihasználja az adófizetőket x évig tanul és máshol kamatoztatja a tudást.Ezért tart itt az ország!

És nem azért gondolkodok így mert itt ragadtam az országban,hanem azért mert ez a mi országunk amit TI NAGY ,,magyarok" tönkretesztek és ellehetetlenítetek.

2011. jan. 30. 17:02
 13/21 doboszoli ***** válasza:
33%

Valahol ott lehet az igazság, hogy annyi (legalábbis nagyságrendileg annyi) diplomást kellene képezni, amennyire szükség van. Legalábbis állami képzésben. Költségtérítésesnél úgyis a pénz dominál.

Mondom a rossz példát. Agrármérnök vagyok, dolgoztam a szakmában 1990-ig. Onnantól a mezőgazdaság K.O. lett, ám az egyetemek ma is "termelik" az agrárszakembereket. Kérdezem én, minek, kinek?

A másik része, ami szerintem nonszensz, hogy azért, mert itthon tanultál (jelentős szülői ráfordítással), X évre nem lehet elkötelezni, hogy saját tulajdonú rabszolgaként

itthon dolgozz, éhbérért. Teremtsünk egészséges versenyhelyzetet, és kihull a férgese.

És ezek bizony mind bölcs Kormányunk feladatai közé

tartoz(ná)nak.

2011. jan. 30. 18:14
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
A magyar központi költségvetésből a magyar népen, a világ központi költségvetéséből a világ népén segítsünk! Nem lenne fair, ha az egyik ország hozzájárulna a világ orvosképzéséhez, a másik meg nem. De ez nem csak, hogy nem lenne fair, hanem nem is működne, minden ország a másikra várna. Ebben a felállásban még kevesebb orvost képezne a világ, mint most. Ha majd egyszer eljut odáig a nemzetközi politika, hogy közös pénzalapokat különít el a közös orvosképzésre, akkor majd lehet szó arról, amiről te beszélsz. De a jelenlegi felállásban értelmetlen mártírkodás lenne egy társadalom részéről ingyen külföldre képezni orvosokat.
2011. jan. 30. 18:49
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, mire ez a nagy felháborodás, "miszter doktornélküli OKJ-m van"? Talán az OKJ-t végzettektől várja el mindenki, hogy visszafizesse az oktatás díját? NEM. Akkor meg minek veszed magadra, ha te is keményen tanultál, azt, hogy nem vagy értelmes? OKJ-val miért ne lennél az?
2011. jan. 30. 18:52
 16/21 anonim ***** válasza:
47%

17:00. Azért élősködik, mert ő kevesebbet fizet a közösbe. De ezt csak azért hoztam fel, mert tök hülyeség élősködésről beszélni a diplomások vonatkozásában. Totál nem így gondolom, és tudod miért nem?

Azért, mert szerintem az élősködik az embereken, aki a 0 munkáért felveszi a segílyt, nem is tervezi, h valaha dolgozni fog, mert neki könnyebb legyártani 10 pulyát, és eléldegélni napról napra.

Mi, egyetemisták TANULUNK azért a pénzért cserébe. Az, hogy valaki nem elég okos ahhoz, hogy egyetemre mehessen (és ezt nem pejoratív értelemben mondom), ezért elmegy dolgozni 18 évesen, annak fogalma sincs, hogy mi folyik az egyetemen VALÓJÁBAN, h mennyit kell készülnünk a diplomáért. Legalábbis mi, akik 4 és nem 8 év alatt akarjuk befejezni. Akik az utóbbit választják, azok megérdemelnék a visszafizetést. Viszont én, aki naponta 3 órát tanul, nem érzem a realitását, hogy azért fizessek, amiért képes vagyok egyetemre járni. Mintha ez valami rossz dolog lenne.

2011. jan. 30. 18:58
 17/21 anonim ***** válasza:
38%

Napi 3 órát tanulsz. uh...Meg ne eröltesd magad!Ezzel az erővel aki 3 órát tanul annak minden legyen ingyen!?

Az meg,hogy nem tudok egyetemre menni nem azért van mert csak Okj-hoz van eszem,hanem azért mert örülök ,hogy anyagi helyzetben eddig is eltudtam menni.úgy,hogy mikor tanultam már dolgoztam nagyban!Vizsgázni is úgy mente,hogy suliban nem voltam 2 hónapja és mehettem vizsgázni.Mert valamiből élni kell!

Mivan akkor ha jobb a fizetése?Azért miért élősködik az aki csak ennyit tud megkeresni?

Lényeg az,hogy az ország képezze a

2011. jan. 30. 19:07
 18/21 anonim ***** válasza:
36%

. . . az orvosokat akiknek nincs kötötségük de jó mert itt ingyen megtanulja és baromi jól megél vele külföldön.

Az ilyen fizesse csak vissza!

2011. jan. 30. 19:09
 19/21 anonim ***** válasza:
49%

"Attól, hogy külföldre költözik a frissen lediplomázott orvos, attól még ugyanúgy azt fogja csinálni, amire tanították, segíteni fog az emberiségen, gyógyítani fogja az embereket."

Nem.

Ha mondjuk egy orvos kiköltözne Indiába, Nigériába vagy Szudánba, akkor elhinném, hogy azért teszi, hogy az emberiségen segítsen. De amíg olyan helyekre megy, ahol kiváló minőségű az orvosi ellátás, és rendkívül jó a fizetés, addig ő bizony csak a saját zsebét akarja megtömni.

Persze teljes egészében én sem értek egyet ezzel a visszafizetéssel, személy szerint úgy gondolom, hogy nem közvetlenül, hanem mondjuk a következő X éven bellül kéne elvégezni mondjuk azt az Y évet, így kinnt is szerezhetnének tapasztalatot a fiatalok.

2011. jan. 30. 21:59
 20/21 anonim ***** válasza:

Aki csak a 100000-Ft után fizet adót, nyilván kevesebbet ad be a közösbe, mint aki 500000 után, írta valaki fentebb.

Nem biztos, hogy mindenkinek van módja, lehetősége, tehetsége a tanuláshoz. Őket ezért élősködőnek titulálni... inkább nem is minősíteném ezt a kijelentést.

Másrészről pedig a sokat tanult, s ezért akár 500000-et kereső csak akkor ad többet a közösbe, ha nem lécel le, és itt fizeti az adót!

A kérdésfeltevőnek annyit: "Én úgy gondolom, hogy nem kéne ilyen önzően gondolkodni," élvezni amit kicsiny hazánk nyújt, aztán az emberiség érdekében (Na persze! Nem inkább az ötszörös fizetésért?)elmenni más népeket gyógyítani. Amikor mi sem vagyunk rosszabbak, mint mások, mint az angolok,osztrákok,franciák, csak mások, mert a történelem során más hatások értek minket, és másabb vidéken nőttünk fel. Eszmefuttatásod az önigazolás ékes példája.

2011. nov. 14. 11:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!