Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kinek a nevéhez fűzhető a...

Kinek a nevéhez fűzhető a "cigánybűnözés" terminus megalkotása?

Figyelt kérdés
ja és lehetőleg ne az legyen a válasz, hogy a cigányokhoz.
2011. jan. 29. 17:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
68%

Úgylátom eddig senkinek nem sikerült normális választ kifacsarnia magából.

A "cigánybűnözés" szó a Kádár-rendszerben a rendőri, hatósági, kriminológiai szókincs részét képezte, a rendszerváltás óta használatát általában kerülik.

Bővebben itt olvashatsz róla:

[link]

2011. jan. 29. 18:04
 12/20 anonim ***** válasza:
20%
ész nélkül vagdalkozni...vicces, nem mondtam hogy olyan környéken laksz, a szövegértés nem az erősséged nem igaz? :)
2011. jan. 29. 18:07
 13/20 A kérdező kommentje:
64-es köszönöm! nem is jutott eszembe, hogy a wikipédián megnézzem. egész jó kis leírás
2011. jan. 29. 18:08
 14/20 A kérdező kommentje:
"Bárcsak én is gazdag környéken élnék ahol nincsenek cigányok, akkor veled együtt skandálnám hogy vesszen a rasszizmus" akkor ez mi? ezt hogyan tudnám másképp értelmezni? amúgy száljál le rólam!
2011. jan. 29. 18:09
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy tudom, hogy évtizedek óta szerepel a szociológia-könyvekben. Nem is értem, hogy miért ellenzik a használatát, hiszen nem azt jelenti, hogy minden roma bűnöző lenne, csak azt, hogy egyes bűncselekményeket gyakrabban követnek el roma származásúak és ebből értelemszerűen az is következik, hogy más bűncselekményeket meg mások követnek el gyakrabban. A problémák hatékony kezeléséhez meg igenis figyelembe kell venni a kultúrális hátteret.
2011. jan. 29. 18:09
 16/20 anonim ***** válasza:

"Kinek a nevéhez fűzhető a "cigánybűnözés" terminus megalkotása?"

Most őszintén, szerinted maga a szó a probléma? Szerintem az a baj, hogy a szó jelentése valós probléma az országunkban.

2011. jan. 29. 18:26
 17/20 A kérdező kommentje:
Most őszintén: nem erről volt szó! Amúgy hasonlóképp látom, mint te!
2011. jan. 29. 18:29
 18/20 anonim ***** válasza:

Az igaz hogy veled együtt tudnám skandálni de nem írtam hogy gazdag környéken laksz :)))

Az is vonatkozhat másra is nemcsak rád. :)

Tényleg nem megy neked a szövegértés.

2011. jan. 29. 21:18
 19/20 A kérdező kommentje:
Neked viszont megy a cinizmus, azt látom. De érdemi választ nem tudtál adni a KÉRDÉSRE!
2011. jan. 30. 01:28
 20/20 anonim ***** válasza:
Jól van ne hogy elsírd magad :D
2011. jan. 30. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!