Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország szerintetek is...

Magyarország szerintetek is egy drága ország az itt élés szempontjából?

Figyelt kérdés

Akkor gondolkodtam még jobban el ezen (bár eddig is tudtam), mikor olvastam, hogy New York A világ nagyvárosai közül a legdrágább.

De az is kiderül, hogy New Yorkban a dolgok 32%-al többe kerülnek, mint Budapesten.

Ez eddig jó is lenne, de viszont a fizetések 400%-al magasabbak. Tehát megélhetés szempontjából New York jobb. Ha azt vesszük, hogy egy ugyanolyan kaliberű lakás Bp.-n 100E NY.-ban 400E, még akkor is jobban járunk. Ha valaki BP.-n keres nettó 200E-t akkor a lakás után marad neki 100E. Míg NY.-ban megkeres nettó 800E-t és abból marad neki 400E, akkor is jobban meg lehet élni.

Tehát 100 áll szemben 400-al. És 78% áll szemben 100%-al.

Egy példába foglalva. Ha van egy kenyér ami NY.-ban 100 ft és a fizetés is 100 ft, akkor 1 hónap alatt meg lehet venni. Ugyanez a kenyér BP.-en 78 ft, de a fizetés csak 25 ft. Így több mint 3 hónapot kell ugyanazért dolgozni, mint NY.-ban 1 hónapig.

És New York az USA egyik legdrágább része.

Egy ismerősöm dolgozott kint Miamiban és annyiba került az élet mint Pesten. De viszont 4X többet kapott volna.

Bár meg is látszik, hogy az USA sokkal előbb van megélhetés szempontjából mint mi.

A Románok lassan beérnek minket, de lehet, hogy be is értek. Nekünk már nem Ausztria az ellenfelünk, hanem Románia.

Egyszer volt a tv-ben egy riport amiből kiderült, hogy már Sanghaji szinten a Budapesti órabérek.

Bár ugyanezek az egész nyugatra igaz. Egy rokonom Londonban dolgozik, és mosogatással annyit keres, hogy tud félre rakni is belőle. Közben nem él másként, mint itthon.

Mikor keresünk annyit itthon mosogatással, hogy legalább megélni megtudjunk?

Még takarító állással se keresnénk annyit, pedig az többet kap mint egy mosogató.

2011. jan. 24. 15:09
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Látom nem értetted amit mondtam..Nem 2 hétre adnák be a gyereket hanem alap járatban az óvoda sokkal drágább mint otthon..Míg otthon az anyuka,apuka dolgozik,reggel elviszik a gyereket oviba délután érte mennek.Itt kint nem így megy.Ugyanis óráért fizetsz,és csak fél napokat engedélyeznek.Vagy reggel 9 -től délig vagy délután..Sok a gyerek,kevés a hely... 1 órára akár 10 fontot is elkérnek..

Hogy miért ment ki a férjem? Azért mint sokan mások,hogy jobb legyen..Amíg egy szobában élt nem is volt gond..Amióta családostúl vagyunk,már nem élhetünk egy szobában,és ilyenkor a lakásbérlés jöhet szóba..Annak viszont kemény ára van..de hát ezt hiába is magyaráznám..Egyébként én legalább őszinte vagyok,és megírom,hogy itt kint sem könnyebb mint otthon..Sokan hazudnak,de van akiknek tényleg bejön..Van egy magyar ismerősünk..Itt van kint ő is..Nehéz helyzetben van 8-ad magával él egy lakásban(szobát bérel) elég nehezen megy neki,bár elvan,és gyűjti a pénzt..de tudod mire? Arra,hogy 2 hétre hazamenjen,s otthon éljen a két hétben mint Marci a hevesen.otthon azt hiszik,hogy kint is menő,és senki nem gondolná,hogy többnyire konzerveket vásárol..

Mielőtt még megkérdeznéd,hogy miért nem megyünk haza..nos ez is tervben van..Egyenlőre itt van munkánk,és a gyereknek is el kell végeznie a szakmai sulit..Utána hazamegyünk..

2011. jan. 24. 17:01
 22/25 A kérdező kommentje:

Nekem akik voltak rokonaim (nyugaton) épp úgy jártak, hogy jobban éltek.

A felmérésekből is ez derül ki.

2011. jan. 24. 17:07
 23/25 A kérdező kommentje:

Angliában lehet hónapokra előre tervezni?

Mert Mo.-ág már eljutott odáig, hogy itt tervezni még hónapokra se szabad.

Pont ma is mondták a rádióban.

2011. jan. 24. 17:56
 24/25 anonim ***** válasza:

Az én szüleim Hollandiában élnek a testvéremékkel együtt...A nagy igazság az, hogy igen jobban kijönnek abban a viszonylatban, hogy minőségi kaját esznek és nem vajas kenyeret..mindennap tudnak főzni stb...néha félre tudnak rakni egy keveset...tehát a megélhetés jobb, jobb a kereset, a kaják kb azonos áron vannak a lakások drágábbak, aki meg venni akar az ne is álmodjon csak a milliomosok tudnak...ott a lakosság 80%a albérletben v hiteles házban él...de tudják fizetni rendesen félelem nélkül mert a fizetés ideális hozzá! Ha végre itt is megemelnék a minimálbért nem lenne semmi gond! csak nincs miből és nem is lesz...mellesleg kint karriert illetően könnyebben jutsz előre mint itthon! És a hollandok igen segítőkészek egy darabig..ami jól jön a kezdeteknél!

Ott is drágák az ovik meg az iskolák...meg ott nincs az a luxus, hogy szülés után otthon marad a gyerekkel..max 1 hónap....saját szabadságból kell megoldania..de volt olyan is h szülés után taxiba ült és hazament a gyerekkel mert ott nem tartják bent a kismamákat...

végeredményben: jobb a megélhetés egy szintig, van jó oldala is rossz is....

2011. jan. 24. 21:13
 25/25 anonim ***** válasza:
a legtöbb adót a magyar ember fizeti európában.kifizeted a számlákat télen és elfogyott a pénzed.-hacsak nem vagy politikus.És még nem ettél semmit...De szerintem ezzel te is tisztában vagy.
2012. dec. 12. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!