Magyarország szerintetek is egy drága ország az itt élés szempontjából?
Akkor gondolkodtam még jobban el ezen (bár eddig is tudtam), mikor olvastam, hogy New York A világ nagyvárosai közül a legdrágább.
De az is kiderül, hogy New Yorkban a dolgok 32%-al többe kerülnek, mint Budapesten.
Ez eddig jó is lenne, de viszont a fizetések 400%-al magasabbak. Tehát megélhetés szempontjából New York jobb. Ha azt vesszük, hogy egy ugyanolyan kaliberű lakás Bp.-n 100E NY.-ban 400E, még akkor is jobban járunk. Ha valaki BP.-n keres nettó 200E-t akkor a lakás után marad neki 100E. Míg NY.-ban megkeres nettó 800E-t és abból marad neki 400E, akkor is jobban meg lehet élni.
Tehát 100 áll szemben 400-al. És 78% áll szemben 100%-al.
Egy példába foglalva. Ha van egy kenyér ami NY.-ban 100 ft és a fizetés is 100 ft, akkor 1 hónap alatt meg lehet venni. Ugyanez a kenyér BP.-en 78 ft, de a fizetés csak 25 ft. Így több mint 3 hónapot kell ugyanazért dolgozni, mint NY.-ban 1 hónapig.
És New York az USA egyik legdrágább része.
Egy ismerősöm dolgozott kint Miamiban és annyiba került az élet mint Pesten. De viszont 4X többet kapott volna.
Bár meg is látszik, hogy az USA sokkal előbb van megélhetés szempontjából mint mi.
A Románok lassan beérnek minket, de lehet, hogy be is értek. Nekünk már nem Ausztria az ellenfelünk, hanem Románia.
Egyszer volt a tv-ben egy riport amiből kiderült, hogy már Sanghaji szinten a Budapesti órabérek.
Bár ugyanezek az egész nyugatra igaz. Egy rokonom Londonban dolgozik, és mosogatással annyit keres, hogy tud félre rakni is belőle. Közben nem él másként, mint itthon.
Mikor keresünk annyit itthon mosogatással, hogy legalább megélni megtudjunk?
Még takarító állással se keresnénk annyit, pedig az többet kap mint egy mosogató.
"A válasz írója 75%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 16:03"
Itthon amit te félreraktál újságkihordással és nem teljes összeggel egy komplett fizetés. És nem újságkihordás.
"mi nem drága?"
A levegő. Bár lehet már azért is fizetni kell.
"Magyarország szerintetek is egy drága ország az itt élés szempontjából?"
Nem drága ország, mert a lakbérek alacsonyak, az ingatlanok olcsók.
A fogyasztási cikkek némelyike drágább, mint az USA-ban vagy Ny-Európában, de ettől nem lesz az élet összességében drágább.
"De az is kiderül, hogy New Yorkban a dolgok 32%-al többe kerülnek, mint Budapesten."
Miféle "dolgok"? Nem "a dolgok" kerülnek 32%-kal többe, hanem egy bizonyos fogyasztói kosár. És mi van, ha valaki nem ennek a kosárnak az arányában fogyaszt?
Nem sokat mondanak ezek a felmérések.
"Ha azt vesszük, hogy egy ugyanolyan kaliberű lakás Bp.-n 100E NY.-ban 400E, még akkor is jobban járunk."
Csak hát ez nem azt bizonyítja, hogy Budapest drága, hanem azt, hogy NY-ban magasabbak a fizetések.
"az USA sokkal előbb van megélhetés szempontjából mint mi"
Az USA-ban magasabb az életszínvonal, mint az egész világon, kivéve Norvégiát, Luxemburgot, Svájcot, Dániát meg talán még 1-2 nyugati országot. Újdonság ez?
"A Románok lassan beérnek minket"
Fejtetvességben és kolerában nemcsak beértek, hanem már le is hagytak, másban egyelőre nem fognak beérni.
Ne állítsuk be Magyarország úgy mintha egy olyan jó nyugati ország lenne.
Vagy csak véletlen, hogy sokan kimennek és a többségüknek az a véleménye, hogy jobban meg tud ott élni mint itthon.
Nem drágább Magyarország,csak amíg nem tapasztalja meg a másik ország nehézségeit addig az ismeretlen a jobb,szebb,és olcsóbb..
Hidd el nekem,hogy Amerikában,Angliában sem olyan rózsás az élet..
Mondok neked valamit.Vannak angol kollégáim..Éppen ma beszélgettünk arról,hogy nyáron ki hova megy nyaralni..Én mondtam neki,hogy tervezek 2 hetes nyaralást haza..Jó lesz hazamenni egy kicsit..persze hozzátettem,hogy ez számomra nem nyaralás,mert az mégiscsak a hazám,otthonom.Tudod mit mondott pár ANGOL (nem lengyel,nem paki) hogy én szerencsés ember vaygok,mert végül is külföldre megyek(nekem most a hazám a külföld) Köztük vannak aolyanok akik soha nem voltak külföldön..Először ledöbbentem..Nehogy már egy angol nem tud külföldre menni nyaralni,hiszen tök jó itt az élet ahogy te is gondolod..Bizony kiderült,hogy csak a munkahelyemet nézem legalább 10 olyan kollégám van akik soha el sem hagyták Angliát,pedig mennének ők is..De gyerek mellett képtelenek.Amíg otthon simán beadod a gyereket a bölcsődébe,óvodába addig itt kint kétszer meggondolják,mert iszonyú drága..
Amikor itt olvasgatom,hogy mindenki utazik távoli helyekre bizony eszembe jut,hogy mégsem olyan szerencsétlen a magyar csak panaszkodni jobban tudnak..vagy nem elég nekik ami van,és még több kell..Avval sem mondok újat,hogy sok amerikai sem volt soha külföldön,mert ott sem engedheti meg magának mindenki..
Szóval ahogy otthon is vannak olyanok akiknek minden drága és nehéz az élet,de vannak olyanok akiknek se adósság,szép lakás,szép életük van..Ez csak rajunk múlik és nem attól,hogy mennyibe kerül 1 kenyér..
Nem drágább mint a nyugati országokban csak itt kevesebbet keresünk.
Külföldön is annyi a kenyér mint nálunk csak ott 4x annyit lehet keresni havonta.
ma 16:40 vagyok
JA! és mielőtt avval jönnél,hogy én is kint vagyok..nos igen,mert követtem a férjemet.De kint sem vagyunk gazdagok,kint is számoljuk,és beosztjuk a pénzt,pedig mindketten dolgozunk,és nem a mekiben vagy nem mosogatok..
Azt,meg hogy írod,hogy tömegesen ennek külföldre,nos erről csak annyit,hogy nem is olyan sokan mennek ha az ország lakosságát veszed..Régen is ennyien vándoroltak ki-be,csak nem verték nagy dobra...
"Angliát,pedig mennének ők is..De gyerek mellett képtelenek.Amíg otthon simán beadod a gyereket a bölcsődébe,óvodába addig itt kint kétszer meggondolják,mert iszonyú drága.. "
Azért itt sem hagyjuk őket bent 2 hétre.
Ha nincs rokonunk ahova el tudnánk helyezni akkor mi hova raknánk a gyerekeket? Oviban kétlem, hogy bent lehet 2 hétig napi 24 órában.
"Nem drágább mint a nyugati országokban csak itt kevesebbet keresünk.
Külföldön is annyi a kenyér mint nálunk csak ott 4x annyit lehet keresni havonta."
Mond annak akinek választani kell a kaja és rezsi között.
"De kint sem vagyunk gazdagok,kint is számoljuk,és beosztjuk a pénzt,pedig mindketten dolgozunk,és nem a mekiben vagy nem mosogatok.. "
Akkor miért ment ki a férjed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!