Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor fogunk magasabb életszín...

Mikor fogunk magasabb életszínvonalon élni? Még vagy 50 év?

Figyelt kérdés
Szerintetek mikor fogunk egy olyan életszínvonalat elérni amikor nem kell kuncsorogni és egyfolytában azt nézni hogy vajon elég lesz e fizetésem hónap közepéig?:)Nem nyaralásra gondolok meg ilyenekre,semmi luxus,csak hogy egyeltalán gond nélkül meglegyen egyeltalán a napi betevő!
2011. jan. 23. 14:37
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

Akkor a válaszom Neked, 10 éven belül, mert az 1 millió munkahelyből minden cigánynak jut...

Hahaha de jót röhögtem!:D

Bár csak úgy lenne.....

2011. jan. 23. 15:09
 12/36 anonim ***** válasza:
74%

ma 15:01 A pártokat ebbe hiába próbálod belekeverni, ez ellen egyik sem fog tudni érdemi változást elérni. Az mszp-nek is lett volna már éppen 12 éve, mégis ugyanott vagyunk. Sőt, az elődeinek is volt 40 éve a javulás elérésére.

Sajnos rossz helyre születtünk.

2011. jan. 23. 15:10
 13/36 A kérdező kommentje:

Én sem vagyok jobbikos!Igazából semmilyen nem vagyok,ha elmegyek szavazni,akkor maximum csak azért hogy a másik ellen szavazzak!

Viszont én úgy gondolom hogy valami köze van a pártokhoz.Azért nem mindegy hogy milyen döntéseket hoznak ezek a nagytudásu majmok!A baj az hogy itt ebben az országban nincs egy normális épkézláb párt,amelyik az ország jólétét szolgálná.A saját igényük kilegyen elégitve oszt csokolom.Sajnos ez van!

2011. jan. 23. 15:15
 14/36 anonim ***** válasza:
15%
Ha majd felállnak egy székre és akkor magasabbról fizetnek.
2011. jan. 23. 16:16
 15/36 anonim ***** válasza:
15%

2 megoldás a saját életre.

1. Mo.-on soha nem lesz olyan életszínvonal. Tehát marad 1 mg.

2. Kimész külföldre. Nekem is van/volt külföldön és normálisan élnek és még tud félre is rakni.

2011. jan. 23. 18:09
 16/36 anonim ***** válasza:
42%

"Szerintetek mikor fogunk egy olyan életszínvonalat elérni amikor nem kell kuncsorogni és egyfolytában azt nézni hogy vajon elég lesz e fizetésem hónap közepéig?"

Nagyon sokan most sem így élnek Magyarországon. Mi lenne, ha egyszer nem a körülményektől, az országtól, a szerencsétől, a sorstól stb. várnád az eredményeket, hanem te tennél valamit magadért?

2011. jan. 23. 18:46
 17/36 anonim ***** válasza:
16%
Te kedves valaki.Előttem lévő.Ha a munkámért megfizetnek legalább annyira, mint az osztrákoknál, akkor nem lenne semmi gond.Nem tudom megérted-é, hogy közgazdasági értelemben, ha már kapitalizmusban élünk a munkabér nagyságának milyennek kell lennie és annak mit kell fedezni ? Nem hiszem ,hogy ebben a témában otthon lennél, mert gondolom, hogy aki /k válaszolgatnmak, és aggodnak azok mind szocializált emberek,akik szakmával rendelkeznek és a rendszerváltás megelőzően és utánna nem tulajdonitották el a termelőeszközöket és berendezéseket.Természetesen igy nem lettek vállalkozók.Ezeknek nincs semmi bűnük csak megeettettétek őket 1989 ben ,hogy igy lesz, meg ugy lesz.És egy nagy szar lett és ezeket fikázod le.
2011. jan. 23. 19:11
 18/36 A kérdező kommentje:

A válasz írója 53%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:46

Röhögnöm kell rajtad ne haragudj!Hatalmas nagy szád van!Gondolom még tanulsz,vagy anyuci apuci valahonnan megszette magát!Hát el kell hogy keseritselek én elég sok mindent megteszek azért hogy jobban éljek!Csak én hiába teszek valamit is,hogy ha az átlag béreket nézem mondjuk 100 ezer ft-al kibökik a szemem,abból még félre tenni se tudok,esetleg szabadidőmben elmegyek fusizni,plussz 50-60 ezer ft-ért,de akkor egy csepp szabadidőm nincs!Ha annyit dolgoznék ausztriában mint itthon,akkor már milliomos lennék kb.Az a baj hogy én hiába akarok tenni,nem fogják azt mondani hogy jólvan figyu,kapsz 50 ezerel többet,de a többieknek nem mond el!Csak is én kapk annyit!

Menjél el svájcba,vagy ausztriába,norvégiába.Ott amennyit eddig dolgoztam,kb már milliomos lennék ott kint!Úgy hogy nekem ne dumálj légyszi!

2011. jan. 23. 21:45
 19/36 A kérdező kommentje:
* itt amennyit dolgoztam *
2011. jan. 23. 21:47
 20/36 anonim ***** válasza:
69%
Egy fejlettebb "más" országban, ott ahol nem szokás szétlopni a közvagyont , feketén dolgoztatni és adót csalni, ott a munkabérnek fedeznie kell a megélhetést, továbbképzésedet és gyermekeidét, egészségpénztárakat és gyermekeidét,kultura, szórakozást és pihenést.Tehát egy szocializált országban a munkabér nagysága igy van megállapitva evvel szemben a fogyasztási javak ára is a fogyasztási szokásoknak megfelelően.A lakásépitési vásárlástól a legutolsó WC papirig.Egy szocializált országban nem ugy határozzák meg az élelmiszerek árát,hogy most rossz kedvem van és felemelem a hus árát 2 ezer forintra és figyelmen kivül hagyom a Mo-i béreket, vagy a közszolg. dijaknál a világpiaci árakra hiv atkoznak, vagy más fejlett tőkés országokra mert a munkabér vagy jöv edelem stat.átlaga pl 250 ezer Ft bbtó vagy nettó.Röhej.Vidéken ez két havi jövedelemnek felel meg.Csak hogy hivatkozzak a jöv,.adó" előnyös". hatásaira. Szerintem az ország 1/3 részének fogalma sincs a többség problémáiról.Egyesek lsd.a hozzászolót úgy fogják fel ,hogy a véleményünk Tiborc panasza.Pedig jó lesz oda figyelni, mert komoly gondok lesznek és ezek az emberek nem öntudatos prolik.Láttátok a West Balkánt.Elindulnak és tarolnak !
2011. jan. 24. 12:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!