Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért kell bizonyos vállalkozó...

Miért kell bizonyos vállalkozókat súlyos (száz) milliókkal megajándékozni?

Figyelt kérdés
A Széchényi-tervre gondolok, meg hasonlókra. A szocializmusban is volt ez, akkor se vált be. Akkor úgy hívták, állami dotáció. Lehet, hogy rosszul gondolom, de szerintem azért kell vállalkozni, mert nyereséget termelek, és ezzel eltartom magamat és másokat. Egy vállalkozó ne akarja eltartatni magát velem, mint adófizetővel. Meg az állam úgy is korrupt, a heveroknak osztogat, de még ha nem is lenne korrupt, akkor se ért a gazdálkodáshoz. Akkor milyen alapon ajándékozgat közpénzt?
2011. jan. 18. 17:42
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
hallotad már azt h sok pénzt csak sok pénzből lehet csinálni?szerinte először honnan lessz a gyártosorhoz a raktárhoz pénze valakinek?ahoz h irodát vegyen?és utána persze pörög az üzlet de addig ami nem indul be nemfog fizetni se senkinek. amugy tény és valo ha kis és középválalatokkal van a legtöbb baj hiszen gyakrolatilag lehet h állami támogatások nálkül mind tönkremenne...viszont az jobb lenne ha csak külföldi tőkeerős cégek lennének?ja hogy kis kedvezményt kapnak az államtol akor ők se kapják meg a kedvezményt. de akkor várjunkcsak ki is fog minkát adni az embereknek? mer ugye multikat ne meg a magyar válalatokat se támogassuk...akkor honnan lessz pénzued zseni?
2011. jan. 18. 19:16
 12/21 anonim ***** válasza:
63%

És akkor még nem említettétek az előző Széchenyi Terv vissza nem térítendő (ajándék) támogatásait. Lett ezekből étterem, fitnesz center, golfpálya, lovasiskola, stb!

És ez szigorúan csak a haveri körnek!

2011. jan. 18. 19:26
 13/21 anonim ***** válasza:
Gondolom senki sem tud példát mondani.
2011. jan. 18. 19:28
 14/21 anonim ***** válasza:

18:44

Örülök, hogy nem tudsz érdemben hozzászólni ahhoz, amit írtam, de azért hisztizel. Ez egy bevett hagyomány a gyékán.

Azon eltöprenghetnél, hogy miért a magyar állam legyen az egyetlen a Földön, amelyik nem finanszíroz beruházásokat. Csak mert az összes többi ezt csinálja. Szomália és Zimbabwe lehet hogy nem, ezt elismerem.

2011. jan. 18. 20:30
 15/21 A kérdező kommentje:
Azért, mert a magyar állam nem alkalmas rá. Bizonyította az elmúlt 20 év.
2011. jan. 18. 20:58
 16/21 anonim ***** válasza:
"Arról nem beszélve, hogy nagyon sokszor van olyan, hogy az embernek van egy jó ötlete, csak nincs meg hozzá a tőkéje, így a tőkeerős (általában külföldi vállalatok) valósítják meg helyette azt." Pont erről szoktam írni ezeken az oldalakon.Volt pár szabadalmam,amit kivittem külföldi világkiállításokra.Az egyik amerikai üzletember odajött hozzám,és azt mondta,megad minden anyagi hozzájárulást,ha felépítünk egy gyárat,mert ilyen nincs máshol a világon.Én mondtam hogy rendben,de Magyarországon.Ő is így gondolta.Az üzleti rész az ő dolga,a fejlesztés,gyártás az enyém.Na most ugye:Közel 70 magyar embernek adok munkát,átlag nettó 200 000 forintos fizetéssel,plusz év végi prémium.A magyar államnak adózunk,a saját jövedelmünkből.Akkor én most rossz ember vagyok,mert én ennél többet keresek?Ez a Széchényi-terv lényege is nagy vonalakban.Kár hogy a legtöbb magyar a saját fejlődése útjában áll,amiért persze a kormány a hibás.
2011. jan. 18. 23:42
 17/21 anonim ***** válasza:

"Az teremtsen munkahelyet, aki nyereséges gazdálkodást tud folytatni."

Pályázatok, első pont: az elmúlt két évben nem lehet negatív eredmény.

"Munkahelyenként kb 20 milliót kapott valami gumigyár, úgy emlékszem."

20 milka/mukahely azért sok lenne, 2-3 körül reális. Ez az államnak 2-3 év alatt megtérül (munkanélküli -> adófizető, pl -30000->+30000=60000, 1 év alatt 12x60=720000). Plusz egyéb adóbevétel (pl IpA).

2011. jan. 19. 00:53
 18/21 anonim ***** válasza:

"Gondolom senki sem tud példát mondani."

Egyet biztosan tudok: Kovács(Kokó) István "Boxutca" nevű szórakozóhelye ilyen "ajándék" támogatásban részesült!

2011. jan. 19. 08:53
 19/21 anonim ***** válasza:
Munakhelyeket teremtett, adót fizet (elnézve az árakat: nem keveset), nyereséges (az árakból kiindulva). Jahogy bántja a szemet, hogy közel volt egy bizonyos tűzhöz?
2011. jan. 19. 11:37
 20/21 anonim ***** válasza:

"Jahogy bántja a szemet, hogy közel volt egy bizonyos tűzhöz?"

Igen, bántja! A kérdés feltevésekor is ez volt a lényeg!

2011. jan. 19. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!